Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

GÜNDOĞDU, “SERVİSÇİLERLE İLGİLİ ASILSIZ BEYANAT VERENLERİ KINIYORUZ”

GÜNDOĞDU, “SERVİSÇİLERLE İLGİLİ ASILSIZ BEYANAT VERENLERİ KINIYORUZ”
Tekirdağ S ve J plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu düzenlediği basın açıklamasında Çerkezköy’de yayımlanan bir gazeteye servisçilerle ilgili beyanat verenlerin gazeteyi yanılttıklarını ve asılsız iddiada bulunduklarını belirterek basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduklarını dile getirdi.

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında şunları dile getirdi. Gündoğdu, “Bugün basın açıklaması ihtiyacını ilçemizde yayımlanan bir gazetede servisçiler ile ilgili isim vermeden biri asılsız açıklama yapmış. Çerkezköy’de devamlı artan fabrika sayısı karşısında araç bulunamadığı iddia edilmekte. Bu gazeteye neye göre ve neye dayanılarak yapılmış ve de yetersiz ve asılsız olarak iddiada bulunulmuş oldukları görülmektedir. Asılsız ve yalandan ibaret olduğunu düşünüyoruz. UKOME tarafından bize her yıl belirlenen bir rayiç bedelimiz var. Servisçiler olarak her fırsatta rayiç bedeller altında çalışmayacağımızı söylüyoruz. Özellikle son zamanlarda devamlı artan yakıt fiyatları ve yedek parça fiyatları karşısında para kazanamayan ve devamlı zarar eden Servisçi esnafımıza karşı bu beyanatı veren her kim ise esnafımıza karşı bir algı oluşturmak için yapıldığı görüşündeyiz. Bir de Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a ‘Olaya el koysun’ deniliyor. Dediğim gibi esnaf arkadaşlarımız rayiç bedelleri altında çalışmaktan para kazanmıyor. Esnafımız UKOME tarafından belirlenen rayiç bedeller ile çalışacaklarını ve bunun altında çalışmayacaklarını çalıştıkları firmalarada bildirdiler” dedi.

“PARA KAZANMADAN HİZMET VERMEMİZ İSTENİYOR”

Aşkın Gündoğdu, “Ancak bazı firmalar bizim UKOME’nin bize verdiği rayiç bedellerin altında çalışmamızı istiyor ve onların verdiği bedeller altında çalışmayacağımızı onlara defalarca bildirdik. Ayrıca şunu da önemle belirtmek istiyoruz. Her zaman belirtiğimiz gibi araç ihtiyacı olan firma var ise rayiç bedellerle onlara araç veririz. İşveren temsilcilerine sesleniyorum. Siz önce UKOME’nin verdiği rayiç bedellere uyun. Bu güne kadar araç sıkıntısı yoktu da şimdi mi var. Rayiç bedel altında çalışmayacağız deyince mi bu asılsız beyanat vermek ortaya atıldı. Rayiç bedel altında köle pazarı gibi bizleri para kazanmadan hizmet vermemiz isteniyor. Rayiç bedel altında para kazanmak kaza riskini de göze almamız isteniyor. Dediğim gibi UKOME’nin bizlere verdiği raiç bedel altında çalışmayacağız. Plaka açmak bu ülkede çözüm değil. 5 kilometrelik yolu 35-40 dakikada geliyoruz. Araçlar su değil mazot yakıyor. Bu gün mazotun litresi 15 TL’yi geçti ve devamlı olarak da zamlanıyor. Siz önce UKOME kararlarına uyacaksınız. Gazeteye verilen haber asılsız ve belgesiz. Gazeteye beyanat veren her kim ise onu kınıyorum. Biz UKOME‘nin verdiği rayiç bedellerine uyuyoruz ve bunun altında da çalışmayız. Ayrıca birde deniliyor ki iki yıl önce plaka fiyatı 70 bin TL imiş. İki yıl önce plaka fiyatı 80-83 bin TL idi” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!