Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

HASAN TOPRAK, BAŞKANLIĞI BIRAKIYOR

HASAN TOPRAK, BAŞKANLIĞI BIRAKIYOR
16 yıldır Çerkezköy Ziraat Odası başkanlığı görevini sürdüren ve 10 yıl da Oda Meclis Başkanlığı yapan Hasan Toprak şubat ayı içerisinde yapılacak olan Çerkezköy Ziraat Odası olağan genel kurulunda başkan olmayacağını açıkladı.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak delege seçilerinde de taraf olmadığının altını çizerek, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Çerkezköy Ziraat Odası başkanlığımızın genel kurulunda başkan ve yönetimi belirleyecek olan 26 mahallemizdeki muhtarlıklarda delege seçimleri yapıldı. Başkanlığa aday olmayacağım için delege seçimlerinde taraf dahi olmadım. Odamız üyesi çiftçilerimizin delege seçimlerine ilgi göstermesinden de son derece mutluluk duydum” dedi.

26 DELEGE SEÇİLDİ

Toprak şöyle devam etti, “26 muhtarlığımızda yapılan delege seçimlerinde delege için aday olan odamız üyelerinden 26 arkadaşımız delege seçildi. Delege seçilen tüm arkadaşlarım her biri bir birinden değerli arkadaşlarımızdır. Delege seçimleri tam bir tarafsızlık içinde demokratik şekilde gerçekleşti. Delege seçilen tüm arkadaşlarımızın hepsi çiftçi kökenlidir ve konuya vakıf kişilerdir” diye konuştu.

26 DELEGE 14 KİŞİYİ SEÇECEK

Başkan Hasan Toprak konuşmasını şöyle sürdürdü, “Delege seçilen 26 arkadaşımız genel kurulda 14 kişiyi seçecek. Seçilen bu 14 kişi de bir meclis başkanı ve oda başkanı ile birlikte 5 kişilik oda yönetimini seçecek. Delege seçilen 26 kişilik delege içinde yer alan arkadaşlar, 14 kişilik meclis ve yönetim içinde görev alamamaları durumunda dışarda kalabilirler. Ancak sakın üzülmesinler. Yönetime ve meclise seçilecek arkadaşlarımız onlara sahip çıkacaklarını da bilmelerini istiyorum” ifadelerine yer verdi. Delegeleri de sıralayan Toprak; “Erdoğan Çavuş, Serdar Demir, Bülent Çavuş, Bekir Atak, Ufuk Bayraktar, Sermat Sarıca, Vahdettin Güre, Tamer Diril, Zekeriya Dönmez, Önder Ünal, Ümit Mert, Yılmaz Mırza, Gökhan Babacan, Turgay Özman, Kaan Kafalı, Mehmet Ali Çolakoğlu, Tezcan Çalışkan, Erkan Vardar, Sedat Ak, İbrahim Aydın, Harun Toprak, Ekrem Erten, Adem Topal, Çetin Saygın ve Ertan Yavuz Aslan”

"ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA TARIM ALANLARI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR"

Toprak, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde sanayileşmenin devam etmesi ile birlikte iki ilçede de tarım alanlarının her geçen gün azaldığına dikkat çekerek, “Şunu da belirtmek istiyorum. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde sanayi kuruluşlarının devamlı çoğalması nedeniyle bu iki ilçemizde tarım arazileri yani tarım alanları her geçen gün küçülerek azalmaktadır. Tekirdağ il genelinde Çerkezköy Ziraat Odası ile birlikte toplam 8 Ziraat odası bulunuyor. Çerkezköy Ziraat Odası olarak ilimizin en büyük Ziraat odasıyız. Ancak ekilen arazi nedeniyle de en küçük tarım alanına sahibiz. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde sanayi devam ettiği sürece bu iki ilçemizde mevcut tarım alanlarımızda yok olacak yani tarımcılık iyice yok olacak” dedi.

“BİZ SATTIĞIMIZ ÜRÜNLERLE ODAMIZI AYAKTA TUTUYORUZ”

Başkan Hasan Toprak, “Çerkezköy Ziraat Odası başkanlığı olarak odamızın 700-800 üyesi bulunuyor. Ekilebilir alanlarımızın yaklaşık 30-50 bin dekarı sanayi alanı olması nedeniyle şu anda ekilebilir 250 bin hektar alan mevcut bunun da 80 bin hektarı Çifti Kayıt Sistemine (ÇSK) girdiği için tarım yapılıyor. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde yeterli ürünü bizler alamıyoruz. Aldığımız dekar başına ürün ise ortalama 200- 400 kilogramı geçmiyor. Şu anda Kapaklı ilçemizde 593, Çerkezköy ilçemizde de 384 kişi tarım yapıyor. Sanayi öncesi bunun en az 3 ile dört misli fazla idi. Son yıllarda özellikle bölgemize sanayinin gelmesi ile birlikte genç nesil tarımdan uzaklaştı sanayide çalışıyor, tarım alanlarında tarım yapmıyor yapanlar ise yaşı elliyi almışı ve 60 yaşın üzerindeki kişiler” dedi.

“HER ZAMAN DENEYİMLERİMİ PAYLAŞACAĞIM”

Toprak, “Şunu da özellikle belirtmek istiyorum yapılacak olan olağan genel kurulumuzda göreve gelecek olan başkan ve yönetimine ve meclis başkanı ve meclis üyelerimize bana ihtiyaç duydukları zaman onlarla bilgi birikimimi ve tecrübelerimi deneyimlerimi paylaşacağım. Har zaman da yanlarında olacağım. Çünkü çiftçiler olarak bizler, büyük bir emekçi aileyiz. Bölgemizde tarımın daha iyi yerlere gelmesi için canla başla mücadele ediyoruz. Delege seçimlerinde delege seçilen arkadaşlarımı kutluyorum. Kongrede göreve gelecek olan arkadaşlarıma da başarılı çalışmalar temenni ediyorum. İnanıyorum ki iyi çalışmalara imza atacaklardır” dedi.

BASINA TEŞEKKÜR ETTİ

Hasan Toprak konuşmasının sonunda her zaman çiftçilerin sesini kamuoyuna duyuran basına da teşekkür ederek, “Özellikle bir çiftçi kuruluşu başkanı ve bir çiftçi olarak 16 yıldır sürdürdüğüm Oda başkanlığım süresince her zaman çiftçilerimizin sesini kamuoyuna duyuyarak bizlerin gözü kulağı olan siz değerli basın mensuplarımıza ve görev yaptığınız gazete sahiplerinize çok teşekkür ediyorum. Ben sizlere şahsım yönetim kurulumuz ve çiftçilerimiz adına hakkımı helal ediyorum. Sizler de hakkınızı helal edin. Şubat ayında yapılacak kongreye kadar başkanlık görevim devam edecek. Bu süre içerisinde de ve daha sonrada yine sizlerle birlikte olacağımı bilmenizi istiyorum” diye konuşmasını sonlandırdı. Daha sonra Hasan Toprak basın açıklamasına katılan gazeteciler ile günün anısına oda önünde toplu fotoğraf çektirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!