Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.09
  • EURO
    36.10
  • ALTIN
    2596.3
  • BIST
    11131.02
  • BTC
    63525.102$

KAPAKLI’DA HALK OYUNLARI GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ

KAPAKLI’DA HALK OYUNLARI GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ
Kapaklı Belediyesi ve Trakya Folklor Spor Kulübü iş birliğinde halk oyunları gösterisi sergilendi. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin yanı sıra Balkanlardan da halk oyunlarının sergilendiği gösteriye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Bütün, Kapaklı Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Tahir Eke ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Trakya Folklor Spor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun gerçekleştirdi. Coşkun; “Bizler Trakya Folklor Spor Kulübü olarak bölgemizde faaliyet gösteren sanat kulüpleriyle beraber bölgemizin farklı farklı yerlerinden gelen insanlarımızla birlikte bir kültürel şehir kent kimliği oluşturmak adına birlikte halk kültürünün daha da ilerleyebilmesi için, birlikte yaşama kültürü oluşturabilmek için bir program hazırladık. İnşallah beğenirsiniz. Hedeflerimizden biri sizlerin bireysel olarak duygusal ve düşünsel ihtiyaçlarınızı karşılamaya bir nebze yardımcı olup görsel hafızanıza yeni renkler kazandırarak yaratıcılığınızı geliştirmeye olanak sağlamak. Bir diğer hedefimiz ise günümüz şartlarından yarınlarımız olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtararak, geleceğe vatanını milletini seven, ülke ekonomisine katkı sağlayan daha iyi bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak” dedi.

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN ESİNTİLER SERGİLENDİ

Açılış konuşmasının ardından Türkiye’in 7 coğrafi bölgesinden halk oyunları, Balkan oyunları gösterileri sunuldu. Gecede ayrıca davetli olarak katılan Kocaeli Atılım Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi de Kocaeli Yöresine ait halk oyunları gösterilerini sahneledi. Trakya Folklor spor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun’a çiçek takdim eden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Bütün, “Kültür İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kültür ve sanat faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Trakya Folklor Spor Kulübü’nün halk oyunları şölenini, muhteşem bir ekipten muhteşem bir gösteri olarak izledik. Kültür İşleri Müdürümüz Ayşegül Ölke’ye, Kapaklı Belediye personelimize ve bizleri yalnız bırakmayan kıymetli seyircimize teşekkür ediyoruz” dedi.

CAFER BİBER DE UNUTULMADI

Program çiçek ve plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona ererken, fotoğraf çekimi sırasında, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Trakya Folklor spor Kulübü yöneticisi Cafer Biber’in fotoğrafı da sinevizyona yansıtılarak kendisi rahmetle yad edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!