
Meclis salonunda yapılan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının ikinci gündem maddesinde, Şubat 2026 dönemine ait gelir-gider bütçe izleme raporu ile mizanı görüşüldü. Şubat ayı gelirinin 5 milyon 128 bin 70,93 TL, giderinin 3 milyon 670 bin 502,19 TL, kasa mevcudunun 5 bin 597,83 TL, banka mevcudunun 66 milyon 707 bin 746,29 TL olduğu belirtildi. Mizan borç ve alacak bakiyesinin ise 143 milyon 389 bin 907,64 TL olduğu ifade edildi. Şubat 2026 dönemine ait gelir-gider bütçe izleme raporu ile mizan oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde faaliyete geçecek olan Türk Ticaret Merkezi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, merkezin gümrüklü antrepo alanı içerisinde kurulacağını ve iş insanlarına mali, hukuki ve ticari istihbarat alanlarında destek sağlanacağını belirtti. Bakanlık görüşmelerinin olumlu geçtiğini ifade eden Çetin, merkezde yer alacak şirketlerin kira teşviklerinden yararlanacağını söyledi. Projenin Mayıs ayında tamamlanarak teslim edileceğini, Nisan ayında ise yerinde inceleme yapılacağını dile getirdi. Projenin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürütüldüğünü ve 6 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirtti.
Başkan Çetin ayrıca, merkezin ihracat yapmak isteyen ya da mevcut pazarını genişletmek isteyen üyelere önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Şirket kuruluşu ve merkezin faaliyete geçirilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gayrimenkul Rayiç Belirleme Komisyonu üyeliğinden istifa eden Aydın Özrek’in yerine Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım’ın görevlendirilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.
Rayiç bedellerle ilgili söz alan Meclis Üyesi Ömer Karadeniz, müteahhitlerin yüksek bedeller nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti. Meclis Üyesi Gazeteci Şaban Kardeş ise konunun mevzuatla ilgili olduğunu vurgulayarak daha yüksek sesle dile getirilmesi gerektiğini ifade etti. Diğer meclis üyeleri de benzer sorunlara dikkat çekti.
Toplantının son gündem maddesinde, Genel Sekreter Seçkin Bayraktar tarafından Mart ayı faaliyetlerine ilişkin sunum yapıldı. Sunumun ardından dilek ve temenniler bölümüne geçilerek sektörel sorunlar ve çözüm önerileri paylaşıldı.






Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.