Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

EKMEK 10 LİRA, SİMİT 12 BUÇUK LİRA OLDU


EKMEK 10 LİRA, SİMİT 12 BUÇUK LİRA OLDU
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda alınan karar gereği 210 gram ekmek fiyatı 10 lira, 90 gram simit, poğaça ve açma fiyatı da 12 buçuk lira oldu.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı oda meclis toplantı salonunda Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gündem maddelerine geçilmeden önce Meclis Üyesi Aydın Özrek’in söz isteği, meclis başkanı Hacı Mehmet Erdoğan tarafından dilek ve temenniler kısmında konuşması gerektiği ifade edilerek reddedildi. Sonrasında mart ayı gelir gider raporu meclise sunuldu. Mart ayı geliri 1 milyon 852 bin 502 lira 96 kuruş olurken, gider ise 2 milyon 262 bin 688 lira 4 kuruş olarak belirtildi. İlgili gündem maddesinin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından ekmek ve simit, poğaça, açmanın fiyat tarifesi görüşüldü.

EKMEK 10 LİRA OLDU

Çorlu TSO, Tekirdağ TSO, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Edirne TSO’nun 210 gram ekmeğin 10 TL olması yönünde talepleri meclise sunulurken, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesinde de 200 gram ekmeğin 10 TL olması talebi meclise aktarıldı. Çerkezköy TSO Meclis Üyesi Mehmet Sait Erdem, Çerkezköy TSO’nun da fiyat tarifesinde 210 gram ekmeğin 10 TL olması yönündeki görüşünü belirtti. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, söz alan Meclis Üyesi Gökay Keleşoğlu; “Fakirinden zenginine kadar her eve ekmek giriyor. Ekmekteki tahsis oranı gündeme gelirse, vatandaşın alım gücüne yönelik bir fiyata ulaşabileceğini zannediyorum. Ekmeğin geldiği fiyat belli, suyun bile geldiği fiyat belli. Döviz artışları nedeniyle ekmeğin fiyatına itiraz edecek yüzümüz de kalmadı. Hem bölge esnafına hem de vatandaşa yönelik çalışma yapmamız lazım. Biz buna dokunamıyorsak da tahsis un için oda başkanı9mız, meclis başkanımız ticaret bakanlığıyla görüşecek. 100 kilo unda 10 kilo destek verilsin, bunun başka yolu yok” dedi. Meclis Üyesi Sait Erdem de; “Enflasyonda yüzde 100 artış yaşandı. Biz 4-5 aydır büyük mücadele ediyoruz. Biz 10 lira olsun istediğimiz zamanda unun fiyatı 580 liraydı, şimdi 730 lira. 1 ay sonra belki de daha da artacak. 10 lirayı gerçekleştirsek bile kafa kafaya gelecek” dedi. Keleşoğlu da; “Tahsis noktasında odalarla bir araya gelip ticaret bakanlığıyla görüşmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

SİMİT, AÇMA VE POĞAÇA 12 BUÇUK LİRA OLDU

Ardından bir sonraki gündem maddesinde simit, açma ve poğaça fiyatları görüşüldü. Çevre Odaların aldığı kararlar meclise sunulurken, fiyatların ortalama 13 ila 15 lira arası olduğu belirtildi. İlgili gündem maddesinde 90 gram simit, poğaça ve açmanın fiyatlarının 12 buçuk lira olarak belirlenmesine karar verildi. Oda faaliyetlerinin aktarılmasının ardından dilek ve temennilerle birlikte meclis toplantısı sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!