Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KOÇAK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

KOÇAK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Türk Metal Sendikası (TMS) Çerkezköy Temsilcisi Murat Koçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Koçak, Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında gerçekleşen toplantıya da değindi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “İşveren sendikası MESS ücretlere ilk altı ay zammı için daha önce yaptığı yüzde 6,05’lik teklifini yüzde 8’e yükselttiğini belirtti. Diğer konularda bilinenden başka bir teklifleri olmadığını da eklediler. Bizde bu teklife gerekli cevabı Bursa Mitingi'nde vereceğimizi ifade ederek yüzde 8’lik yeni teklifi de reddettik” dedi.

Türk Metal Sendikası (TMS) Çerkezköy Temsilcisi Murat Koçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. TMS binasında gazeteciler ile bir araya gelen Koçak, burada gündeme dair önemli açıklamalarda da bulundu.

TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI

Toplantıda MESS tarafı daha önce verdiği ilk altı aylık yüzde 6,05’lik zam teklifini yüzde 8’e yükselttiğini açıkladı. MESS, sadece ilk altı aylık ücret zammına ilişkin teklifini yenilediğini ifade ederek, sosyal haklara ve diğer anlaşmazlık konularına ilişkin yeni bir tekliflerinin olmadığını belirtti. Öte yandan MESS Heyeti, Türk Metal Sendikası’nın teklifini revize etmesine ilişkin talebini bir kez daha vurguladı. Toplantıda müzakere heyeti başkanı ve Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ'ın, gelinen aşamayı metal emekçilerinin beklentileri açısından değerlendirerek, MESS’in müzakere edilebilir bir teklif sunmadığı vurguladı ve yüzde 8’lik yeni teklifinin kabul edilemez bir teklif olduğunu ifade etti. Heyet Başkanı Altundağ, Genel Başkan Pevrul Kavlak tarafından açıklanan eylem planının kararlılıkla uygulanacağı ifade etmesinin ardından toplantı sona erdi.

YÜZDE 8’E YÜKSELTİLER

Toplantının ardından açıklama yapan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “MESS ile yürüttüğümüz müzakerelerde MESS tarafından yapılan toplantı çağrısı üzerine Cuma günü saat 09.30 da başlayan ve sözleşme komisyonumuzun hazır bulunduğu toplantı sona erdi. İşveren sendikası MESS ücretlere ilk altı ay zammı için daha önce yaptığı yüzde 6,05’lik teklifini yüzde 8’e yükselttiğini belirtti. Diğer konularda bilinenden başka bir teklifleri olmadığını da eklediler. Bizde bu teklife gerekli cevabı Bursa Mitingi'nde vereceğimizi ifade ederek yüzde 8’lik yeni teklifi de reddettik” dedi.

“20 OTOBÜS İLE GİDECEĞİZ”

Koçak “ Fabrikalarda 8-4 girişlerinde ve 4-12 çıkışlarında basın açıklamaları yapıp 40 dakikalık iş yavaşlatma eylemleri yapacağız. 18 Ocak’ta Bursa’da büyük bir mitingimiz olacak. Çerkezköy’den 20, Kapaklı’dan da 20 otobüs olmak üzere 40 otobüs ile Bursa’daki mitinge gideceğiz. Yüz binlerce üyemiz o gün meydanlarda olacak. Demekki eylemlerimiz ses getirdi ki iki puan artırdılar” dedi.

PASTA KESİLDİ

Koçak, yaptığı konuşmanın ardından gazeteciler ile birlikte güne özel hazırlanan pasta kesildi. Koçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dilekler ile kutladığını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!