Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

GAZETECİLER GELENEĞİ BOZMADI

GAZETECİLER GELENEĞİ BOZMADI
Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da görev yapan gazeteciler, bölge protokolünü düzenlenen yemek programında ağırladı. Programda gazetecilerin sorunları konuşuldu.

Programda bölgenin en genç gazetecisi İrem Bançok ilk konuşmayı yapan isim oldu. Gazetecilerin, halkın çıkarlarını ön planda tutmakla, her türlü engellemelere rağmen doğruları yazmakla mükellef olduğunu vurgulayan Banço, “Karanlığa inat, Abdi İpekçi gibi, Uğur Mumcu gibi aydınlıktan taraf olmakla mükellefiz! Kadın haklarını, çocuk haklarını, hayvan haklarını, kısacası adaleti savunmakla mükellefiz” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜR DEĞİLİZ”

İrem Banço’nun ardından konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Işıksal, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü 1961 yılında aslında büyük bir heyecanla gün olarak belirlenmiş. Fakat bugüne kadar birçok iktidar, şu anki iktidarı suçlamak istemem açıkçası, hep bize bir şeyi vermeyi taahhüt ettiler. Benim yaklaşık 34 yılım tamamlandı. Bu 34 yılın içerisinde iktidara geldikten sonra birçok şey değişti. Biz istediğimiz hakları maalesef istediğimiz şekilde alamadık. Şu anda içinde bulunduğumuz durumu göz önünde bulundurmak gerekirse çok özgür değiliz” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Işıksal’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sürekli projelerden bahsetmekten, dertlerimizi kamuoyuyla paylaşmaktan gazetecilerin derdini paylaşamaz olmuşuz. 10 Ocak, Türkiye’de yerel gazetecilik yapmak çok kıymetli çok anlamlı. Dolayısıyla yerel, duygularımızı, eksikliklerimizi, eleştirilerimizi beraber paylaşıyor olmak, yerel güzellikleri hep beraber yaşıyor olmak ve bunları kamuoyuyla paylaşıyor olmak yerel gazetecilerimizin çok kıymetli ve önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Dolayısıyla Tekirdağ’ın doğu yakası, Çerkezköy, Kapaklı Sarayımızın bu yönde emek veren tüm gazeteci arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BUGÜN SİYASET ZAMANI DEĞİL”

Başkan Akay, seçimlerin gelip geçeceğini ancak zamanı doğru kullanmanın önemli olduğuna değinerek, “Bizler bu birlikteliği aslında bu akşam yan yana durarak veriyoruz. Şuna ihtiyacımız var, yerel siyasetçiler, gazeteciler ve sivil toplum örgütü başkanları olarak seçimler gelir geçer, ancak zamanı doğru kullanmalıyız. 2 yıl evvel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ydü yine Çerkezköy’deki gazeteci arkadaşlarımız bir araya gelerek organize etmiş ve misafir olarak orada bulunmuştum. Buradan bir kere daha altını çizerek söylüyorum bugün siyaset zamanı değil. Bu mesleğe gönül veren, emek veren herkese bir kez daha kucak dolu sevgilerimi gönderiyorum 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“BASIN NE KADAR ÖZGÜRSE O KADAR EĞİTİMLİYİZ”

Gecede konuşan Saray Belediye Başkanvekili Fuat Ünal, “Bu önemli günde tüm gazeteci arkadaşlarımızın gazeteciler gününü daha özgür yaşamaları dileğiyle kutluyorum. Özgen başkanımızın vekaleten burada görev yapmaktayım kendisi Yunanistan’da olduğu için katılamadı. Çok önem verdiğimiz bir konu basın ve gazeteci arkadaşlar. Basın ne kadar özgürse o kadar eğitimliyiz, çağdaşız, vicdanlıyız. Dolayısıyla burada tek vurgu yapmak istediğim konu basın özgürlüğü. Bizler yerel yönetimler olarak basın özgürlüğüne katkıda bulunmak adına elimizden gelen tüm bilgi akışını sağlamaktayız. Bizleri eleştirmek için tabii ki elinizden geleni ardınıza koymayın, dolayısıyla biz bu sayede başarılı olacağız inşallah” dedi.  Saray Belediye Başkan Vekili Fuat Ünal’ın ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Konuşmaların ardından geceye özel hazırlanan pasta kesildi ve gazete imtiyaz sahipleri yaşadığı zorlukları paylaştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!