Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KARACA: “İYİLİK DAĞITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

KARACA: “İYİLİK DAĞITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, ilçede dernek adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurulduğu günden bu yana Kızılay’ın ülkenin dört bir yanında iyilik dağıtmaya devam ettiğine vurgu yapan Şube Başkanı Karaca; “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılayı, Çerkezköy’de de Şube Başkanı Hasan Karaca ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ilçede iyilik dağıtmaya devam ediyor. Türkiye’de Koronavirüs Salgını’nda ilk vakanın gelmesiyle birlikte ayni ve nakdi yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Kızılay, pandemi boyunca dağıttığı ihtiyaç malzemeleriyle gönülleri kazandı. Bayramlarda 1500’e yakın erzak kolisi yardımlarının yanı sıra 65 yaş üstü ve yardıma muhtaç vatandaşlara pandemi süresince hijyen malzemeleri ile maske ve dezenfektan dağıtan Kızılay bunun yanı sıra Ramazan Ayı’nda da 18 bin adet sıcak yemek dağıttı.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN HER DAİM YANINDAYIZ”

İhtiyaç sahiplerinin her daim yanında olduklarını ifade eden Karaca, pandemi öncesi ve pandemi süresi boyunca yardımlarının devam ettiğine vurgu yaparak; “Bu süreçte çocuklarımıza 2 bin 500’e yakın süt dağıtımında bulunduk. Ramazan ve Kurban Bayramlarında bin 500 adet erzak kolisi dağıttık” ifadelerini kullandı. Pandemi süresinde de vatandaşların yanında olduklarına dikkat çeken Karaca; “Bu süreçte yardım talebinde bulunan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza hijyen malzemesi dağıtımında bulunduk. Camilerimizin ibadete açılmasıyla birlikte maske dağıtımı yaptık. Ayrıca çocuklarımıza giyim malzemesi yardımında bulunduk. Kıyma dağıtımımız ise devam ediyor” diye konuştu.

“NAKDİ YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR”

Tüm bunların yanı sıra nakdi yardımda da bulunduklarını ifade eden Karaca; “400 kişiye 400 liralık yardımda bulunduk. Nakdi yardımlarımız titizlikle kontrol edilerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yoğun çaba gösteriyoruz. Büyük gayretle çalışan gönüllülerimize ve yönetim kurulu üyelerimize de bu konuda ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KAN BAĞIŞI 3 GÜNE ÇIKARILDI

İlçede ihtiyaç sahiplerine kan akışı sağlamak amacıyla bağış kampanyasının sürdüğünü de dile getiren Karaca; “Daha önce 2 gün yapılıyordu kan toplama kampanyası biz bunu 3 güne çıkardık. Bize yer temini konusunda yardımcı olan Belediye Başkanımız sayın Vahap Akay’a da teşekkür ediyorum. Yakın zamanda İstanbul Kan Merkezi Müdürümüzle kendisine ziyaret gerçekleştireceğiz” dedi.

KOVİD-19 TEDAVİSİ DEVAM EDENLERE BÜYÜK KATKI

Koronavirüs Salgını’ndan etkilenen ve hastanede tedavi süreci devam edenlere de desteklerinin sürdüğüne dikkat çeken Karaca; “Kan bağışı yaptığımız esnada daha önce salgına yakalanan kişiler ayırt ediliyor ve tedavisi devam edenlere ulaştırılmaya çalışıyoruz. Bu süreçte salgından etkilenen hastalarımıza anında kan ihtiyacını sağlıyor, elimizde varsa gönderiyoruz, yoksa da bağışçımıza ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“KAN ASLA PARAYLA SATILAMAZ”

Hastanelerin kan ücreti alamayacağını ifade eden Karaca; “Kan parası yok. Hiçbir şekilde hiçbir hastane kan satamaz. Vatandaşlarımız böyle bir durumla karşılaştıklarında bize ulaşsınlar, biz gereken çalışmayı yapacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!