Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

İYİ PARTİ ÇERKEZKÖY ‘ERSEÇKİN’LE DEVAM DEDİ

İYİ PARTİ ÇERKEZKÖY ‘ERSEÇKİN’LE DEVAM DEDİ
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede Gülbin Tunalı ile Yasemin Altın Erseçkin yarıştı. İki oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde mavi liste adayı Gülbin Tunalı ise 66 oy alırken, Yasemin Altın Erseçkin, 279 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye; İYİ Parti TBMM Katip Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Yeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Fırat Yakut, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz, Trakya Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Demirkıran, Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Erdal Öztürk, Çerkezköy Emekliler Dernek Başkanı Musa Akbulut, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN

Kongrede divan başkanlığına Berna Sukas, divan başkan yardımcılığına Halide Savaş, Katip üyeliğe ise Canan Büyükekşi, Engin Yazar ve Zeki Bağcı seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından faaliyet raporu, mali rapor oy birliği ile kabul edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajının okunmasının ardından mavi liste adayı Gülbin Tunalı konuşma gerçekleştirdi. Coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Tunalı, “Partimizin 3’üncü olağan kongresinde, değerli delegelerimizin oylarıyla partimizin ilçe başkanlığı seçiminin kazananı Çerkezköy olsun. Mavi Liste olarak bayrak yarışının demokratik bir ortamda, ‘sen, ben’ değil ‘biz’ olarak, hizmet odaklı, ayrıştırmadan, iyilik yolunda gerçekleşmesini diliyoruz. Seçimin, bir çift mavi gözün ışığında Mavi Liste’nin zaferi ile taçlanması neticesinde Genel Başkanımızın ve sizlerin bize olan inancınızı boşa çıkarmayacağımızı belirtmek isterim. Kongremizin sonucu ne olursa olsun, Sarı ve Mavi hep bir arada olsun” dedi.

“SERÜVENİMİZ ÇOK UZUN”

‘Bizim serüvenimiz çok uzun’ diyerek konuşmasına başlayan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “Dört yıldır çıktığımız yolda ‘Bıkmadan, usanmadan, yılmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz’ dedim. Bu yolda kazalarımız da oldu, bunlar için herkesten helallik istiyorum. Siyaset gerçekten çok zor, çok dikenli bir yol. En önemli olan ise partimizin çıkarları için en doğru kararı verebilmektir. İşte tam 4 yıl boyunca temsil ettiğim makamda herkese eşit davranmakta kendimi görevli kıldım. Bugüne kadar benimle yol yürüyen, arkamda dimdik duran ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Canım anneme özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü ben ne zaman evlatlarımın yanında olamasam, o hep oldu. Hakkını helal et canım annem. Canım babam sen de hakkını helal et. Senin yanımda olman bana çok büyük bir güç veriyor. Bugün salonda olamayan ancak heyecanla sonucu bekleyen çok kıymetli çocuklarım, sizden bir kez daha helallik istiyorum. Allah nasip ederse bir kez daha bu salonda Sarı Liste ile kazanarak, sizleri ihmal ederek, sizlerin yanında olamayarak, sizlerin telefonunu defalarca açamayarak, sadece ve sadece siz gençlerin geleceğini ayakta tutabilmek için, dimdik inşa edebilmek için yılmadan, bıkmadan, usanmadan yola devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

ALKAYA; “AKŞENER, DURMADI, DEVAM ETTİ”

Erseçkin’in ardından konuşan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bu düstur ile hareket ediyoruz. Bu yıl İYİ Partimizin kuruluşunun 5’inci yılını kutladık ama bunun evveliyatı vardı. Bu evveliyatın da ilk merkezi Çerkezköy’dür. Daha partimiz yoktu, kongre süreci başlatmıştık, bir demokrasi mücadelesi başlatmıştık fakat siyasi güçler buna müsaade etmiyordu. Bugün iktidarda olan insanlar, antidemokratik uygulamalarla bizim o günkü kongre hakkımızı yok etmişlerdi. Bugün salonlarda demokratik mücadele verebiliyoruz ama biz o gün demokratik mücadeleyi veremedik. Veremediğimiz demokratik mücadele çerçevesinde cesurlar hareketinin lideri Meral Akşener’dir. Meral Akşener Türk milleti için durmadı ve devam etti. Engelleri aşa aşa, güçlükleri yıka yıka yol yürüdü ve hiçbir yetkimiz hiçbir görevimiz olmadan Evet - Hayır referandumunda mücadele etti. Bizim ve İYİ Parti’nin hareketi çerçevesinde Çerkezköy bu yüzden önemlidir.  Bugün, o görevi yapan arkadaşlarımıza, başta İlçe Başkanımız olmak üzere salonda bulunan bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün bu salonlarda demokratik mücadelemizi verebiliyorsak, böyle tatlı rekabetler yaşayabiliyorsak Allah’ın izniyle iktidar ateşini yakacağız. Bu kongrenin kazananı İYİ Parti’dir. Ben her iki adaya da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ELEŞTİRMEKLE SİYASET OLMAZ”

Programda konuşan İYİ Parti Kâtip Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “Arkadaşlarımız İYİ Parti’yi birinci yapacağız’ diyorlar. Klavye siyaseti ile ve sosyal medyadan olmaz. Bir ilçe başkanı, bir il başkanı, bir milletvekilini eleştirmekle burada siyaset olmaz. Kimse kusura bakmasın. İslam’ın Şartı 5, kendini bilmek 6, haddini bilmek 7’dir. Bizleri eleştiren arkadaşlarımız oluyor. Bizler 2015 yılında partimizi kurmak için büyük mücadeleler yaptık. Bu partiyi çok kolay kurmadık. Partiyi kurduğumuzda salonumuz yoktu, partimizi zor koşullarda kurduk. O kadar mücadelenin sonunda da bugünlere geldik. Çerkezköy kongremizi ilk parti binamızda yaptık. Bugün ise daha büyük bir salonda yapıyoruz. Birbirimizi sevmemiz ve eleştirmememiz gerekiyor. Enerjimizi kendi içimizde harcamayıp, iktidara vermemiz gerekiyor. Partimiz kurulduğu zaman biz seçimlerde ne mücadelesini verdik. Biz fetöcü değiliz dedik. Allah’ın izniyle de bir yıl içinde belgelerimizle bunu ispat ettik. Ondan sonra siz altılı masada ‘pkk ile birliktesiniz, hdp ile yol yürüyorsunuz’ söylemlerini maruz kaldık. 2,2-5 buçuk ay önce masanın önünde de yanında da oturan arkadaşların kimler olduğunu hep birlikte gördük. Biz 3 yıldır partimizin felsefesini anlatamıyoruz. Biz kimiz? İYİ Parti kim? İYİ Parti’nin kuruluş felsefesi nedir? Biz bunları anlatıp, halkımıza daha sevecen daha yakın olmalıyız. Bizim birinci kimliğimiz Milliyetçiliğimiz, ikinci kimliğimiz Demokratlığımız, üçüncü kimliğimiz kalkınmacılığımız” diye konuştu.

YASEMİN ALTIN ERSEÇKİN GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Yasemin Altın Erseçkin’in Sarı Liste, diğer aday Gülbin Tunalı’nın ise Mavi Liste ile yarıştığı seçimde oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erdi. Toplam 400 delegeden 347’si sandık başına giderken, mevcut başkan Yasemin Altın Erseçkin 279, Gülbin Tunalı’nın 66 oy alırken, 2 oy ise geçersiz sayıldı. 

ERSEÇKİN BAŞKANLIĞINDAKİ YÖNETİM

Yasemin Altın Erseçkin başkanlığındaki yeni yönetimde; Semahat Yılmaz Sever, Songül Akyüz, Emriye Kalender Gönen, Dilek Kula, Çiğdem Tatlısöz, Elif Teralin, Canan Uzun Beygirci, Çiğdem Yılmaz, Urfet Baltacı, Özcan Cengiz, Serkan Avcı, Zeki Bağcı, Cemal Durmuş, Alpay Uluğ, Ramazan Bozdağ, Murat Akay, Eray Kula, Atilla Çevik, Kadir Alözkan, Abdullah Akgül, Melik Aksu, Korhan Armağan Gökpınar, Anıl Bahar, Mecit Buzkurt, Erkan Yılmaz, Mustafa Demircan, Fırat Furan, Hıdır Gül, Hüseyin Güzel, Kadir Kızıltuna, Serkan Özalp, Yücel Tıkna ve Cihan Çevik yer aldı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİLER

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Berna Sukas, “Partimizi Çerkezköy’de temsil edecek hizmet yarışında bir başkan seçtik. Ama bu demek değildir ki bu hizmet yarışı sona erdi. Hayır. Pazartesi gününden itibaren hep birlikte kol kola partimiz adına, ülkemiz adına, devletimiz adına çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu birlikteliğimiz, bu beraberliğimiz, bu hizmet aşkımız hiç bitmeyecek” dedi. Sukas’ın konuşmasının ardından ellerini havaya kaldırarak birlik beraberlik mesajı veren Erseçkin ve Tunalı da “Kazanan İYİ Parti” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!