Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KOÇAK, “HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

KOÇAK, “HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”
Türk Metal Sendikası ile MESS arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması dolayısıyla arabulucuya gitti. Ancak arabulucuda da taraflar anlaşamayınca Türk Metal Sendikası grev kararı alarak meydanlara çıktı ve hak arama mücadelesi başlattı.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy ve Kapaklı Şubelerine bağlı sendika üyeleri pazartesi günü Çerkezköy kent Park yanındaki Kapalı Pazaryeri otoparkında hak arama eylemi yaptı. İşçilerin hak arama eylemine CHP Parti Meclisi üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve sivil toplum kuruluşu başkanları da hak arama eylemine katılarak işçilere destek verdiler. Hak arama eyleminde ev sahipliği yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Özden yaptıkları basın açıklamasında sendika üyelerinin haklarını alana kadar eylemlerin devam edeceğini belirttiler. Eyleme Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerindeki sanayi kuruluşlarında çalışan binlerce Türk Metal Sendikası üyesi işçiler katıldı.

“GREV KARARI ALDIK”

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Dedik ya hodri meydan diye, gereğini de yerine getirdik. Bize tanınan süreyi beklemeden, ne olacaksa olsun, inceldiği yerden kopsun dedik ve grev kararı aldık. Hodri meydan, eylemse eylem, grevse grev. Yiğit Metal işçileri, bizi bilenler bilir. Biz, hodri meydan diyorsak laf olsun diye söylemeyiz. Bugün, asgari ücretliler yüksek zam alıyorsa, bütün çalışanlar brüt asgari ücret tutarı kadar vergiden muaf oluyorsa, vergi matrahı yükseltiliyorsa, bu sayede her ay cebimize fazladan para girecekse biz, “Vergi vergi” diyerek cebimize göz dikenlere “dur” diyebiliyorsak, bunun arkasında Türk-İş vardır, Türk Metal vardır. Bunun arkasında Türk Metal’in Genel Başkanı Pevrul Kavlak vardır. Bunu herkes böyle bilsin. Sadece asgari ücretlilerin değil, bütün çalışanların, hepimizin yüzünü güldüren bu müjdelerin arkasında, genel başkanımızın kararlı duruşu vardır. Verdiği sözün arkasında duran, bunun için sonuna kadar mücadele eden genel başkanımız vardır. Selam olsun ona. Yüzbinlerce metal işçisinden aldığı güçle, sonuna kadar mücadele eden genel başkanımıza. Vardiya çıkışlarında protesto alkışlarıyla toplu olarak giriş çıkış yapacağız.

“HER AN MÜCADELE HALİNDEYİZ”

Koçak  şöyle devam etti, “Genel başkanımızın bir sözü vardır. Der ki; “Emek mücadelesi sadece her yerde her an mücadele halindeyiz. Bakın bu alan bize şahittir. İşte Samsunglu kardeşlerim burada.

Örgütlenirken çektiğiniz çilelere değecek, sizin yüzünüz gülene dek mücadele edeceğiz. Sizin yüzünüz gülene dek. Bu alanda, Aksa Jeneratör’den de kardeşlerim var. Onlar da korakor, her türlü hileye, baskıya, zora rağmen, korkmadan, yılmadan yollarına devam ediyorlar. Buradan, Anayasal hakkı olan sendikal örgütlenme hakkını kullandığı için işten atanları. Ekmeğiyle oynayanları buradan uyarıyorum. Kirli oyunlarına hala devam edenleri buradan uyarıyorum. Yaptığınız suçtur. Yol yakınken vazgeçin, yoksa yargılanacaksınız, bedelini ödeyeceksiniz. İşten atılan kardeşlerim de burada. O gün de gelecek. 2 Ocak’ta Kocaeli’nde olacağız, kardeşlerimizle buluşacağız. O gün, Kocaeli tarihinin en büyük mitingine sahne olacak. O gün, genel başkanımız sözünü söyleyecek. O gün, Türkiye işçi sınıfının tarihi için bir dönüm noktası olacak. O gün, hepimizin yüzünün güleceği gün olacak. O gün, zafere giden yolun ilk günü olacak. Zafer bizim olacak. Zafer, sendikasına güvenen Türk Metalcinin olacak” ifadelerine yer verdi.

“HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

İşverenlere seslenen Murat Koçak; “Buradan işverenlere sesleniyorum; Eğer sizler, oradan bakınca bu alanda sadece işçi görüyorsanız, yanılıyorsunuz. Hem de çok yanılıyorsunuz. Bu alandakiler, sadece işçi değildir. Bu alandakiler anadır, babadır, eştir, evlattır. Bu alandakiler abi, abladır, kardeş, arkadaş, dosttur. Ey işverenler, bu alandakiler insandır, insan, hem de en hakikisinden insandır. Onlar olmadan, O fabrikalarınız boş binalardır. Makineleriniz işe yaramaz metal yığınlarıdır. Onlar olmadan, firmalarınız, işyerleriniz, işletmeleriniz yoktur, üretiminiz yoktur. kârınız yoktur. cepleriniz bile boştur boş. Onun için, aklınızı başınıza alın. Hakkını isteyen bu işçiye hakkını verin. Siz vermezseniz, emin olun ki biz alacağız. Hem de söke söke alacağız” dedi.

“ZAFERE YÜRÜYORUZ”

Koçak Sendika üyesi işçilerine de seslenerek, “Genel Başkanımızın liderliğinde zafere yürüyoruz, zafere .Ama bilin ki; zafer yolu zordur, çetindir. Birlik ister, beraberlik ister, cesaret ister. Onun için kol kola girin, safları sıklaştırın. Hariçten gazele izin vermeyin. Sadece genel merkezden gelen bilgilere itibar edin. O zaman zaferden hiç şüpheniz olmasın. Şimdi sizlere soruyorum. Mücadele etmeye hazır mısınız? Zafere kadar yürümeye var mısınız? Var mısınız? Var mısınız? Allah yar ve yardımcımız olsun. Sizinle gurur duyuyoruz. Emin olun, oraya geri döneceksiniz. Size söz veriyorum; biz kazanacağız, hepimiz kazanacağız. Emek mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Yiğit Türk Metalli kardeşlerim, sırayla bütün kent merkezlerinden, bizim seslerimiz yükseliyor. Cumartesi günü genel başkanımızı televizyonlardan izlediniz. Grev kararını açıkladı. Açıklarken de, ‘artık her yer bizim eylem alanımızdır’ dedi. Kent merkezleri, alanlar, sokaklar, işyerleri, fabrikalar. Bundan böyle her yer bizim eylem alanımızdır. Hakkımızı alana kadar durmayacağız. Eğer her yer eylem alanıysa. Ve eğer eylemse eylem, grevse grev dediysek zaman gereğini yerine getireceğiz. Bugünden itibaren, vardiya çıkışlarında protesto alkışlarıyla toplu olarak giriş çıkış yapacağız. Yarın, Saat 10 ve 14 çay molalarımız biraz uzayacak, iş yavaşlayacak. Öbür gün, servisler uzakta duracak, oradan birlikte yürüyeceğiz. Biraz gecikeceğiz, kimse kusura bakmasın. Sonra Perşembe günü, iki vardiya birleşecek, baştemsilcilerimiz basın açıklaması yaparak, sizleri bilgilendirecek. Dedik ya, madem her yer eylem alanı, O zaman eylemse eylem, grevse grev. Eylemse eylem, grevse grev ve sonra o gün gelecek” dedi. Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden de çalışanların hakkını alana kadar eylemlerin süreceğini belirtti. Ardından Konuşan milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Türk Metal Sendikası üyelerinin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduklarını dile getirdiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!