Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

HAVALARIN SOĞUMASIYLA SOBA SATIŞLARI BAŞLADI

HAVALARIN SOĞUMASIYLA SOBA SATIŞLARI BAŞLADI
Havaların aniden soğumaya başlamasıyla Çerkezköy ve Kapaklı’da soba satışları başladı. Yaz aylarında bir müşteriye dahi hasret kaldıklarını belirten sobacılar havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarının başlamasıyla yüzlerinin gülmeye başladığını belirttiler.

Uğur Mumcu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kadir Sobaları Sahibi Tayfun Kabaklar, “Havaların soğumasıyla birlikte soba satışları yavaş yavaş başladı. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahiplerinin talepleriyle artacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

HER BÜTÇEYE GÖRE SOBA VAR

Tayfun Kabaklar, Kadir Sobaları olarak mağazalarında her bütçeye göre soba bulunduğunu da belirterek, “Gelir düzeyindeki her türlü vatandaşlarımızın soba ihtiyacını karşılıyoruz. Mağazamızda 200 TL’den 6500 TL’ arasında kaliteye göre değişen fiyatlarla sobalar var. Bu nedenle vatandaşlarımız bütçelerine uygun olan sobayı alıyor. Satışını yaptığımız sobalarımız garantili sobalardır. Emaye soba borularının tanesi ise 25 TL’dir. Bizim için her zaman müşteri memnuniyeti önceliklidir.” Dedi.

BU YILDA EN ÇOK FIRINLI SOBALAR TERCİH EDİLİYOR

Kadir Sobaları Sahibi Tayfun Kabaklar her yıl olduğu gibi bu yılda fırınlı sobalarına talebin fazla olduğunu da belirtti. Kabaklar, “Şunu da belirtmek istiyorum. Bu yılda soba çeşitleri arasında en çok rağbet gören soba ise fırınlı sobalar. Nedeni ise bu sobalarda vatandaşlar ısınmanın yanında börek, çörek, ekmek, yemek  gibi yiyeceklerini de pişiriyor olması ve ayrıca soba üzerinde çay yapmaları bakımından tercih ediliyor ”diye konuştu. 

SOBA TEMİZLİĞİDE ÖNEMLİ

Kabaklar, evlerinde soba kullanan vatandaşları soba temizleme konusunda da uyararak, “Rüzgârlı, lodoslu olan günlerde gece yatarken özellikle kömür yerine odun kullanmalarını, bacalardaki şapkaların açık kalmaması ve bacalardaki kurumun temizliği için maliyeti ucuz olan tabldotları haftada 1 kez mutlaka sobaya atarak boruların içinde biriken kurumların temizlenmesi lazım. Kış aylarında devamlı yakılan sobanın boruları kurum bağlamakta olduğundan en az haftada bir boruların temizlenmesi için sobanın içine bir boru temizleme tableti atılmalı ve borunun nefes alması sağlanmalı eğer ki borular temizlenmez ise borunun çekim gücü azalmış olacağından sobanın içindeki gazi dışarıya atamaz ve rüzgârlı havada geri teper, zehirlenmelere neden olur bu nedenle soba borusunun temizliği de çok önemlidir”   dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!