Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

İSTİKLAL MARŞI’NIN 103’ÜNCÜ YILI TÖRENLE KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN 103’ÜNCÜ YILI TÖRENLE KUTLANDI
Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 103’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Çerkezköy'de program düzenlendi. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, STK Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Günün anlam ve önemine ilişkin Çerkezköy Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Deniz Akarslan konuşma gerçekleştirdi. Akarslan, “Bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren bir mazlum olan İstiklal marşı kuşku yok ki ulusumuzun ruhunu tarihini ve ideallerini yansıtan, hiçbir zaman ölmeyecek ve yaşayacak mukaddes kavramlardır. İstiklal marşını anlayabilmek ve kavrayabilmek için öncelikle Mehmet Akif’i çok iyi bilmek onu tüm hatlarıyla benleriyle muhafaza ettiği milli mücadele ruhunu had seviyede tanımak ve bu ruhu hakkıyla hissetmek şarttır. İstiklal savaşı kuşku yok ki Türk ulusunun ölüm kalım harbi olmuştur. Böyle zamanlarda uluslar kendilerini var eden ve ayakta tutan esas değerlerin farkına varırlar. Vatan, ulus, Hürriyet gibi mefhumların kıymetleri barış zamanında pek fazla anlaşılmasa da milletlerin zorlu süreçlerden geçtiği bilhassa savaş zamanlarında bunların ne denli önemli değerler oldukları bir kez daha tüm hassasiyetiyle anlaşılır ve idrak edilir. Bu kavramlar o nedenli mühimdir ki; onlar olmadan adeta yaşamak imkansızdır. İşte bu sebeplerden dolayı uluslar, uğruna gerektiğinde ölümü bile göze alırlar. Zira bu kavramlar uğurlarına binlerce hatta yüzbinlerce şehit ve gazi olduğu içindir ki bunlara mukaddes bir anlam atfedilmiştir. Toplumlar bunları bu şekilde kabul etmiş, yüreklerinde saklamışlardır. Mazide yaşayan şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bundan ötürü bizlerde gelecek kuşaklara bu kutsal emaneti en güzide bir şekilde taşımak zorundayız. Bu sorumluluğu taşımak ise öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Çalışmak, gayret ve yeri gelir fedakarlık ister. Bizden sonraki kuşaklara güçlü ve refahın hakim olduğu bir memleket bırakmak ve atalarımızdan intikal eden mirası geleceğe emanet olarak aktarmak için çok ama çok çalışmalıyız. Çanakkale savaşını yazdığı bir şiirle anlatan, anlatmakla kalmayıp adeta destanlaştıran Mehmet Akif, topyekûn milli mücadelenin yaşandığı kurtuluş savaşında da istiklal marşımızı armağan etmiştir. İstiklal Marşı hem Türk ulusunu hem de Mustafa Kemal’i mükemmel bir suretle anlatan bir destan hüviyetindedir. Başta ulus, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en seçkin ifadesi olan İstiklal Marşını bize hediye olarak sunan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bu güzel şiiri emperyalizme karşı ölüm kalım savaşı vererek sonunda başarıya ulaşmış bir millet adına İstiklal Marşı olarak mecliste oy birliği ile kabul eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve TBMM Meclis üyelerimize teşekkür ediyor, onları saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulü 103.yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yarışmalarda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin tarafından takdim edildi. İstiklal Marşını okuma yarışmasında İlkokullar arasında birinci olan Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencisi Saliha Cemre Bozkaya coşkulu bir şekilde marşımızı okudu.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı Mehmet Akif’in bir gece eseri büyük beğeni ile dinlendi.  Daha sonra ise öğretmen ve öğrencilerin ‘Milletin sesi Mehmet Akif’ oratoryosu büyüledi. İstiklal Marşımızın yazarı, Hakk'a tapan bir ırka kim olduğunu, neye inandığını, bu toprakları şüheda kanlarıyla nasıl vatan kıldığını hatırlatan dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklal Marşını yazma sürecini anlatan öğretmen ve öğrencilerin oratoryosu protokol üyeleri ve katılımcılar ayakta alkışlandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!