Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

İZCİLER AKBÜK 22 YAZ İZCİ KAMPI’NA KATILDILAR

İZCİLER AKBÜK 22 YAZ İZCİ KAMPI’NA KATILDILAR
Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü izcileri 28 Ağustos–2 Eylül tarihleri arasında Aydın ili Didim ilçesine bağlı Akbük İzci Evi’nde ‘Akbük 22 Yaz İzci Kampı’ etkinliğini gerçekleştirdiler.

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü izcileri kampın ilk günü Muğla’nın Yatağan ilçesinde yer alan Stratonikeia ve Lagina Antik Kentleri hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra kamp alanına hareket ettiler. Kamp alanına varan izciler kampın kurulumunu gerçekleştirdikten sonra ‘Stop Motion’ tekniği konusunda eğitim alıp, kendi sinema filmlerini çekmeyi başardılar.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen HIKE etkinliğinde izciler başlangıç noktasından pusula ve ellerine verilen kitapçıklarda yer alan soru ve bulmacalarla varış noktasına ulaşmaya çalıştılar. HIKE süresinde örümcek ağı bulma, kurbağa ile fotoğraf çekilme, köy içinde yaşayan insanlara yardım etme gibi görevleri de yerine getiren izciler kıyasıya yarıştılar. Tüm obalar yaklaşık 10 kilometrelik parkuru tamamlamayı başarırken, etkinlikte birinciliği Kedi Obası kazandı.

BAYRAM COŞKUSUNU SAHNEYE TAŞIDILAR

30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı kamp alanından marşlar ve bayraklarla Akbük Meydanı’na ilerleyen izciler yerel halktan büyük ilgi gördüler. Akbük Meydanı’nı karnaval alanına çeviren izciler , Didim Belediyesi tarafından kurulan sahneye çıkarak hep bir ağızdan söyledikleri marşlarla Didim’in Akbük Mahallesi’nde Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü İzcilerinin imzasını attılar.

İZCİLİK EĞİTİMLERİ ALDILAR

31 Ağustos günü tekne ile denize açılan izciler günü yüzme teknikleri ve boğulmalara karşı neler yapılabilir konusunda verilen eğitimler ile tamamladılar. Günü kamp alanında izci oyunları ile tamamlayan izcilerimiz günün yorgunluğu ile uykuya gittiklerinde gece saat 02:00 da liderleri tarafından kampın vazgeçilmezi olan gece yürüyüşü için kaldırılıp ıssız alanlarda 5 kilometre boyunca yürüyüş gerçekleştirdiler.

HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENDİLER

İzciler kampın son günü obalar halinde eğitim istasyonlarına  katılarak izcilik eğitimlerine devam ettiler. Teknik iz işaretleri, düdük komutları, izci düğümleri ve izci selamı konusunda eğitimler alan izciler gün sonunda aldıkları teorik eğitimlerin pratikte çalışmalarını gerçekleştirdiler. Eğitimlerini tamamlayan izciler günün sonunda geleneksel ‘Kamp Ateşi’ programlarını gerçekleştirerek güzel anılarla kamp alanından ayrıldılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!