Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

GAZETECİ-YAZAR UĞUR MUMCU ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

GAZETECİ-YAZAR UĞUR MUMCU ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
31 yıl önce 24 Ocak Pazar günü aracına konulan bombanın patlatılması sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu için CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda anma programı düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; “Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşlarla gerçeklerin peşinden koşan, halkın haber alma hakkı için korkmadan, yılmadan çalışan gazeteciler baskı görüyor, tutuklanıyor. Bugün de karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıklarını söndürmeye çalışıyorlar” dedi.

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, tarafından 31 yıl önce katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi. Teşkilatta düzenlenen anma programına; CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, Belediye Meclis Üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Özgür Sönmez ve Cengiz Memiş, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Çelebi ve partililer katıldı.

“ONLARCA YAZAR SİYASİ CİNAYETLER SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ”

Program öncesi duvarlar Uğur Mumcu’nun fotoğraflarıyla süslendi. Uğur Mumcu’nun fotoğrafının yanına karanfillerin ve mumların konulduğu programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında konuşma yapan İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; “Uğur Mumcu, ülkemizin bugün içinde bulunduğu durum yıllar öncesinden görmüş, cemaat yapılanmasının üstüne gitmiş, araştırmacı gazeteci ve Aydın kimliğiyle siyasetçileri ve halkı uyarmıştır. Uğur Mumcu, devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sizan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk çıkaranlar arasındaydı. Bugün onun işaret ettiği tehlikeler birer birer karşımıza dikildi. Onun katledilişi, saptamalarında ve düşüncelerinde gerçeğe ne kadar yaklaştığının kanıtıydı. Ülkemizde onlarca gazeteci yazar aydınımız siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. Tıpkı onlar gibi 24 Ocak 1993'ten bu yana Uğur Mumcu'yu katledenler de ortaya çıkarılmadı, faili meçhul olarak kaldı. Çok değerli araştırmacı-gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun 31. ölüm yıldönümünde sadece O'nu anmıyoruz. O'nun şahsında Mummer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoglu ve daha nice adını sayamadığımız demokrasi şehitlerimizi, Ali Gaffar Okkan gibi değerli bir emniyet mensubumuzu da anıyoruz. O nedenle 24-31 Ocak haftası, Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anılmaktadır” diye konuştu.

“IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUN”

Konuşmasına şu şekilde devam eden Dönmez; “Uğur Mumcu dünsüz bir Kemalistti. Bütün ömrünü O'nu anlamak, anlatmak uğraşı ile gecirmistir. Araştırmacıydı, ülkemizde olup bitenleri, emperyalistlerin yerli iş birlikleri ile oynadıkları oyunlar bir bir teşhir etmeyi yurtsever bir gazeteci olarak kendisine ilke edinmişti. Katledilmesinin temel nedeni de buydu. Eğitim dincileştirilip, Atatürk ve Atatürk ilkeleri, Cumhuriyetin temel değerleri ve kuruluş felsefesi unutturulup, bu kavramlar her geçen gün daha fazla değersizleştirilmeye çalışılmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşlarla gerçeklerin peşinden koşan, halkın haber alma hakkı için korkmadan, yılmadan çalışan gazeteciler baskı görüyor, tutuklanıyor. Bugün de karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıklarını söndürmeye çalışıyorlar. Ama Uğur Mumcu'yu uğurlayan milyonlar ve cesur kalem gazeteciler yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyor, çoğalmaya devam edecektir. Büyük Önderimizin izinde tam bağımsız, laik Türkiye sevdalılar olan biz yurtseverlerin Uğur Mumcu gibi yürekli insanlar gücümüze güç katıyor. "Ey işçiler karanlığa küfretmeyin, aydınlık bir Türkiye için siz de bir mum yakın" Anısına en derin özlem ve saygılarımla. Işıklar içinde uyusun. Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken faili halen meçhul olan suikast sonucu öldürüldü. Saygı ve minnetle anıyoruz. Dünyada yılın devlet adamı ödülüne layık görülen, memleket sevdalısı Dışişleri eski Bakanlarımızdan ismail Cem'i saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi. Dönmez’in konuşmasının ardından Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı İlker Polat, Uğur Mumcu’nun ölümünden 18 yıl önce yazdığı ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan ‘Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi’ isimli sesleniş şiirini okudu. Sonrasından Uğur Mumcu anısına türküler söylendi. Geniş katılımla gerçekleştirilen programda Dönmez, Uğur Mumcu’nun anısını yaşatmaya devam edeceklerini aktardı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!