Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“HEDEFİMİZ YÜZDE 30 BÜYÜME”

“HEDEFİMİZ YÜZDE 30 BÜYÜME”
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ÇEMOBSAN Fabrikası Genel Müdürü ve firma sahibi Atakan Çetin; “Biz yüzde 90 ihracat yapan bir firmayız. Bu da ülkeye döviz girişi sağlıyor. 2022 hedeflerimizde de yüzde 30 büyümek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Çerkezköy’den tüm dünyaya güvenlik hizmeti sağlayan Çetin Grup iştiraki olarak faaliyetlerini sürdüren ÇEMOBSAN iç pazarın yanı sıra dünya pazarında da söz sahibi. Tüm dünya için zor geçen pandemi döneminin ardından üretmeye ve büyümeye devam eden fabrikanın önümüzdeki yıl hedeflerini aktaran Genç Girişimci Atakan Çetin, başarı hikayesini Ekspres okuyucularıyla paylaştı. ‘Başarısız olmaktan korkmayın’ diyen Çetin, 2022 yılında yüzde 30 büyüme hedeflediklerini ekledi.

ATAKAN ÇETİN KİMDİR?

Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Almanya’da yüksek lisansını tamamlayan Çetin, dünyanın önde gelen kimya şirketlerinden bir tanesinde, Almanya’nın merkezinde, Batı Avrupa Pazarlama departmanında çalıştı. Burada bilgi ve tecrübesini arttırmasının ardından babası Ahmet Çetin’in de girişimci olması sebebiyle Türkiye’ye gelen Çetin, ÇEMOBSAN Fabrikası’nı kurdu. 2017 yılının ilk çeyreğinde yatırım adımlarını atan Çetin, 4 yılda hem Türkiye hem de dünya da mobilya aksesuarları sektöründe söz sahibi oldu. Mobilya sürgü sistemleri ve bağlantı elemanları grubunda üretime başlayan Çemobsan, hızla büyüyen firmalar arasına adını yazdırdı.

“ADIMIZI DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Fabrikanın kuruluş hikayesini paylaşan Çetin; “ÇEMOBSAN Firması aslında eski bir firma. Biz mobilya üretimi yapıyorduk fabrikamızda. Sonrasında ülkenin farklı dinamikleri, üretim yaptığımız sektörle alakalı farklı dinamiklerin gelişmesi sebebiyle mobilya üretiminden çıkmıştık fakat mobilya bağlantı elemanları ve sürgü sistemlerine o günden beri olan ihtiyacı gördük. Mobilya, evlerimizin vazgeçilmez bir parçası. Bu 20 yıl sonra da böyle olacak, 50 yıl sonra da böyle olacak. Bu yüzden her zaman geliştirebileceğimiz bir sektör olduğunu biliyoruz. Bağlantı elemanları ve sürgü sistemlerinin de inovasyona olan yatkınlığı sebebiyle bu sektörü tercih ettik. Dediğim gibi 2017 yılından beri yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Umarım Türkiye’nin en büyük mobilya bağlantı elemanları ve sürgü sistemleri üzerine uzmanlaşan firma haline geleceğiz önümüzdeki yıllarda. Dünyadaki rekabette de adımızı duyurmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Pandemi döneminde yaşanan belirsizliğin kendilerini de etkilediğini belirten Çetin, bu dönemde farklı fikirlerle üretmeye devam ettiklerini söyledi. 2022’de yüzde 30 büyüme hedefleri olduğunu belirten Çetin; “Pandemi başlangıcında herkeste olduğu gibi bizde de bir belirsizlik hakimdi. Özellikle bizim hakim olduğumuz Avrupa Pazarı’nın ve Hindistan Pazarı’nın durmasıyla birlikte 2020 Mayıs ve Nisan aylarında işletmemizi kapatmak durumunda kaldık. O zamanlar zordu. Elinizde büyüttüğünüz bebeğinizi durdurmak zorunda kalmak yorucu bir süreçti hepimiz için. Sonrasında piyasaların tekrar açılmasıyla doğru yatırımla büyümeye devam ettik. Bu dönemlerde insanların evde kalması ve mobilya ihtiyacının artmasıyla büyümeye ve güçlenmeye devam ettik. 2022 hedeflerimizde de yüzde 30 büyümek istiyoruz. Biz yüzde 90 ihracat yapan bir firmayız. Bu da ülkeye döviz girişi sağlıyor. İnşallah önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğiz” dedi.

“BAŞARISIZ OLMAKTAN KORKMAYIN”

Genç girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Çetin; “Ben şanslı bir girişimciyim. Sermaye ihtiyacı olmadan yatırım yaptım. Çetin Grup’a bağlı olarak firmamızı açtık. Ekip ve çalışma azmi çok önemli. Eğer doğru ekip ve çalışma azminiz varsa sermaye ihtiyacı sizi durdurmamalı. Burayı ilk kurduğumuzda çok büyük bir ekibimiz yoktu. Şimdi çok büyük bir ekibimiz var. Genç girişimcilere tavsiyem başarısız olmaktan korkmayın ve ekibinizi sağlam kurun” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!