Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KARA; “HER BÖLGEYE EŞİT HİZMET GEREKLİ”

KARA; “HER BÖLGEYE EŞİT HİZMET GEREKLİ”
DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara; “Sizin gitmediğiniz yer de herkes olur. Her bölgeye eşit hizmet getirilmesi gerekli. Bölgeye yapılacak yatırımlar, sosyal tesisler, aktiviteler ile gençlerin bu bataklıktan kurtulması mümkündür” dedi.

Deva Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, Çerkezköy Ekspress Gazetesi’ne konuştu. Özel Röportajımızda, Kızılpınar’daki uyuşturucu sorunu, göç, mülteci konuları ile beraber vatandaşın toplu taşıma ve su sorununa ne gibi çözümler önerdiğine dair sorulara samimi cevaplar veren Kara, DEVA Partisi iktidarında yapılacak çalışmalara da değindi. Kara, ayrıca Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yönelik, kendi bakanlığı döneminde mevcut durumu eleştirmeyip, ayrıldıktan sonra yanlışları söylediği yönünde gelen eleştiriler karşısında ne düşündüğüne yönelik soruyu da cevapladı.

“SİZİN GİTMEDİĞİNİZ YERDE HERKES OLUR”

Deva Partisi Çerkezköy’de, özellikle Kızılpınar’da artmakta olan uyuşturucu sorununa deva olabilecek mi sorusuna İlçe Başkanı Yunus Kara; “Sizin gitmediğiniz yerde herkes olur. Her bölgeye eşit hizmet getirilmesi gerekli. Bölgeye yapılacak yatırımlar, sosyal tesisler, aktiviteler ile gençlerin bu bataklıktan kurtulması mümkündür. Diğer türlü sadece kolluk kuvvetleri ile bölgedeki gençlerin bu batağa düşmesini engellemek olasılık dahilinde değildir” şeklinde konuştu.

“ÇERKEZKÖY SÜREKLİ GÖÇ ALMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Çerkezköy sürekli göç alan bir ilçe, mülteci göçü de buna eklendiği zaman bölgenin demografik yapısının bozulma ihtimali söz konusu. Deva Partisi bu durumun çözümü noktasında hangi adımları atacak? Sorusunu da yanıtlayan İlçe Başkanı Yunus Kara; “Ne kadar zorlarsanız zorlayın Çerkezköy sürekli göç alacak bir bölgedir. Önemli olan gelen göçün ilçeler arası dengeli bir biçimde dağıtmaktır. Ayrıca Çerkezköy coğrafi olarak sıkışık bir bölgedir. Çevre ilçelere göçün dağıtılması gerekir” ifadelerine yer verdi.

“BELEDİYELERDE LÜTUF KÜLTÜRÜNÜN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Toplu taşıma noktasında Çerkezköy vatandaşları kendi illeri Tekirdağ’da rahat rahat dolaşamıyor. Maddi olarak ise cep yakıyor. Öğrenciler de bu durumdan mağdur, Deva Partisi toplu taşıma sorununa ne gibi bir çözüm öneriyor, şeklinde yöneltilen soruya Kara: “İlk önce belediyeler içerisinde lütuf kültürünün değişmesi lazım. Maddi tarafı ise sadece belediyelerin elinde bir durum değil.  Özel sektör ile vatandaş açısından daha makul anlaşmalara gidilmesi gerekiyor” dedi.

“BİLANÇONUZU HESAPLAMAZSANIZ BAŞARISIZ OLURSUNUZ”

Türkiye’nin en pahalı suyu Tekirdağ’da satılıyor. Ayrıca atık su yönetimi noktasında vatandaş TESKİ yönetiminden uzun süredir şikayetçi. Deva Partisi ne öneriyor? Sorusunu yanıtlayan İlçe Başkanı Kara; “Çerkezköy’de atık su giderinin olmadığı yerler var. TESKİ büyük maaliyeti olan işlere girmeden önce bilançosunu hesaplamaz ise başarısız olması çok normal” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZ GEREKLİ MÜCADELEYİ VERMİŞTİR”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yönelik, kendi bakanlığı döneminde mevcut durumu eleştirmeyip, içeride mücadele etmeyip, ayrıldıktan sonra yanlışları söylediği yönünde gelen eleştiriler var. Çerkezköy İlçe Başkanı olarak bu eleştiriler karşısında neler söylemek istersiniz? Sorusuna da yanıt veren İlçe Başkanı Kara; “Bu eleştiriyi getiren kişiler, ne bürokrasi içerisinde ne de profesyonel bir şirkette görev yapmamış kimselerdir. Bu kurumlarda asıl olan herkesin kendi görevini yapmasıdır. Biz şuna bakarız, Genel Başkanımızın kendi görevlerini başarıyla yerine getirip getiremediğidir. İkinci bir konu ise nasıl ayrıldığıdır. Bunların dışında bürokrasi işleyişi esnasında, Milli Güvenlik Toplantılarında, kalkıp içeride olan olayları dışarıya yansıtmasını bekleyemezsiniz. Bu küstüm oynamıyorum meselesi değildir. Devlet yönetimi bu kadar basit değildir. Genel Başkanımız içeride gerekli mücadeleyi vermiştir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!