Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYEN ÇERKEZKÖY’DE SAHNE ALDI

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYEN ÇERKEZKÖY’DE SAHNE ALDI
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ocak ayı kültür sanat etkinliklerinin açılışını dünyaca  ünlü keman virtüözü Canan Anderson yaptı.

Büyüleyici keman şovuyla Çerkezköylülere unutulmaz bir gece yaşatan Canan Anderson, hiçbir altyapı kullanmadan icra ettiği ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ parçasıyla da büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı. İtalya’nın Vicenza şehrinde doğan keman eğitimini İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda tamamlayan Canan Anderson, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Cumartesi akşamı ilçe halkına unutulmaz bir konser verdi.

TEK KİŞİLİK MUHTEŞEM KONSER

Konsere; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Eşi Güliz Akay, Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve Çerkezköylü sanatseverler katıldı. Sahnede adeta tek kişilik bir orkestra olan dünyaca ünlü keman virtüözü Canan Anderson, film jenerik müziklerinden, slow parçalara, ölümsüzleşmiş ve dünyadaki en zor eserlerden biri olan ‘şeytanın kemanı’ olarak adlandırılan paganiniye kadar birçok parçayı kemanıyla icra etti. Özellikle bir eserini de izleyicilerin arasına girerek seslendirmesi ise sanat severleri inanılmaz mutlu etti.

ESERLERİ HİÇBİR ALTYAPI OLMADAN İCRA ETTİ

Zaman zaman sahnede ahenkle dans eden ve kemanıyla bütünleşerek kendinden geçen Dünyaca ünlü keman virtüözü Canan Anderson müziğin ruhundan hisler kopardığını dile getirdi. Hababam Sınıfı, Al Yazmalım ve dünyaca ünlü La Casa De Papel gibi ünlü dizi ve filmlerin parçalarına kemanıyla farklı bir ahenk katan Canan Anderson, konserin bir bölümünde sahneden inerek dinleyicilerin arasına karıştı. Dinleyiciler ünlü keman virtüözü Canan Anderson’a zaman zaman alkışlarla ritim tutarak eşlik etti. Hiçbir altyapı olmadan ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ parçasını kemanıyla icra eden Anderson dinleyiciden büyük beğeni topladı. Her çaldığı eserin sonunda alkış tufanı koptu.

KURSİYERLERDEN ANDERSON’A HEDİYE

Bir saat süren dinleyiciyi büyüleyen konser sonunda kısa bir konuşma yapan ünlü keman virtüözü Canan Anderson, konser biletlerinin 2 günde tükendiğini öğrendiğinde büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirdi. Konser sonunda sahneye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Mahalle Evleri kursiyerlerinin Anderson için hazırladığı hediyeyi ve çiçeği kendisine takdim etti.

“SAYENİZDE KEMAN KURSLARINA İLGİ ARTACAK”

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Canan Anderson’ın sanırım Çerkezköy’deki ikinci sahnesi. 2015 ya da 2016 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde sanırım salonun açılışına gelmiştiniz. Burası Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi. Çerkezköy’e bir kez daha hoş geldiniz. Burası yaklaşık 2 yıldır Çerkezköy’ün hem tiyatro sanatçılarına hem sahne sanatçılarına aynı zamanda da Çerkezköy’ümüzün bir sürü kursiyerine ev sahipliği yapıyor. Umut ediyorum ki bu güzel akşamdan sonra yaşattığınız unutulmaz akşamdan sonra keman kurslarımıza olan ilgi alaka artacak, buna da vesile oldunuz teşekkür ediyoruz” dedi

“KÜLTÜR VE SANAT YAYILMALI”

Canan Anderson da, “Ben özellikle size teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye’de kültür ve sanatın kesinlikle yayılması gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu yüzenden bol bol sanat spor ve kültüre yönelin. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’ni de bizlere kattığınız için size teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay Anderson’a bir buket çiçek ile bir plaket takdim etti. Konserin ardından kuliste kendisini ziyaret eden minik kemanistlerin kemanlarını imzalamayan Canan Anderson, sanatseverlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Anderson Çerkezköy’de sanatseverlerde inanılmaz bir ilgi görmekten de son derece mutluluk duyduğunu ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!