Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ERDAL ÖZTÜRK,“EYT, ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİN BAŞARISIDIR”

ERDAL ÖZTÜRK,“EYT, ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİN BAŞARISIDIR”
Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk, düzenlediği basın toplantısında emeklilik konusunda açıklamalarda bulundu. Öztürk, “EYT Emekliliğinin çıkması örgütlü mücadelemizin başarısıdır. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız SGK önlerinde yoğunlaşma yapmamalarıdır" dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ MÜJDEYLE EYTLİLER MUTLU SONA ULAŞTI”

Erdal Öztürk, “Emeklilikte yaşa takılanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdeyle mutlu sona ulaştı. Örgütlü mücadelelerinin başarısı olarak EYT yaş sınırının kaldırılmasını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından duyduk. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız lütfen SGK önlerinde yoğunlaşma yapmamalarıdır. Yeni kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra şartları, nasıl olduğu o zaman resmiyet kazanacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından 2 milyon üzerinde emeklilik bekleyen kişi büyük mutluluk yaşadı. SGK il müdürlükleri önünde ve E-devlet portalında hem SGK durumunu öğrenmeye çalışanlar hem de bilgi almak isteyenler sebebiyle yoğunluk yaşanıyor” dedi.

“KANUNUN NE ŞARTLARDA ÇIKACAĞINI HENÜZ BİLMİYORUZ”

Dernek binasında açıklamada bulunan Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü, “EYT derneğimiz 2019 yılında Çerkezköy’de faaliyet göstermeye başladı. Bu süre zarfında çeşitli temaslarda bulunduk ve örgütlenmeye devam ettik. Örgütlü mücadelemizin ilk başarısı olarak EYT yaş sınırımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından duyduk. Bugüne kadar bizlere sahada, örgütlenmede yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkan sadece yaş şartını ortadan kaldırdık kelimesidir. Bu konu meclise gelmedi ve yasalaşmadı. Bugün tüm Türkiye’deki SGK önlerinde vatandaşlarımız tarafından yoğunluk yaşanıyor. Bu yoğunluklar yıl sonuna sarktı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama daha erken olmalıydı. Kanunun ne şartlarda çıkacağını Dernek Başkanı olarak ben ve hiçbirimiz bilmiyor. Kanun meclise gelsin, değerlendirilmesi yapılsın. Kimler nasıl ve ne şekilde yararlanacak netlik kazasınsın ondan sonra hep birlikte değerlendirmesini de yaparız” dedi.

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMZİN BAŞARISIDIR”

Örgütlü mücadelelerinin ne kadar başarılı olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdiklerini belirten Erdal Öztürk,  “Federasyon Genel Başkanımız Gönül Boran Özüpak başta olmak üzere tüm dernek başkanlarımıza ve yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Konuya ne kadar hakim olsak dahi bizimde bilmediklerimiz ve öğrenmediklerimiz de vardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin EYT’lilerin durumunun meclisten çıkacak karar doğrultusunda olacağını söylüyor. Kanunun meclisten ne derece değerlendirileceği ve nasıl çıkacağını şuanda kimse bilmiyor. Bazı uzmanlar televizyonlarda ve sosyal medyalarda açıklama yapıyorlar. Bunlar sadece varsayımlardan ibarettir. Resmi gazetede yayımlanmadan hiçbir değeri ve önemi de yoktur” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ BU KONUDA DUYARLI OLSUNLAR”

Öztürk, “Tüm vatandaşlarımızdan ricamız lütfen SGK önlerinde yoğunlaşma yapmamalarıdır. Artık teknoloji çağında yaşıyoruz ve her vatandaşımız e-devlet kullanmaktadır. SGK önlerinde çok yoğunluk olduğu için SGK çalışanları da maalesef işlerini yapamıyorlar. Bırakalım onlarda rahat çalışsınlar. Bugün ki kanun hala eski kanundur. Eski kanunun geçerliliği devam etmektedir. Yeni kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra şartları, nasıl olduğu o zaman resmiyet kazanacaktır. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

“NASIL MAAŞ BAĞLANACAĞINI ÖĞRENECEĞİZ”

Erdal Öztürk, “Örgütlülük apayrı bir konudur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman örgütlü toplumdan bahsetmektir. Örgütlü toplumun nasıl başarı kazandığını EYT dernekleri olarak tüm Türkiye’ye göstermiş bulunuyoruz. Bunun devamı da gelecektir. Bu sadece bir örnektir. Örgütlü toplum olduğumuzu yıllar sonra çocuklarımız ve torunlarımız ders niteliğinde öğreneceklerdir. Örgütlü toplumun başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bundan önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Cumhurbaşkanımızı bu konuda yanlış yönlendirdi ve bilgilendirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da basın önünde kombinasyon ve ülkemize ağır dedi. Konuyu bilen mevcut Bakanımız Vedat Bilgin Cumhurbaşkanımıza detaylı bir şekilde EYT’lilerle ilgili çalışmasını sundu. Yük olmadığımızı, EYT’den maaş bağlanacak kişilerin milli gelirden payını sadece binde bir olduğunu, bugün kanun çıkarsa faydalanacak kişinin 270 bin kişi olduğunu defalarca Cumhurbaşkanımıza anlattı. Cumhurbaşkanımız da 8 Eylül 1999 öncesi işe girenlerin yaş haddini kaldırdı. Resmileşmedi, meclisten geçip resmi gazetede yayınlandıktan sonra resmi olacak. O gün geldiğin de o zaman açıklama yapacağız. Lütfen herkes örgütlülüğün birlikle mücadele etmenin yol yürümenin olduğunu EYT örnek alarak kendilerini yol çizmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“1 OCAK PAZAR GÜNÜ CUMHURİYET NEYDANINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ”

1 Ocak Pazar günü saat 15.00’de Cumhuriyet meydanında basın açıklaması gerçekleştireceklerini de belirten Erdal Öztürk, “Vatandaşlarımızı, dernek yöneticilerimizi, üyelerimizi ve ilçemizdeki ve bölgemizdeki EYT mağdurlarını Pazar günü Çerkezköy Cumhuriyet meydanında gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına bekliyoruz. Bize destek olmaları için orada yanımızda olmalarını görmek istiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!