Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

 GÜNDOĞDU, “UKOME’NİN VERDİĞİ RAYİÇ BEDELLER İLE ÇALIŞAMAYIZ”

 GÜNDOĞDU, “UKOME’NİN VERDİĞİ RAYİÇ BEDELLER İLE ÇALIŞAMAYIZ”
Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu yaptığı basın açıklamasında servisçilere verdiği 2022 rayiç bedellerinin artan yakıt, yedek parça ve diğer giderler karşısında çok düşük olduğunu belirtti. Servisçileri zarar ettiklerini kaydeden Gündoğdu, UKOME tarafından verilen rayiç bedelleri ile çalışamayacaklarını dile getirdi.

Aşkın Gündoğdu, “Değerli basın mensupları, bu gün sizlere önemli bir sıkıntımızı dile getirmek için bir basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk. Biliyorsunuz bir yılı aşkındır yakıt ve yedek parça fiyatları başta olmak üzere birçok giderimiz devamlı zamlanıyor. Servisçiler olarak bu nedenle zarar ediyoruz. Bu yıl UKOME artan bu zam artışlarını göz önünde bulundurur da zarar etmekten kurtuluruz düşüncesindeydik. Ancak UKOME’nin 2022 yılı için servisçilere belirlediği zamlar inanın bizleri kurtarmıyor. Zararımız iki katına çıkmış iken bu rayiç bedelleri ile çalışmamız mümkün değil. Bir örnek vermek gerekirse 20 kilometre yapan 27’lik bir servis aracın maliyeti günlük yakıt 240 TL ve şoför maliyeti olarak 200 TL. Toplam 440TL. Biz bunun altında kalmamız mümkün değil. UKOME rayiç bedellerini düzenlerken neyi nasıl baz aldı? Ayrıca kazanmadığımızın da vergisini vermek zorunda kalıyoruz. Anlamış değiliz. Yedek parça fiyatları yüzde 100, mazot fiyatı yüzde 100’ü geçti. Lastik fiyatları derseniz aynı şekilde. UKOME 70 TL zam vermiş. Bizler servisçiler olarak artık zarar etmek istemiyoruz. Evimize ekmek götüremez durumdayız. Esnafımız Bağ-Kur’unu ödeyemiyor. Şoför parasını gider gösteremiyor. Bu da yıllık 70 bin TL. Bunun da yüzde yirmisini gelir vergisi olarak ödüyoruz. Belirttiğim gibi bizler hiç kazanmadığımız parayı da vergi olarak yatırıyoruz. Özellikle yılbaşından bu yana mazota gelen farklar da göz önüne alınarak rayiç bedeli belirlenmiş olsa idi sıkıntılarımız az da olsa çözümlenebilirdi. Bize verilen rayiç bedellerinin düşük olması edeniyle 25 Ocak tarihinden sonra işe çıkmama kararı aldık. Artık zarar çekmeye keyfimiz yok” dedi.

“SANAYİ KESİMİ İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA RAYİÇ BEDELLERİ ÜZERİNDEN İHTİYAÇLARINI GİDERECEĞİZ”

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Dernek Başkanı Aşkın Gündoğdu sanayicilere de seslenerek, “Özellikle şunu da belirtmek istiyoruz. Sanayicilerimiz araç ihtiyacı duydukları takdirde onların mağdur olmaması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için rayiç bedeller üzerinden onlara istedikleri kadar araç veririz. Şu anda bir servis aracının aylık gideri 15 Bin TL oldu. Bazı şirketlerin ise servisçilere verdiği zam oranı ise yüzde 5-7 bu da yetersiz. Bundan böyle Tekirdağ il genelinde araç ihtiyacı duyan şirketlere dediğim gibi rayiç bedellerle çalışacağız ve onlara desteğimizi vereceğiz. Bizler servisçiler olarak artan maliyetler göz önüne alınmadan verilen rayiç bedelleri nedeniyle UKOME’nin mağduruyuz” diye konuştu. Gündoğdu Malatya Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım ve Koordinasyon kurulunun servisçilere verdiği rayiç bedelleri ile mukayese ettiklerinde Tekirdağ UKOME’nin verdiği rayiç bedellerinin çok üstünde olduğunu da belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!