Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“KADIN EVDEN BURNUNU ÇIKARMAZSA ASIL O ZAMAN BU İŞİ YAPAMAZ”

“KADIN EVDEN BURNUNU ÇIKARMAZSA ASIL O ZAMAN BU İŞİ YAPAMAZ”
Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde faaliyet gösteren Erbal Boya Renk Üretim Merkezi’nin sahibi Hanife Erdem, yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor.

Gökkuşağı gibi renk üreten merkezde çocuklarıyla birlikte işinin başına geçen Erdem; “Eğer kadın evden burnunu çıkarmazsa işte o zaman bu işi yapamaz. Çevremdeki insanlar bana hep ‘Kadın başına yapamazsın’ diyorlardı. Ben de dedim ki ‘Neden kadınlar yapamasın’ Bu ülkeyi kadınlar sırtlarında cephane taşıyarak, cepheye mühimmat taşıyarak, evinden aşından arttırdığını askere vererek kurtardı’ Ben renk üretimi mi yapamayacağım? Hırs yaptım. Birkaç denemeden sonra işi çözdüm” dedi.

“ZOR DURUMLARDAN GEÇTİK”

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde faaliyet gösteren Erbal Boya Renk Üretim Merkezi, gökkuşağı gibi renk üretiyor. Doğada bulunan her rengin üretildiği merkezin işletmecisi konumunda bulunan Hanife Erdem de eşinin vefatının ardından işin başına geçtiğini belirterek, kadınlara da girişimcilik konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Eşinin mirasına sahip çıkan ve renk üretmeye devam eden Erdem, işe başladıklarında birçok olumsuz durumla karşılaştıklarını belirterek; “Eşim bu işletmeyi açmadan önce de 33 yıldır bu işin içindeydi. Boyanın Piri’ydi. Evlatlarını da yetiştiriyordu. Ben de evden arta kalan vakitlerimde buraya geliyordum. ‘Ne yapıyor? Nasıl yapıyor?’ inceliyordum. Buranın müşteri potansiyelini ve yapılacakları az çok öğrenmiştim. Sonrasında geçtiğimiz yıl eşim vahim bir trafik kazası geçirdi. Sonrasında eşimi kaybetmenin hüznü içerisinde bir şey yapamadım. İşi değil de eşimi kaybetmek daha çok acı verdi. Bir sürü olumsuz durumla karşılaştık. İşlerin başına geçtiğimizde ödenmesi gereken borçlar ve tahsil edilmesi gereken ücretler vardı. Ve büyük bir vaktimi bunlar için harcadım. Bu sorunları çözdükten sonra artık üretim merkezini tekrar aktif hale getirmek istiyordum. Eşimden öğrendiğim, gördüğüm, bildiğim kadar yapmaya çalıştım. Çevremdeki insanlar bana hep ‘Kadın başına yapamazsın’ diyorlardı. Ben de dedim ki ‘Neden kadınlar yapamasın’ Bu ülkeyi kadınlar sırtlarında cephane taşıyarak, cepheye mühimmat taşıyarak, evinden aşından arttırdığını askere vererek kurtardı’ Ben renk üretimi mi yapamayacağım? Hırs yaptım. Birkaç denemeden sonra işi çözdüm. Artık hem evi hem de işyerini idare edebiliyorum” diye konuştu.

“KADIN EĞER İNANIRSA HER ŞEYİ YAPAR”

“Eşim şu an kapıdan girse her şey bıraktığı gibi” diyerek konuşmasını sürdüren Erdem; “Kadın, eğer inanırsa her işi başarabilir. Bu dün de böyleydi bugün de böyle. Zamanın koşullarına ayak uydurmalı ve kendine güvenmeli. Bu işin asıl özü de bu aslında. Değişik sektörlerde kadınlarımız ön planda. Bunun bir öncüsü de olmaktan gurur duyuyorum. Birçok arkadaşıma da durumu anlatıyorum. Eğer kadın evden burnunu çıkarmazsa işte o zaman bu işi yapamaz. Şu an eşim kapıdan girse, 1 yıl önce nasıl bıraktıysa aynı şimdi de öyle. Kaybımız yok. Ben bir kadın olarak diğer esnaflardan da olumlu tepki aldım. İlk başta ‘yapamazsın’ diyenler şimdi takdirle karşılamaya başladım. Çocuklarım da okuldan geldiklerinde bana yardım ediyorlar. Onlar beni ben onları idare ediyorum. Hayatımda da işyerinde de bir değişiklik yok” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay Çiçek
    28-10-2020 11:04

    Çok Haklısın kardeşim Rabb'im bol bol kazanmak nasip etsin rahmetli kocanıza da Allah rahmet etsin nur içinde yatırsın

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!