Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

CHP’NİN YENİ BAŞKANI DÖNMEZ OLDU

CHP’NİN YENİ BAŞKANI DÖNMEZ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı 37. Olağan Kongresini Beylice Düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Engin Camcı aday olmazken, tek liste ile seçime giren Ayfer Dönmez, CHP’nin yeni, Çerkezköy İlçe Teşkilatının ise ilk kadın başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı 37. Olağan kongresi Beylice Düğün salonunda yapıldı. Kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgöl, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

DİVAN OLUŞTURULDU

Mevcut Başkan Engin Camcı’nın görevde olduğu 4,5 yılda yaptığı faaliyetler sinevizyon eşliğinde davetlilere izletildi. Başkan Camcı daha sonra yönetiminde bulunan herkesi sahneye davet ederek her birine çalışmaları için teşekkür etti.

Kongrede divan başkanlığına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, katip üyeliklerine ise Cevdet Aykaç ile Gülşah İkizoğlu seçildi.

HELALLİK İSTEDİ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, kongrede yaptığı konuşmada tüm davetlilere teşekkür ederek herkesten helallik istedi. Camcı, “Geçtiğimiz kongrede söylediğim gibi, birlik ve beraberliğimiz bizi yerelde iktidara taşıdı. 2017 referandumunda sahada çok çalışarak ilçemizde ‘Hayır’ oyunu sandıktan çıkardık. İlçemizde başarılı olduk fakat tek adam rejimine ülke genelinde maalesef ‘Evet’ denildi. Nerden bakarsak her geçen gün kötüye giden bir Türkiye’yi görüyoruz. Son yerel seçimlerde ilçemizde, ilimizde ve Türkiye genelinde de önemli merkezleri alarak geleceğe umut olduk. Genel seçimlere kadar bu başarıyı büyüterek CHP’nin iktidara geleceğine inanıyorum. Partimin, ülkemin ve çocuklarımızın geleceğine çalıştık. Bundan sonra da bu partinin bir neferi olarak hizmet edeceğim ve yeni seçilecek ilçe başkanımıza başarılar diliyorum.” dedi.

“SİYASET BEZİRGANLARINI ŞAŞIRTAN PARTİ ÖRGÜTÜME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Camcı’nın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay söz aldı. Başkan Akay, “Bizler 2014 yılında birçok parti içi sorunlarla bir inançla yola çıktık. Benim yol arkadaşlarımla beraber 2014 yılında zoru beraber başladık ve belediyede partimizin bayrağını dalgalandırdık. Çerkezköy’de 5 yıl farkı fark ettirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızla omuz omuza, gün oldu darıldık, gün oldu sarıldık. Tek amacımız bu topraklara hizmet etmekti. Verdiğimiz sözlerin peşinde, kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan, hakkı teslim ederek, birlik ve beraberliği pekiştirerek ikinci dönemde de belediye başkanı oldum. 170 bin nüfusa gelen Çerkezköy’de birbirimize sımsıkı tutunarak 5 yıl geçirdik. 2003 yılında üye olduğum, ilçe başkanlığı yaptığım sade bir parti üyesi olarak buradayım. Belediye Başkanı sıfatı olarak bu kürsüdeyim. 1 yıl önce bu yola çıkarken, adaylık açıklamam da bir şeyler belirtmiştim. Demiştim ki, ince hesaplar yapan siyaset lobilerinin değil, küçük hesaplar yapan siyaset bezirganlarından bahsetmiştim. Şimdi ben, o ince hesap yapan lobilerin hesabını bozan, küçük hesaplar yapan siyaset bezirganlarını şaşırtan parti örgütüme teşekkür ediyorum.” dedi.

“İŞİMİZ DE ÇERKEZKÖY, GÜCÜMÜZ DE ÇERKEZKÖY”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 31 Mart yerel seçimler sürecine de değindi. Akay, “Gün geldi çattı, yeni bir seçim dönemi geldi. 5 yıl önce geldiğimiz görevde yeni bir heyecanla tekrar sandığa geldik. 10 yıllık AK Parti yerel iktidarın ardından 5 yıl görev yaptıktan sonra, 5 yıllık emeği görmezden gelme seçim kampanyasında paraların, çorapların, hediye paketlerinin konuşulduğu, kurumların ve odaların siyasallaştırıldığı, her gün bakanların ağırlandığı, kendini gazeteci zanneden bir zibidiye sipariş haberlerle algı yönettiklerini zanneden bir taraf, diğer tarafta gönülden, menfaatsiz, karşılıksız bir birlik ve beraberlikle seçim kampanyası. Gönülden bir araya gelen binlerle, kalabalıklarla mahalle mitingleri ile genel seçim sonucu matematik hesapları ile 15 bin fark olur, şu kadar fark olur algı oyunları ile bazı hesaplar. Sonuç, yüzde 50,2 ile 5 bin oy fark ile milletin zaferi. Tüm siyasi bakış açılarını bir kenara koyan, bu seçim kampanyasında bir taş üzerine taş koyanlara siyasi görüşü ne olursa olsun Çerkezköy için oy veren tüm herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca birilerinin beklentilerini karşılamak için değil, milletimiz için çalışacağız. Bu yüzden şahsi olarak beni sevmeyen ya da kişisel menfaatleri uymayacağı için kazanamaz, mümkün değil diyenler, nerede kazanacak diye gülenler oldu. Bende biliyorum, partiliyim diye bu salonda olanlar var. Bir kısmı gelmemiş dahi olabilirler ancak birlikte kazandığımızı gördükçe onlara gülüp geçiyorum. Şimdi, Ocak 2020 bu saatten sonra işimiz de Çerkezköy, gücümüz de Çerkezköy. Hep beraber Çerkezköy için çalışıyoruz. Yoğun yıllar geçireceğiz ve Çerkezköy’e hizmet edeceğiz. Buranın sesini daha çok çıkaracağız. Şov yapıyor diyenlere sesleniyorum; çöp döküm alanı için komisyonu kimler kurdurtmuş, teklifi kimler yapmış önce bakacaklar sonra konuşacaklar.” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’UN ARTIK SANAYİSİNİ İSTEMİYORUZ”

İkitelli Sanayi Sitesinin Kızılpınar’ın hemen yanı başına yapılmak istendiğini ve buna karşı olacaklarını söyleyen Akay, “Şimdi Çerkezköy’ün önünde büyük bir sorun daha var, bunu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bakın bugün Çerkezköy’de İstanbul’un artık sanayisini Kızılpınar’ın ötesine getirme mücadelesi var. Bizim derdimiz Çerkezköy’ü kaliteli bir sanayi kenti yapmak. İstanbul’un arka bahçesi yapıp, artık sanayisi ile buluşturmak değil. Binlik planlarda sanayi alanı olan alanı bugün tarla bedelleri ile vatandaşın malını mülkünü ucuz yollu kamulaştırma derdindeler. Ne için, kim için İstanbul’da kurulan bir İkitelli derneğine pazarlama mücadelesi var. İnsanların mağdur edildiği, aynı zamanda belediyeleri yüz dönümlük alanları kamulaştırma mücadeleleri var. İstanbul’un atık sanayisini bu topraklarda istemiyoruz. Bunu istemiyoruz ve herkesi buna karşı dik durmasını istiyoruz.” dedi.

“BEN 5 YILDIR DİNLİYORUM”

Akay’ın konuşmasının ardından kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geldi. Başkan Albayrak, “Siz coşkuyu 10 dakika dinlediniz ama ben 5 yıldır dinliyorum kendisini. 8 milletvekili ile seçime gireceğimizi düşünürsek bu nüfus artışı ile 9 vekil olma olasılığı çok yüksek. Çerkezköy’e 17 yıldır doğru düzgün hizmet getirmeyen iktidarın bizi eleştirme hakkı yoktur. Özellikle 2020 yılından itibaren çalışmalarımıza hızla başlayacağız. Her şey Çerkezköy, Tekirdağ ve ülkemiz için.” ifadelerine yer verdi.

Albayrak’ın ardından CHP Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Candan Yüceer kürsüye geldi. Yüceer, mevcut iktidarın yandaş müteahhitleri zengin ettiğini iddia ederken, ülkenin çok acil parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini ifade etti.
Yüceer’in ardından ise CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işık Göl de bir konuşma yaptı. Göl, kongrelerin partiye hayırlı olması temennisinde bulunarak güncel siyaset konularından bahsetti.

 “HEP BERABER ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Kongreye tek liste ile devam eden Ayfer Dönmez de bir konuşma yaptı. Dönmez, tüm yönetimi ile beraber çok çalışacaklarını ifade ederek, “CHP demek tam bağımsızlık demek, hukuk demek,  adalet demektir. CHP bizim için yaşam biçimidir. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Yerelde siyaset yapmak kolay değildir, zorlukları vardır bunu bilerek bu yola çıkıyoruz. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Doğal bir süreçtir. Bende bu bayrağı teslim alıp daha ileriye taşımak için yönetimimizle beraber çok çalışacağız. Yereldeki başarımızı genelde de başarmak için omuz omuza, ötekileştirmeden hep beraber çok çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!