Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAPAKLI’DA 23 NİSAN COŞKUSU


KAPAKLI’DA 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kapaklı’da tören düzenlendi. Düzenlenen törende TBMM’nin kuruluşunun yıldönümü ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.

Program Kapaklı Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Sonrasında program Kapaklı Anadolu Lisesi ÇOSB Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Buradaki programa; Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Hakan Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Gazi Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, siyasi parti ilçe başkanları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve gaziler, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“ULUSAL EGEMENLİK SEVİNCİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı yaptı. Vardı, yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve ‘milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle oluşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir direnişin müjdecisiydi. İşte o direniş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir millet şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşı’ydı, ulusal egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti. 23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktası, esaretin zincirleri ile ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin en güzel örneğidir. 23 Nisan bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır. O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve özgüveni göstermektedir. Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan, demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla birlikte ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik mesajları vererek heyecan ve coşkuyla rengarenk görüntülerle birlikte dünya çocuklarıyla en güzel duygularla kutlamaktan büyük bir kıvanç duymaktayız” dedi. Okul yöneticileri ve öğretmenlere seslenen Vardı; “Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği, barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu ve daha heyecanla kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz” dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Konuşmasında çocuklara ve gençlere de seslenen Vardı; “Aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri. Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi, mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı’nın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Tank Kurmay Binbaşı Ramazan Kayalı ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından ödülleri verildi. Yarışmalarda Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Münevver Kara, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Melike Işık, Bahçeağıl Ortaokulu öğrencisi Umut Rasim Terzi, Kapaklı Gazi Ortaokulu öğrencisi Aysunur Polat, Özel Başakşehir Okulları öğrencisi Hülya Bahar Yurt ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Naz Aslan birinci olurken, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öürencisi Beyza Akman, Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ceyda Çalışkan, Kapaklı Gazi Ortaokulu öğrencisi Yaren Funda Aksakallı, İbni Sina İlkokulu öğrencisi Havin Hira Budak ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Tuba Kocabaş üçüncü oldu. Yarışmalarda üçüncülüğü ise Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Hiranur Kısa, Kapaklı Gazi Ortaokulu öğrencisi Dilek Yılmaz, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ecrin Zümra Kılıç ve Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencisi Melike Yalçın elde etti.

İLGİYLE TAKİP EDİLDİ

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program şiirlerin okunması ile devam etti. Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğrencileri hazırladıkları gösteri ile beğeni toplarken, yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan İrfan – Fatma Mandalı İlkokulu öğrencilerinin gösterisi de ilgiyle izlendi. Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencilerinin gösterisi ve İbni Sinan İlkokulu öğrencilerinin gösterileri de ilgiyle izlendi. Şiirlerin okunmasının ardından Sanayiciler İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri de gösterileriyle beğeni toplarken, İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu öğrencileri de halk oyunları gösterisi sundu. Program Nazmiye-Seyfettin Koçak Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!