Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KADIGİL, GREVDEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

KADIGİL, GREVDEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ
Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Çerkezköy organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Adkotürk firmasında greve katılan işçileri ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Kadıgil, canlı yayın yaparak, tüm vatandaşları fabrikanın ürettiği ürünlere boykot çağrısında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Adkotürk işçilerinin grev çadırını ziyaret etti. Ziyarette Kadıgil’e Türkiye İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Erol Özkan ve partililer eşlik etti. Gerçekleşen ziyarette Kadıgil, işçilerle bir süre sohbet ettikten sonra basın açıklamasında bulundu. Kadıgil, yaptığı açıklamasında Adkotürk ürünlerine boykot çağrısı yaptı.

“BU ARKADAŞLARIMIZ ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞTIRILMIŞ”

Kadıgil, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Burdayız. Çünkü, 60’ı kadından oluşan 95 işçi 40 gündür grevdeler. Ayrıca tam 129 gündür süren bir direniş var burada. Bunun için geldik. İçeride çadırda biraz sohbet ettik. Konunun nasıl başladığını sordum. Şunu istiyorlar; içeride çok ağır bir iş yapıyorlar. Bu elimde gördüğünüz, her markette görebileceğiniz noddle’ları üretiyorlar. İçeride çok zor şartlara maruz kalmışlar. Saflaştırılmış çamaşır suları ile kazanları yıkamak zorunda kalırken, bir koruyucu ayakkabı, elbise bile çok görülmüş. Onlara sorulmadan fazla mesai yaptırılması, haklarının kuşa çevirilmesi, hiçbir şekilde söz hakkı tanınmaması gibi sebeplerle sendikalı olmaya karar vermişler. Dünyanın en büyük suçunu işlemişler. Çünkü, bu kararı aldıktan sonra Kod29’la işten atılmışlar. Patronları ve hukukun desteğiyle başlanan direniş hala sonuçlanamamış ve 4 yıldır devam eden süreç sonlanamamış. Sendika nihayet 4 yıl süren yargı sürecinin sonunda grev kararı alabilmiş. Ama o dönemde işçiler fabrika yöneticileri tarafından 02:00’de, 04:00’te apar topar fabrikaya toplanmış, grev kırıcılığına girişilmiş. Ama bunu onuruna yediremeyen 95 arkadaşım haftalardır direniyor. Seslerini duymanızı istiyor. Zemzem arkadaşımızın kolu yanmış, çok yüksek buharlı makinelerle iş yapıyorlar, hiçbir koruyucu elbiseleri yok. Zemzem gibi çok arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız seslerini duyuramadıkları için kadın, çocuk toplanmışlar Valiye gitmek istemişler ama orada polis tarafından coplanmışlar. Bu arkadaşlarımız çok zor şartlar altında çalışmışlar. Sizin yapabileceğiniz bir şey var. Bizi paylaşın, bu insanları paylaşın, seslerini duyurun. Bu elimde gördüğünüz ürünleri üreten arkadaşlar bunlar. Biz bu insanlarımız için boykot çağrısı yapıyorum. Sendikanın hakkı olan sözleşme yapılana kadar, koruyucu elbise alınıncaya kadar sizden bir ricam var bu ürünleri tüketmeyin. Yapabileceğiniz bir şey var, lütfen yapın. Yaşasın örgütlü mücadeleniz” ifadelerini kullandı. Kadıgil, sonrasında partililerle bir süre sohbet ettikten sonra alandan ayrıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!