Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI GIDA İKRAMI

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI GIDA İKRAMI
Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Dünya Gıda Günü sebebiyle Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programda çocuklara sağlıklı gıda ikramında bulundu.

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulunda program düzenlendi. Etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Milli eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner katıldı. 

DÜNYA GIDA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Dünya Gıda Günü sebebiyle açıklamalarda bulunan Kaymakam Günlü; “Dünya Gıda Günü Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl 16 Ekim’i örgütün 1945 yılında kuruluşunu anmak amacıyla “Dünya Gıda Günü” olarak kutlar. Etkinlikler, dünya genelinde 150’den fazla ülkede düzenlenmekte olup, Birleşmiş Milletler takviminin en çok kutlanan günlerinden biridir. Etkinlikler, başta açlıktan ve kötü beslenenler olmak üzere, herkesin gıda güvenliği ve sağlıklı beslenmeye erişimi için farkındalığını artırmayı ve harekete geçmeyi teşvik eder. Dünya Gıda Günü halka güçlü bir mesaj göndermek için önemli bir fırsattır. Bu hayatta açlığı ve her türlü kötü beslenmeyi sona erdirebilir, açlığa son veren nesil biz olabiliriz. Ancak bu amaca ulaşmak için herkesin birlikte çalışması gerekir. İnsanların yeterli çeşitlilikte, güvenilir ve besleyici gıdalarla beslenmesini sağlamak ve aynı zamanda hayatımızın temeli olan gezegenimizin de sağlığını korumak demektir. 2022 yılı Dünya Gıda Günü teması “Kimseyi Geride Bırakma. Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam” olarak belirlenmiştir. Günümüz dünyasında insanoğlu bir yandan hızlı nüfus artışı sonucu yaşanan yetersiz beslenmeyle, diğer yandan bilinçsiz ve yanlış gıda tüketiminin yol açtığı çeşitli sağlık sorunlarıyla baş etmeye çalışmaktadır. Yaşanan sağlık sorunları refah seviyesine bağlı olmaksızın konunun gündeminin ilk sıralarında yer almasını sağlamaktadır. Özellikle gıdaya ulaşmadaki adaletsizlikler, gıda güvenliğinin yeterince sağlanmaması, gıdanın yanlış tüketimi gibi nedenlerle dünyamız ciddi bir açlık sorunu yaşamakta; her yıl 1 milyara yakın insan yetersiz beslenmekten ötürü hayatını kaybetmektedir. Bir yandan insanların refah içinde yaşaması, diğer yandan birçok ülkenin yoksulluk, geri kalmışlık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan açlık tehdidi ile yaşamak zorunda kalması, insan olarak hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir sorun olarak görülmektedir. Bugün geldiğimiz durum hiçbirimizin bu sorunlara duyarsız kalmamamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Bunun için yapılacak en güzel şey gıda üretiminin yeterli düzeye çıkarılması, kaynakların daha akılcı ve verimli kullanılması ile kaynaklarla üretim arasındaki dengenin korunmasını sağlamaktadır. Bununla beraber israfın önlenmesi gibi çabalar da sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır. Üretilen sebze ve meyvelerin yüzde 50’sinde kayıp yaşanıyor. Çöpe giden gıdaların miktarını azaltmak için yeni çözümler hayatımızın bir parçası olmak zorundadır. Mevcut deneyimler gösteriyor ki: ülkeler, kurumlar ve bireyler hep birlikte çalıştığında gıda güvenliği ve beslenme alanında büyük bir gelişme kaydetmek mümkündür. Bu düşüncelerle halkımızın 16 Ekim Dünya Gıda Gününü kutluyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!