Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

GÜZEL; “SAYIN BÜYÜĞÜMÜZ MUSTAFA ŞENTOP SESİMİZİ DUYSUN”

GÜZEL; “SAYIN BÜYÜĞÜMÜZ MUSTAFA ŞENTOP SESİMİZİ DUYSUN”
Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Fikri Güzel; “İlçe Milli Eğitim Müdürü, ‘Pakize Narin Anadolu Lisesi’ni yazma’ diye direktiflerde bulunarak mobbinge daha ilk günlerde başlamış. Okul müdürümüz neden birincilik elde ettiği halde Pakize Narin’i neden yazamıyor? Pakize Narin Anadolu Lisesi ile ilgili acaba İlçe Milli Eğitim Müdürünün ne hayali var, ne yapmak istiyor? Biz bunun cevabını büyüğümüz Mustafa Şentop’tan rica ediyoruz” dedi.

Pakize Narin Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve veliler Çerkezköy Kaymakamlığı önünde basın açıklamasında bulundu. Yapılan basın açıklamasında Okul Aile Birliği Başkanı Fikri Güzel; “Bugün sayın kaymakamımızı ziyaret edelim istedik. Ama kaymakam beyin burada olmadığı, toplantıda olduğu bizlere iletildi. Bu açıklama ile ilgili yukarıya çıkıp kendisinden izin almak istiyorduk. Daha önce bize izin vermişti. ‘Gelin konuşmanızı yapın, ben de içinizden birkaç kişiyi çağırır dinlerim’ demişti. Biz de ona istinaden bugün Okul Aile Birliği yönetimi ve velilerimizle beraber kendisini ziyaret etmek istedik. Ziyaret sebebimiz Çerkezköy’de eğitimde yaşanan problemler ve sorunlar. Kendi çocuklarımız dahil olmak üzere biz öncelikle Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde 4 yıldan bu yana yaşanan müdür değişikliklerini kendisine iletmek istiyorduk. İlk önce okul müdürümüz Veysel Doğruyol’dan başlayan zoraki görev değişikliğidir.  Sonrasında gelen diğer müdürümüzün baskılara dayanamayarak kendi görevi bırakması oldu. Ardından ise Erkan Demir’in görevinden alınmasıdır. Çocuklarımız huzursuz ve düzgün ders programları da yapılmıyor. Kısacası bu eğitimsizliğin acısını çeken Çerkezköylü çocuklarımızdır. Bu sorun sadece Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde değil, bütün okullarda bunun var olduğunu gördük. Altı yıl önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş Çerkezköy’e geldiğinde eğitimde ikinci sıradaydık. Şimdi ise altıncı sıraya geriledik. Bunun hesabını birilerinin sorması gerekiyor. Her yıl neredeyse bütün okullarda müdür değişikliği yapılıyor. 4-5 senede 20 tane müdür değiştirildi. Tabi ki bunlar içerisinde suçu olan veya görevini layıkıyla yerine getirmeyen birkaç tane müdür olabilir. Ama biz kendi müdürümüzden örnek alarak yola çıktık. İlçe Milli Eğitim Müdürü, ‘Pakize Narin Anadolu Lisesi’ni yazma’ diye direktiflerde bulunarak mobbinge daha ilk günlerde başlamış. Okul müdürümüz neden birincilik elde ettiği halde Pakize Narin’i neden yazamıyor? Pakize Narin Anadolu Lisesi ile ilgili acaba İlçe Milli Eğitim Müdürünün ne hayali var, ne yapmak istiyor? Biz bunun cevabını büyüğümüz Mustafa Şentop’tan rica ediyoruz” dedi.

“BU KADAR CENGİZ HANLIK NEREDEN GELİYOR”

Çerkezköy’ün başarı sıralamasının düştüğünü sözlerine ekleyen Güzel; “Çerkezköy’deki okullarda başarının artması için Tekirdağ’ın medarı iftiharı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızın bu işe bir el atmasını, bizi aydınlatmasını, 20 tane müdürün haksızlığını bize de anlatmasını istiyoruz. Acaba 20 tane müdür yer değiştirilirken sadece Hüseyin Gümüş mü haklı? Biz veliler olarak ve Çerkezköy halkı olarak bunu öğrenmek istiyoruz. Hak  ve adalet neyse inşallah bir gün tecelli edecektir. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının ortaya çıktığı bir düzen istiyoruz. Sayın büyüğümüz Mustafa Şentop sesimizi duysun, eğer o duymuyorsa sayın cumhurbaşkanımız duysun. Çerkezköy’de müdür neden durmadan yer değiştiriliyor, Çerkezköy’de ali kıran baş kesenlik neden var ? Çerkezköy’ü kim yönetiyor, Çerkezköy’ün bu sorunlarına kim cevap verecek? Hüseyin Gümüş nasıl istediği müdürü istediği yere getirebiliyor. Kanuna göre 8 yıl bir yerde müdürlük yaptıysan oradan başka bir yere tayin olman gerek. Şu an 8 yılı tamamlayan bazı müdürler neden hala o okullarda duruyor? Okullarda durması gerekenler başka yerlere atanıyor, görevden alınıyor, başka okullara öğretmen olarak gönderiliyor. Bu kadar adaletsizlik, bu kadar cengizhanlık nereden geliyor? Buna birilerinin dur demesini istiyoruz” diye konuştu.

“TUVALETE GİDERKEN FOTOĞRAF ÇEKİLİYOR”

Basın mensuplarının, “Okul Müdürü Erkan bey 9 ayrı maddeden kınama, uyarma ve aylıktan kesme cezası olarak buradan gitti. Bu cezaları alan bir kişinin burada müdürlük yapması sizce ne kadar uygundur?” sorusunu da cevaplayan Güzel, “Eğer bu dokuz kınama içinde haksızlık, adaletsizlik, yolsuzluk, uğursuzluk, şerefsizlik varsa tamam. Ama derse geç kalmak kınamadır. Onun arkasına mobbing öğretmen takmış tuvalete giderken, çay içerken fotoğraflıyor. Bu şekilde mobbing ile herkes suç altında kalır. Bizim Erkan müdür haksız peki geriye kalan 20 müdürün sorunu ne? Hepsi mi bu şekildedir? Bunun arkasının araştırılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!