Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı yapıldı.

Kutlamalar, saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar saat 11.00’de Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

“EĞİTİM HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Gümüş; “Eğitim, sadece ders vermek değildir. Eğitim, gelişen dünyanın inşa ve ihyasında alfabenin sesli harfleri gibidir. Eğitim özelde insan yetiştirmek, genelde bir medeniyet inşa etmektir. Oku emri üzerine inşa edilmiş bir medeniyetin mensupları olarak bizler, hayat boyu öğretme düsturunu çok önemsiyoruz. Bu düsturla eğitime erişemeyen bir tane yavrumuzun kalmaması ana ve birincil hedefimizdir. Unutulmasın ki kaybedilecek bir tane yavrumuz yoktur. Çünkü bir milletin geleceği gençliğindedir. Eğitim, satırlara sığmayacak kadar derin ve yaşamın içinde hayat bulan, insan kadar canlı ve değişken bir yapıdır. Modern çağda eğitim bir toplumu millet haline getiren temel kurumdur. Öte yandan günümüz dünyasında bir milletin geleceğini teminat altına alması ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür. Ülkemizi kanatlandıracak yol eğitimden geçer. Eğitim seçenek değil mecburiyettir. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ancak eğitimle çıkarabiliriz. Eğitim görmüş bir halkı bir yöne sevk etmek kolay, sürüklemek güçtür; idare etmek kolay, köleleştirmek imkânsızdır. Onun için bu asil ve aziz millet tarih boyunca köleleştirilememiştir. Eğitim hepimizin ortak paydasıdır, yaptığımız iş ne olursa olsun netice hepimiz bir veliyiz ve eğitimin paydaşıyız. Bizler ülkemizin geleceğinin mimarı olarak öğrencilerimize bilgiyi aktarmaktan ziyade, bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğimizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, milli ve manevi değerlerine bağlı, ilmi, fikri ve vicdanı hür şahsiyetler olarak yetiştireceğimizden; zor, meşakkatli fakat kutsal görevimizden bir an olsun ayrılmayacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi.

“EN KIYMETLİ SERMAYEMİZ BUGÜNÜN ÇOCUKLARIDIR”

Öğretmenlere de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş, “Özveriyle çocuklarımızı yetiştiren sizlersiniz. Socrates’in söylediği gibi ‘Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez.’ Geleceğimiz sizlerin elinde şekillenecektir. Geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı; ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancımız tamdır. En başta onları zihin işgalinden korumak, vatan ve millet sevgisini vermek görevimizdir. Unutmayın, aydınlık yarınlarda öğretmen varsa umutta vardır. Profesör Acar Baltaş’ın dediği gibi, Bir öğretmenin; ‘Ben dersimi en iyi şekilde anlatmak için hazırlanıyorum demesi önemlidir, ama daha önemli olan ben yarının Türkiye’sini inşa edecek gençleri yetiştirmek için bu sınıfa giriyorum demesi daha önemlidir.’ Yeni Türkiye’yi inşa etmek için özgüveni yüksek, kendi medeniyet değerleriyle barışık, soran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözme becerilerine sahip, gelişmeye açık, çağdaş, demokrat bireyler yetiştirecek eğitim çocuklara sınıf ortamlarında verilmelidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize hedef gösterdiği Muasır medeniyet seviyesine ulaşmada en kıymetli sermayemiz, bugünün çocukları ve genç kuşaklarıdır” ifadelerini kullandı.

YAPILACAK OKUL SAYILARINI AKTARDI

Velilere ve öğrencilere seslenen Gümüş; “Sevgili velilerimiz, eğitim öğretim süreçlerinde sizler bizim en önemli paydaşımızsınız. Dünyaya, ülkemize bırakacağımız en önemli miras iyi yetiştirilmiş bir evlat olacaktır. Eğitim süreçlerinde öğretmenlerimize, bizlere güvenin, emanetleriniz başımız üzerinedir. Her çocuk özeldir, herkesin çocuğu özeldir ve milletimizin her bir yavrusu bizim kendi çocuğumuz mesabesindedir. Sevgili öğrencilerim, Başarı asla tesadüfi bir kavram ya da fiil değildir.  Dünyadaki bütün başarılı insanların ortak özelliği çok çalışmalarıdır. Lütfen bu hayatınızı çalışarak ve başarılı olarak değerlendirin. Meslektaşlarımızın rehberliğinde aydınlık yarınlara kanat çırpın. İlçemizde 12 anaokulunda 2 bin 123 öğrenci eğitim görüyor. 18 ilkokulda 16 bin 914 öğrencimiz eğitim görüyor. 5 ilkokulda ikili eğitim yapılıyor. İlkokullarda ikili eğitim oranı yüzde 34. İlçemizde 22 ortaokul 14 bin 663 öğrencimiz eğitim görürken, 5 ortaokulda ikili eğitim görülüyor. Ortaokulda ikili eğitim oranı da yüzde 34. 1 Fen Lisesi, 5 Anadolu Lisesi, 6 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 3 Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplamda 15 lise 10 bin 658 öğrencimiz eğitim görüyor. Sadece bir lisede ikili eğitim veriliyor. Bilim sanat Merkezi, e-sınav merkezi, 200 öğrencilik pansiyon, 2 özel eğitim okulu. Toplamda 75 okul kurum var. 40 tanesi son 7 yılda açıldı. 140 derslik yıkılmasına rağmen derslik sayımız bin 218. Öğrenci sayımız ise 46 bin 627. Geçen hafta Sayın Kaymakamımıza verdiğim liste 45 bin 747 idi. Bu sayı 2017 yılında 32 bin, 2018 yılında 35 bin 122, 2021 yılında 41 bin 697’ydi. Bu Çerkezköy için her daim okul ihtiyacı demektir. Sadece 2023 yılında okullarımıza tahsis edilen ödenek miktarı 13 milyon TL civarındadır. İl dışından tayin gelen öğretmen sayımız 360, ilk atama ile gelen öğretmen sayımız 81, toplam öğretmen sayımız ise 2 bin 650. Devam eden yatırımımız var. Yaklaşık 130 milyon TL değerinde 32 derslikli Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 3 Atölyesinin Ambardere eğitim bölgesinde Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı devam ediyor. İnşallah 2024 yılında yavrularımıza kavuşmasıyla 2 ortaokul ile birlikte okulumuz normal eğitime geçecek. Ödeneği Yatırım programından onaylanmış yatırımlarımız var. 96 derslik 4 temel eğitim yatırımı, 55 derslik 7 anaokulu, 8 derslik bir özel eğitim anaokulu, 24 derslik 1 mesleki teknik Anadolu Lisesi, 1 atölye 1 spor salonu, 5 Eylül’de imzaladığımız 24 derslikli 84 milyon TL değerinde Kızılpınar Namık Kemal Mahallemizde yapılacak bir ortaokul var. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında o okulumuzda da bayrağımızı göndere çekmeyi hayal ediyoruz” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Hayırseverin bulunma ve bu sürece gelmede büyük katkı sunan Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ve Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ile eğitime katkılarından dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile hayırseverlere teşekkür eden Gümüş, “Önümüzdeki süreçte inşallah sayın Kaymakamımız önderliğinde yeni protokoller imzalarız” dedi. 13 binaya da depremselliğinden dolayı yıkım kararı verildiğini, binaların boşaltıldığını veya yıkıldığını ifade eden Gümüş, “Mevcut okul stokumuzu da güçlendirerek yeniliyoruz. 7 okulumuzun deprem güçlendirmesi devletimiz tarafından, 4 okulumuz da hayırseverlerimiz tarafından yapıldı. 405 bin ücretsiz ders kitabı dağıtıldı, yardımcı kaynakların dağıtımı da tamamlanma aşamasında. Çerkezköy’de LGS’de puan ortalamasını artı 61, 35, 32, 20, 15 artıran okullarımız var. YKS’de artı 9, 8, 5, 4 gibi net ya da doğru sayılarını artıran okullarımız var. Akademik başarıda bu rakamlar çok anlamlı. Bütün meslektaşlarımla beraber bizler, eğitim öğretim yılı boyunca mesleğe başladığımız ilk günkü aşkla, sevgi ve saygı çerçevesinde maarif camiamız ile birlikte çalışacağız ve ilçemizi eğitimde marka kent yapma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ

Recep Arif Gabralı İlkokulu 4/C sınıfı öğrencisi Kevser Yıldırım’ın ‘Okulum’ adlı şiiri okumasının ardından, Yusuf Şenel Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Edanaz Marangoz da ‘Ben Okumak İstiyorum’ isimli şiiri okudu. Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ve Yusuf Şenel Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin hazırladığı Tekirdağ yöresi halk oyunları gösterisinin ardından program, ilk ders zilinin Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü tarafından temsili çalınması ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!