Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KADİR ALBAYRAK’A TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

KADİR ALBAYRAK’A TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy-Çorlu -Süleymanpaşa arası seferi yapan 162 No’lu Zirve Kooperatifi’nin faaliyetlerini durdurması kamuoyu tarafından büyük tepki çekerken yaklaşan KPSS sınavı ve öğrencilerin sınav merkezine ulaşımın zorlaşması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tepkilerin odağı oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy-Çorlu -Süleymanpaşa arası sefer yapan 162 nolu Zirve Kooperatifi’nin faaliyetlerini durdurmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar konuyla ilgili şikayetlerini aktarmasına rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 1 saat ara ile başlattığı otobüs seferleri talepleri karşılayamamasının yanı sıra yaklaşan KPSS sınavında büyük zorlukların da önünü açıyor.

MAHKEME KARARINI GEREKÇE GÖSTEREREK DURDURMUŞTU

2020 yılının sonunda büyük bir açılışla başlayan ve hizmet verdiği 16 aylık süre içerisinde vatandaşlar tarafından takdir toplayan Çerkezköy-Çorlu-Süleymanpaşa arası seferi yapan Zirve Kooperatifi’nin hizmetleri 15 Mayıs 2022 tarihinde durdurulmuştu. 14 aydır mücadele veren ve Çerkezköy halkının huzuru için, hem maddi hem manevi kayba uğramaması için seferlerin yeniden başlaması gerektiğini ifade eden 162 No’lu Zirve Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtti. Kosuva; “Yaşanan süreçle ilgili davalı olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve davacı olan Kale Birlik 20 No’lu ve 46 No’lu kooperatife karşı davayı savunmayı avukatlar tarafından net yapılmadığı için müdahil olan Zirve Kooperatifi ile Büyükşehir Belediyesi davayı kaybetmiştir. Neden mi? Bizleri istemeyen bir anlayış var karşımızda. Savunmasında; bizlerin sadece 2010 yılında kurulduğumuz ve 2019 yılında çalışma izni vermiş olduğunu ifade etmiştir. Oysa bizlerin savunmasında yazılması gereken konular hiç yazılmamış. Mesela Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçe trafik komisyon haklarının olduğunu ancak il trafik kararların olmadığı ve Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce yani 2013 yılında Tekirdağ Valiliği’ne karşı Tekirdağ 1.idare mahkemesine başvurduğu ve 2017 yılında 15. Danıştay Dairesi tarafından hak kazandığımızdan hiç bahsetmeyen bir Büyükşehir var karşımızda. 8. Danıştay Dairesinde bizlerin müdahil olduğu davada maalesef belediye ile birlikte kaybettik. Sonuç olarak M, S, J, T, yani tüm Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ticari plakalara ihale yolu açılmış oldu. 2886 Devlet İhale Kanunu burada devreye giriyor” dedi.

HEM ZAMAN HEM DE MADDİ ZARAR OLUŞTU

Tekirdağ’a seferlerin durdurulması vatandaşları hem maddi hem de manevi mağdur etti. Vatandaşların üniversite ve hastaneye ulaşımında büyük sıkıntılar yaşanırken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi artan tepkilere karşı saatte bir kalkışlı otobüs seferleri başlattı.

BÜYÜKŞEHİR TALEPLERİ KARŞILAYAMADI

Hem üniversite hastanesinin hem de şehir hastanesinin Süleymanpaşa’ya konumlanması, KPSS sınavının Süleymanpaşa’da yapılması nedeniyle vatandaşların taleplerine Büyükşehir Belediyesi’nin seferleri karşılık veremedi. Otobüs hatlarında yoğunluk oluşurken, zaman zaman 1 saatten fazla otobüs beklediklerini ifade eden vatandaşlar, hızlı, pratik ve akılcı çözüm geliştirilmesi gerektiğini savundu. Vatandaşlardan gelen tepkilere cevap veremeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuyla ilgili henüz adım atmış değil.

ÇARE ÇOK NET

Kosuva, konuyla ilgili çözümü şu sözlerle paylaştı; “Ya bizlerle beraber 2017/132 UKOME’de almış olduğunuz kararın içine katarsınız ya da Tekirdağ Büyükşehir bünyesinde olan tüm ticari plakalara ihale yolunu açmalısınız. Aksi takdirde eşitlik yasasını ve anayasamızın ölçülük kanunun 45. maddesi gereğince tutarlı davranılmasını gerektiren kanunlarımızı çiğnemiş olup Büyükşehir Belediyesi ve UKOME olarak suç işlemiş olursunuz. Açık ve net” dedi. Çerkezköy Çorlu Süleymanpaşa seferi yapan ve sonrasında hakları durdurulan Zirve Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kosuva, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu karardan dönmesi gerektiğini de açıkça bir dille ifade etti. Kosuva, “Gerekirse tüm M, S, J, T plakalara ihale yapılsın ve Çerkezköy’ün hakkı geri verilsin” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na konuyla ilgili taleplerini dilekçe ile bildirdiklerini ifade eden Kosuva, “Çözümün ihale veya istenilmesi halinde büyükşehir belediyesi tek kararla bizleri ve tüm plaka hak sahiplerine hakkını geri teslim etme gücüne sahiptir. Neden mi? Büyükşehirlere verilen yetkiler tamdır. Sadece iki hakka sahip değildir. Bunlar 1 para basamaz, 2 yargılama yapamaz. Geri kalan istediği takdirde her şeyi yapabilir. Neden mi ihale? Çünkü bizleri ve tüm plakaları bu duruma büyükşehir ile 20 ve 46 nolu kooperatifleri bu vaziyete getirdi” dedi. Kosuva, Bir takım firmalara peşkeş çekilerek ihale yapılmadan izin verildiğini belirterek; “28.03.2017 tarih 2017/132 sayılı kararıyla 46 nolu Kale Birlik kooperatiflerine ihale yapılmadan peşkeş çekilerek Saray-Kapaklı-Çerkezköy-Çorlu arasında ve 125 Nolu El Birlik Kooperatifi’nin Çorlu-Süleymanpaşa arasında taşımacılık yapılmasına yönelik verilen UKOME kararı iptal edilmesi gerekir. Neden mi? Biz ve tüm Tekirdağ’da çalışan ticari plakalar bizim ile aynı kanun ve mevzuatlarla çalışırken bu bir adalet değildir. Bu bir ayrımcılıktır. Bu ayrımcılıktan Kadir Albayrak’ı ve büyükşehir belediyesini dönmeye davet ediyorum” dedi.

ŞAYET İHALE OLACAKSA TÜM TİCARİ PLAKALAR İÇİN OLMALI

İhale şartlarının bir an önce oluşturulması gerektiğini belirten Kosuva, Çerkezköy’deki ulaşım sorununun çözüme kavuşturulması için çözümün şart olduğunu söyledi. Kosuva; “Vermiş olduğumuz dilekçelere bir an önce cevap verilmeli ve ihale tüm plakalar için olacaksa bir an önce olmalıdır. Oysa ki bizim düşünce ve taleplerimiz gerçekleştirilse bu kadar sorun çıkmazdı. Daha önce verilen mahkeme kararlar ile biz taşımacılığa başlamıştık. Çerkezköy esnafına, öğrencisine, hastasına hizmet eden bu kooperatif yeniden hizmetine başlamalı ve bu mağduriyetlerin de giderilmelidir. Çerkezköy’ün köylerine yapılmış olan hizmet gibi 1 saatte, 1 buçuk saatte sefer değil de 5 ile dakikada 10 dakikada bir sefer yapılmalıdır. Çerkezköy’ün bu hizmet kalitesi bir an önce yapılmalıdır vatandaşa sunulmalıdır. Bu saatten sonra olmadığı takdirde biz konuyla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Kosuva ve Zirve Kooperatifi yöneticilerinden Osman Yıldız; “2015 yılında çıkan Sayıştay kararına göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışma neticesinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihale yapılması gerektiğine karar vermiştir. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından 28.03.2017’de 132 nolu kararla Kale Birlik ve El Birlik Kooperatifleri ve Tekirdağ Büyükşehir bünyesinde çalışan M, T, S, J tüm ticari plakalar hukuka aykırıdır. Bunlarla ilgili şikayet dilekçelerimizi bildirdik. Haklarımızı sonuna kadar tüm yargı davalarını açıp bizim ve Çerkezköy’ün hakkı olan taşımacılık hakkını alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Kosuva ve Yıldız, cümlelerini daha önce Kadir Albayrak’ın paylaştığı şu ifadelerle bitirdi; “Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. (Hucurat süresi 6.Ayet ) Ey iman edenler! Eğer biri size bir haber getirirse onu etraflıca araştırın yoksa bilmeden bir kişiye veya bir Kavme kötülükte bulunursunuz da sonra işlediklerinize (yaptıklarınıza) pişman olursunuz. İlahi adalette zaman aşımı yoktur. O bir gün mutlaka tecelli edecektir. Hz Mevlana” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!