Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇYDD'DE BAŞKAN NİGAR SOYAK GÜVEN TAZELEDİ

ÇYDD'DE BAŞKAN NİGAR SOYAK GÜVEN TAZELEDİ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi 17. Olağan Kongresi Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Mevcut Başkan Nigar Soyak, tek liste ile girdiği seçimlerde güven tazeledi.

Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan kongreye Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, STK temsilcileri ve ÇYDD üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şube Başkanı Nigar Soyak, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Soyak, konuşmasında şunları söyledi; “Öncelikle deprem felaketi nedeniyle çok üzgünüz. Hiçbir kelime duygularımızı ifade edemez, hepimizin başı sağ olsun. İnşallah bu zor günlerden elbirliğiyle, birbirimize destek olarak çıkacağız. Maalesef genel kurulumuz bu olağanüstü şartlarda gerçekleşmek zorunda kaldı. Elimizde olmayan şartlar altında bu oturumu yapmak zorundayız. Her şeye rağmen bizi yalnız bırakmayarak genel kurulumuza katıldığınız için teşekkür ederiz. Bugün sizinle geleceğe dair hayallerimizle ilgili çok daha umutlu konuşmalar yapmayı dilerdik. Maalesef 10 ili kapsayan çok büyük bir lokasyonda arka arkaya şiddetleri 7.7 ve 7.6 olan 2 büyük depremle sarsıldık. Milletçe yastayız. Bu süreçte derneğimiz her türlü imkanını seferber etti. Mevcutta bölgede olan tüm öğrencilerle irtibata geçildi, durumları öğrenildi ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi alındı. Seslerini duyurmaya, ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermeye ve iletişimleri sağlanmaya çalışıldı. Bölgedeki öğrencilerimize ekstra 1000 TL burs desteği sağlandı. Bizler de Çerkezköy olarak üyelerimizle birlikte bölgede topladığımız yardımları belediyemize teslim ederek yerlerine ulaşmasını sağladık. Verdiğiniz destek için minnettarız” dedi.

“BİZ YÜCE BİR MİLLETİZ”

Desteklerinin devam edeceğini belirten Soyak; “Yardımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak elbette. Bölgemize gelecek olan depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için organize olmaya devam edeceğiz. Maddi-manevi hepimiz gönüllüyüz. Şartların iyileştirilmesi ve sürecin daha kolay aşılabilmesi için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Koordinasyonu iyi yapabilmek için bu süreçte sizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kayıplarımız çok büyük ancak biz yüce bir milletiz. Bunu da kendi içimizde sarıp iyileştirmeye çalışacağız. Umarız böyle acıların bir daha yaşanmaması için bundan sonraki süreçte devletimiz ve buna bağlı olan organları başta olmak üzere kendimize dersler çıkartırız. Hem daha sağlam yapıların yapılması için kalıcı önlemlerin alınması, bunu sistemsel hale getirilmesi hem de doğal afetler karşısında çok daha hızlı ve planlı olarak gerekli koordinasyonu kısa sürede gerçekleştirmeyi başarırız” diye konuştu.

“YILDA 23 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERİLİYOR”

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın kız çocuklarının okutulması için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurduğunu belirten Soyak; “Amaçları eğitim yoluyla çağdaş birey ve çağdaş topluma ulaşmaktı. 1998 yılında Siirt’in Pervari ilçesinin kaymakamı ‘Burada lisede okuyan hiç kız çocuğu yok, yardım edin’ diye mektup yazınca 17 kız öğrenciyle kız çocuklarına burs verilmeye başladı. Böylece başlayan eğitim bursu, yıllar içinde binlerce ilk, orta ve yükseköğretimdeki çocuklarımıza ulaştı. Şimdiye kadar 100 binin üzerinde öğrenciye burs verildi. Yılda 23 bin öğrenciye burs veriliyor. Şube sayımız 125’e ulaştı. ÇYDD Çerkezköy Şubemiz 1995 yılında kuruldu. 28 yıl boyunca sevgili başkanlarımız Rağbet Erol, Jülide Sinanoğlu, Ayhan Akbıyık, Selda Karacalar yıllar boyunca yoğun emek ve özveriyle derneğimizi bu günlere taşıdılar. 6 yıldır da Çerkezköy Şubesinin başkanı olarak bu görevi arkadaşlarımla birlikte ben yerine getiriyoruz. Çerkezköy’de 19’u yükseköğretim, 52’si ortaöğretim olmak üzere 71 öğrencimiz var. Amacımız çocuklarımızın hayata daha umutla bakması; bunun için iletişim, işbirliği, eleştirel düşünme ve yaratıcılık gibi 21.yüzyıl yetkinlikleriyle donanımlı hale gelmeleri. Biz buna katkıda bulunmak için çalışıyoruz” dedi.

"YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI DAHA İLERİYE TAŞIYALIM"

Konuşmalarına şu sözlerle devam eden Soyak; “Geziler düzenliyoruz. Ankara’da atamızı, Çanakkale’de şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizi binlerde ÇYDD’li ile birlikte yapıyoruz. Hep birlikte tek yürek olarak tarihimizi daha iyi anlamaya çalışıyor, geçirdiğimiz dönüşümü yaşadığımız zorlukta nasıl tekrar ayağa kalkacağımızı, o gücün içinde olduğumuzu hissediyor, umutlarımızı yeşertmeye çalışıyoruz. Bu arada Çerkezköy Belediyemize destekleri için teşekkür ederiz. Amacımız eğitime, sanata, bilime, spora destek vererek bilim adamları, sanatkarlar, sporcular yetişmesi için katkı sağlamak. Siz sevgili ÇYDD gönüllülerimiz; sizler olmasanız, bizler olamayız. Sizlerin destekleriyle kendi bulunduğumuz ilçemizde çevremizi aydınlatmaya çalışıyoruz. Maddi desteğin yanında daha çok çalışma yapabilmek için sizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Genel merkezimizde her yıl sayısız proje yapılıyor. Bizler de bunun bir parçası olmak istiyoruz. Yaptığımız işlerin sürdürülebilir olması için birlikte yol alacak gönüllüler arıyoruz. Sadece yönetim kurulunun bütün çalışmalara yetişmesi maalesef mümkün olamıyor. Hepinizi buradan yaptığımız çalışmalarda yer almaya davet ediyoruz. Gelin hep beraber yaptığımız çalışmaları daha ileriye taşıyalım; daha çok çocuğa ulaşalım. Yaptığımız çalışmalar daha etkin ve verimli olsun. Kısıtlı ekiplerle sesimiz cılız çıkıyor. Hep birlikte olursak sesimizi herkes duyar. Unutmayalım ki bu cumhuriyete hepimizin borcu var. Toplumumuzu daha ileriye götürme yolunda el birliği verelim. Ne demiş Türkan Saylan; “Eğer bir yerde bilime, demokrasiye, barışa ve aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın, ölüme saniyeler kalmış olsa bile” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Soyak’ın konuşmasının ardından yeterli çoğunluğun sağlanması ile birlikte kongre başladı. Divan Başkanlığına Zeki gürcün getirilirken, divan üyeliğine Uğur Erem ve Muammer Soyak seçildi. Sonrasında 2021-2022 çalışma dönemine ilişkin rapor ve gelir-gider çizelgesi okundu. Ardından şube denetim kurulunun 2021-2022 çalışma dönemine ilişkin rapor okundu ve görüşüldü. Sonrasında şube yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ibrası oy birliğiyle kabul edildi. 2023-2024 çalışma döneminde gelir gider bütçesinin de görüşülmesinin ardından şube yönetim kuruluna bütçelerde kalemler arası aktarma yetkisinin de verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

YÖNETİM LİSTESİ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçime geçildi. Kongrede tek liste ile seçime giren mevcut başkan Nigar Soyak üyelerin tamamının oyunu alarak yeni dönemde de başkanlığa seçildi. Soyak’ın yönetim listesinde şu isimler yer aldı; Nesrin Özgüler, Coşkun Tunalı, Emel Çinte, Mustafa Çırpan, Yasemin Elhan, Zeynep Üstün. Yönetim Kurulu Yedek Liste ise şu isimlerden oluştu; Gülnur Karabaş, Cihan Pektaş, Çiğdem Orhan, Gökhan Biber, Selçuk Özgüler, Ebru Zeytinli, Feride Cihan. Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise; Selda Karacalar, Özgür Sönmez, Doğan Sarıçoban, Zeki Gürcün, Uğur Erem, İlknur Sevgi seçildi. Onur Kurulu Asil Üyeliklerine ise Ayhan Akbıyık, Nevzat Koç, Rağbet Erol seçildi. Onur Kurulu Yedek üyeliklerine ise Ayten Gürcün, Özlem Güneş, Levent Kor seçildi. Delege asil listesinde Nigar Soyak ve Nesrin Özgüler yer alırken, delege yedek listesinde ise Ebru Zeytinli ve Hidayet Erem yer aldı. Dilek ve temennilerin ardından kongre sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Yorumcu
    12-02-2023 16:28

    Derneğinin genel merkezi deprem için ne yapmış. Kendisi ne yapıyor? Hangi güveni tazeliyor. 1 tane sol derneği göremiyoruz. ADD'si ÇYDD'si neredeler?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!