Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

"CHP'DEKİ TACİZ VE TECAVÜZLER MİDE BULANDIRAN BOYUTLARA ULAŞTI"

"CHP'DEKİ TACİZ VE TECAVÜZLER MİDE BULANDIRAN BOYUTLARA ULAŞTI"
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile son dönemlerde yaşanan cinsel istismar ve tacizlerin sebebi olarak AK Parti’yi hedef gösteren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’e sert tepki gösterdi. Çetintaş, CHP’deki tacizlerin kitap olduğunu, İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında CHP’nin adının taciz ve istismarlarla anıldığını belirterek, “Zina kasetiyle genel başkan değiştiren CHP’deki taciz, tecavüz ve gayri ahlaki ilişki vakaları mide bulandıran boyutlara ulaştı” dedi.

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, geçtiğimiz günlerde yaşanan 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Konuya ilişkin AK Parti hükümetinin önlem almadığına aksine, taciz ve istismar olaylarının artmasına sebep olduğuna dair; "AKP zihniyeti istismar vakalarının önünü açan politikalarını ilmek ilmek ördü. 4+4+4 eğitim sistemine geçilerek “kesintisiz ve zorunlu eğitim” ortadan kaldırıldı. Yüz binlerce çocuk örgün eğitim dışına çıkarıldı, çocuk işçiliğinin, çocuk evliliklerinin ülkesi yaratıldı. Çocuklar cemaatlere mecbur bırakıldı. Ayrıca çocukları istismar edenlerin “cezasızlıkla” ödüllendirildiği bir utanç tablosuna dönüştürüldü" ifadelerine yer vermişti. Konuya ilişkin açıklamalara cevap veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, konunun yargıya intikal ettirildiğini ve ilgili bakanlıkların konuya müdahil olarak incelemelerini sürdürdüklerini ifade ederek; "İlgili bakanlıklarımız konuyu inceliyor. Biz de takipçisi olacağız" dedi. CHP'ye de sert eleştirilerde bulunan Çetintaş, son 1 yılda CHP'de birçok taciz ve tecavüz olaylarının yaşandığını söyledi. Öte yandan Çetintaş, bu tür olaylarının yaşanmaması için tüm bakanlıkların çalışmalarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

TACİZ OLAYLARINI BİR BİR SIRALADI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan taciz ve tecavüz vakalarını sıralayan Çetintaş; “İstanbul’da CHP’nin Maltepe, Avcılar, Ümraniye, Sultangazi, Şişli ve Esenler ilçe örgüt yöneticilerinin kadınları taciz ettiği ortaya çıktı. CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı tecavüz suçlamasıyla tutuklandı. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üstüne gitmek yerine olayı örtbas etmeye çalıştığı belirlendi. Yazar Nazlı Eray, milletvekili aday adayı olduğu dönemde CHP Genel Merkezi’nde bir parti yöneticisinin oy verme karşılığında kendisini taciz etmek istediğini kitapla ifşa etti. Eski CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz’un başkanlığı döneminde partide çalışan bir kadına yönelik ‘Cinsel taciz’ ve ‘Cinsel saldırı’ iddiasıyla yargılandığı davada 7 yıl 9 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasıyla ilgili verilen hükmün gerekçesinde, dosyaya giren ‘Montaj’ olduğu iddia edilen ses kayıtlarının farklı ortamlardan alınmak suretiyle birleştirilmediği belirtildi” dedi.

“ONLARCA TACİZ VAKASI YAŞANDI”

Son bir yıl içerisinde CHP’de onlarca taciz vakasının ortaya çıktığını ifade eden Çetintaş; “Taciz ve tecavüzlerin bitmek bilmediği CHP’de yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor. Dolandırıcılık iddiasıyla daha önce gündeme gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı MYK üyeliğine getirilen Cem Karagöl’ün bir kadını ‘Elimde müstehcen görüntülerin var’ diyerek tehdit ettiği ileri sürüldü. Parti ise taciz ve tecavüzlerde olduğu gibi şantajın da üstünü kapatmaya çalıştı. Şişli’deki taciz olayı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderilen bir mektupla ortaya çıktı. Tacize uğrayan mağdur bir kadın ile Şişli Belediyesi’nin eski başkan yardımcısı U.G.Y. arasında imzalanan protokolde U.G.Y.’nin taciz olayını doğruladı. Mağdur kadın ise hakkı olan tazminat parasını alabilmek için protokolü imzaladı. CHP Muğla İl Başkanlığı’nda sekreter olarak görev yapan A.E. CHP Delegesi olan İl Başkanlığı çalışanı Mehmet A.’nın, sebilden su alırken kendisini taciz ettiğini söyledi” diye konuştu.

MİDE BULANDIRAN BOYUTLARA ULAŞTI

CHP’deki taciz, tecavüzlerin mide bulandıran boyutlara ulaştığını belirten Çetintaş; “Zina kasetiyle genel başkan değiştiren CHP’deki taciz, tecavüz ve gayri ahlaki ilişki vakaları mide bulandıran boyutlara ulaştı. İl ve ilçe teşkilatlarında art arda yaşanan rezaletlerle çalkalanan CHP yönetiminin hiçbir ses çıkarmadan, kendi iç hukuklarında yargılama yapılmaması, suçluların yanında duran, mağdurları tehdit ederek yıldırma taktikleriyle suçlarını örtbas etmelerini unutmuş olacaklar ki suni gündeme sığınıp kirli siyaset politikalarından asla vazgeçmediler. Kendi eteklerindeki taşları yok sayan, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına güvenmeyerek adaleti yanıltan tutum ve davranışlardan dolayı kendilerini kınıyoruz” dedi.

“KEŞKE, CESARET GÖSTEREBİLSELERDİ”

Açıklamalarına şu sözlerle son veren Çetintaş; “Keşke sayın ilçe başkanı ve genel başkanları uzantıları olduğu siyasi parti tarafından desteklenen terör örgütünün dağa kaçırıp istismar ettiği çocuklarımızın haklarını savunabilme cesaretini gösterselerdi. Keşke Diyarbakır annelerinin yanlarında olup dağa kaçırılan evlatlarımızın geri dönmeleri için açıklama yapabilselerdi” ifadelerine kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!