Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

KÖK, “KENDİ İÇLERİNDE ŞOV YAPIYORLAR”

KÖK, “KENDİ İÇLERİNDE ŞOV YAPIYORLAR”
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçe görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Burada basın çalışanlarının gününü kutlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da sert eleştirilerde bulundu. Son günlerin gündem konusu haline gelen atık tesisi ile ilgili de konuşan Kök, “Yaptırmayacağım diye şov yapıyorlar, yaptırmayacak yer; büyükşehir belediyesi, yetkisi olan, büyükşehir belediyesinde çoğunluk olan CHP meclis üyelerinin olduğu yerde Çerkezköy Belediye başkanı da burada ‘yaptırmayacağım’, ‘yakarım’, ‘yıkarım’ diye kendi içlerinde şov yapıyorlar.” dedi.

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçe görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Çınar Restoran’da düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve partililer katıldı.

 “KİMSE SEÇİM DÖNEMİNDE VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTMASIN”

Doğrudan temin konusunu dile getiren ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Her toplantıda doğrudan teminlerin şeffaf bir şekilde yapılmasını talep ettik. 2019 Mart seçimlerinde üç ilçeyi AK Parti kazandı. Kazandıktan sonra ilk işi doğrudan teminleri web sayfasından yayınlamak oldu.  Çerkezköy Belediyesi’nde hemen hemen her ihaleler doğrudan temin ile yapılmakta, doğrudan temin acele yapılması gereken işlerde kullanılmalı. Çerkezköy Belediyesi’nde ciddi anlamda soruşturmalar mevcut. Bu ay meclis toplantısında bir karar alındı. Nikah kıyma ücretleri getirildi. Daha önce bu işlem ücretsiz yapılıyordu. Komisyona bunu neden getirildiğini sorduğumuz zaman ‘Diğer ilçelerde ücretli bizde ücretsiz olduğu için diğer ilçelerden de bizde nikah kıymaya geliyorlar’ cevabını aldık.  Bunun çözümünü de sunduk ‘Çerkezköy ilçemizde ikamet eden vatandaşlardan nikah ücreti almazsınız, diğer ilçelerden gelenlerde alırsanız biz de buna destek veririz’ dedik. Ama amaç farklı. Çerkezköy Belediyesi yeni zamlar, ruhsat, iskan ücretlerine zam… Komisyonlarda bunları dile getirdik kısmen başarılı olduk. Kimse seçim döneminde verdiği sözleri unutmasın. Kızılpınar meydanında Çerkezköy Belediye başkanı Vahap Akay, ruhsat ve iskan ücretlerinde indirim yapacağını, Kızılpınar’ı çok farklı bir gelecek beklediğini 5 yıllık süreyi altyapı ile geçirdiklerini, bundan sonra üstyapıya gireceklerini dile getirdi.  Kızılpınar’da hiçbir park bahçe yapılmadı. Tam tersi belde belediye bütçesi ile Kızılpınar Belediyesi’nin yaptığı üç dört park alanı da yıkıldı. Şu an vatandaşın kullanabileceği hiçbir park yok. 9 ay neredeyse geçti. Hepimiz görüyoruz. Çerkezköy sınırları içerisinde bir çivi çakılmadı. Geziyoruz sokakları, her tarafı pislik götürüyor. Çöp konteynerleri delik. daha bunları çözememiş bir belediye başkanı gidiyorlar Tekirdağ’ın çöpü Kızılpınar’da, Veliköy’de bir tesis yapılacak orada tavşana kaç, tazıya tut hesabı kendi büyükşehir belediyeleri yetkisinde olan bir konuyu sanki AK Partililer bunu Çerkezköy’e getirmeye çalışıyormuş gibi lanse ediyorlar. Yaptırmayacağım diye şov yapıyorlar, yaptırmayacak yer; büyükşehir belediyesi, yetkisi olan, büyükşehir belediyesinde çoğunluk olan CHP meclis üyelerinin olduğu yerde Çerkezköy Belediye başkanı da burada ‘yaptırmayacağım’, ‘yakarım’, ‘yıkarım’ diye kendi içlerinde şov yapıyorlar. Neden çünkü 9 aydır hiçbir icraat yok. 5 buçuk yılda da herhangi bir icraat yapılmadı. Büyükşehir Belediyesinin yapmaya çalıştığı bir iki bir şey var. Onlar da yarım yamalak. Yarım olimpik yüzme havuzu var yarım kaldı. Kültür Merkezi, seçinden önce açılışı yapıldı. Yine seçim öncesi bir şovdu.  Bugün itibari ile vatandaşımız kültür merkezini kullanamıyor. Kısmetse bu pazartesi günü açmayı planlıyorlar. Burası bitmediyse, teslim almadıysanız buranın açılışını yapıyorsanız bu da bir suçtur. CHP’li belediyeler pervasız, kanunsuz bir şekilde işlemler yapmaya devam ediyorlar.” dedi.

“YANDAŞLARINI DA BELEDİYEYE YAVAŞ YAVAŞ SOKMAYA BAŞLADILAR”

“Gizli bir ittifak yaptıkları ile bir partinin onların meclis üyesi adaylarını, yandaşlarını da belediyeye yavaş yavaş sokmaya başladılar.”  diyen Kök, “Çerkezköy’deki personel durumlarını da dile getirmek istiyorum. Çerkezköy’de arkeolog, sanat tarihçisi çalışıyor. Bunlar Çerkezköy’de ne iş yapıyor? Tarihi bir alan, bir kazı alanı var da biz mi bi haberiz? Hayır. Bunlar CHP yandaşlarının, meclis üyelerinin çocukları. Gizli bir ittifak yaptıkları ile bir partinin onların meclis üyesi adaylarını, yandaşlarını da belediyeye yavaş yavaş sokmaya başladılar. İnşaat sektörü yavaşladı, ruhsat harçları noktasında düştük diyorlar. Ama boşa para harcamaya devam ediyorlar. Para yetmeyince de iskana, ruhsata zam, nikah ücretleri ile vatandaştan çıkartmaya çalışıyorlar.” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN SORUNLARINI PROBLEMLERİNİ ANLATIP, BUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy’ün sorunlarını çözmek adına ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Kök, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüp yatırım istemiştik. Çerkezköy’e yarı olimpik yüzme havuzu, bir adet gençlik merkezi, bir stadyum gibi şeylerin olduğu ve aynı zamanda bin kişilikte kapalı spor salonu yatırımları sözünü aldık. Bunlar için de hemen yer çalışmalarına başlandı. Biz istedik ki Kızılpınar’da gençlik merkezini ve yarı olimpik yüzme havuzunu burada yapalım. Maalesef Kızılpınar’da hazinenin çok fazla arazisi olmadığı için Çerkezköy Belediyesi’nden de yer noktasında yardım talep ettik. Trakyum Et Lokantası var, şu an kullanılmıyor. Orayı vermelerini istedi gençlik merkezi için. Belediye’nin garaj olarak kullandığı ama mülkü hazinede olan bir alan var. Orayı da boşaltmaları durumunda yarı olimpik yüzme havuzu yapalım istedik. Çerkezköy Belediye Başkanı Trakyum Et Lokantası’nın bulunduğu alan ile ilgili başka tasarrufları olduğunu, ya düğün salonu yapacağını ya da satacağını ifade etti. Bu nedenle vermediler. Sadece garajın olduğu alana Gençlik merkezi yapacağız gibi duruyor. Yarı olimpik yüzme havuzunu Çerkezköy’ün başka yerinde değerlendireceğiz gibi görünüyor. Çerkezköy’de güç bizde değil ama milletvekillerimizle il başkanlarımızla, kapı kapı dolanarak Çerkezköy’ün sorunlarını problemlerini anlatıp, bunları çözmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

 “HANİ BİTİRMİŞTİNİZ?”

Eleştirilerini sürdüren Kök, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin bodrum katına bir ameliyathane yapacaktık. Şiddetli bir yağmurda geri basma oluyor. Hastanemizin bodrum katına su basabiliyor. Bu tehlikeden dolayı bu yatırım yapılamıyor. Mustafa Yel vekilimiz geldiği zaman TESKİ Genel Müdürü’nü aradı. Bu durumu izah etti. TESKİ Genel Müdürü’nün verdiği cevap, ‘Çerkezköy’ün altyapı problemini çözmek için 200 milyon TL yatırım gerekli' seçimden önce ‘Biz 5 yıldır Çerkezköy’ün altyapısı ile uğraştık. Ondan dolayı yaptıklarımız gözükmedi. İlk 5 yılda bunu bitirdik. İkinci 5 yılda da üst yapıyı yapacağız’ dediler. Şimdi de TESKİ Genel Müdürü 200 milyon yatırım lazım diyor. Hani bitirmiştiniz? Yine kabul diyelim. Devlet Hastanesi’nin problemini çözmek için 200 milyon gerekmiyor. En azından bir yerden başla. Bu ameliyathanelerde vatandaşlar ameliyat oluyor.  Her noktada olduğu gibi hizmet yapmaktan imtina eden bir CHP zihniyeti var. 4 yıl çekeceğiz. Biz muhalefet görevini en iyi şekilde  yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BASININ SORUNLARINA DEĞİNDİ

İlçe Başkanı Ümit Kök’ün ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “AK Parti İl Başkanlığı olarak her ay basın ile bir araya gelme kararı aldığımızı söylemiştik. Her ay bir ilçede toplanacağız. Bu vesile ile 2020 yılı ilk basın toplantımızı milletvekilimizin, teşkilatımızın katılımı ile Çerkezköy’de yapalım istedik. Burada olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Basınımız, toplumumuzun bir aynası. Sorunların ortaya çıkarılması, doğru haber kaynağına ulaşmak ve bunun kamuyla buluşturulması noktasında büyük bir özveri içerisinde bütün basın mensuplarımız çalışıyor. Basın mensuplarımız çalışıyor ama basın mensuplarımızın bu performansı ortaya koyarken yaşadıkları problemler de var. Basını sürekli çağırıyoruz davet ediyoruz ama bundan ileriye gitmiyor. Biz bunu bir tık daha arttırmak istiyoruz. AK Parti il başkanlığı olarak bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu çalışma sonunda bir çalıştay ortaya koyalım istiyoruz. Basın mensuplarımızın da şikayet ve problemleri olduğunu görüyoruz. Taşın altına elimizi koyalım istiyoruz. Benim bildiğim ve not ettiğim birkaç sorununuz var. Katma Değer Vergisi birçok sektörde düştü ama basın mensupları hala yüzde 18 katma değer vergisi ile cebelleşiyor. Günlük gazetelerin çoğu resmi ilan alıyor. Ödemeler Basın İlan Kurumu vesilesi ile yapılıyor.  45 gün önceden de alınmıyor diye biliyorum. Oysa kestiğiniz faturaların vergilerini siz 30 günde ödüyorsunuz. 15 günlük bir feragatınız oluyor. Yerel basının alanı dar. Resmi kurumların ilanlarını, ben baktım, inceledim. Yaklaşık yüzde 80’i İstanbul’daki gazeteler alıyor. Anadolu’da 7 bin civarında basın ile uğraşan yerel basın mensubu var ama bunlar maalesef bu ilanların gelirlerinden ancak yüzde 20’si kadar yaralanıyor. Burada hak ve adalet konusunda bir sıkıntı var Bunu bakanlıklar veya Cumhurbaşkanlığı nezdinde bizin dile getirmememiz gerekir. Ben biliyorum ki basın mensubu arkadaşların meddi manevi birçok sorunu ve problemi var. Böyle özel bir günde ben basın ilan kurumunda daha evvel bizimle birlikte görev almış Kemal Özvarlık Başkan Yardımcımız, onunla birlikte toplantıda konuştuğumuz bir gündemi sizlerle paylaşmış olalım.” dedi.

“BİZ, SİZİN ELİNİZDEN TUTARIZ ANKARA’YA GÖTÜRÜRÜZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştiren Özcan, “Büyükşehir’e ilçe ilçe yarım bırakılan becerilemeyen işleri sorduk. Bu soruların cevaplarını bütün basın mensuplarını devam ederek güya gazeteciler günü kutlamak için çağırdılar. Fakat siyasi arenaya döndürdüler ve orada 3 saat insanların canlarını sıktılar. Hal binası niye yapılmadı? Diye sorduk. Arsaları hazine vermedi diyor. Arkadaş, arsaları hazinede isteyecekseniz, bizim muhteşem, güçlü, kuvvetli milletvekillerimiz var. Kucaklarını açmış durumdalar. Madem beceremiyorsunuz lütfen Milletvekillerimizin kapılarını bir tıklatınız. Sebebi buraya bağlıyorsanız gelin, korkmayın bizden. Biz sizin elinizden tutarız Ankara’ya götürürüz, yapamadığınız, beceremediğiniz işi yaparız. Madem Ankara’da çözülecekti, siz de oraya gidip çözemeyecektiniz de neden bu işlere talip oldunuz? Kuzey Yolu, bazı parselleri milli emlak vermemiş. Gelin kapımızı bir çalın bakalım. Kulağınızın üstüne yatmayın. Emlak Konu Kavşağı, o yol size ait. Karayolları siz yapamadığınız için biz bu işi Karayolları ile birlikte yapalım diyoruz. Kapalı Spor Salonu yapacaklarmış ama müteahhit batmış. Bunun suçlusu ben miyim? İhaleyi kim yaptı, batıp kaçtıysa biz miyiz sorumlusu? Gençlik ve Spor Bakanlığını ziyaret ettik. Buraya yaklaşık 50 tane yatırım yapılacak.” ifadelerini kullandı.

“O FOTOĞRAF İÇİN ÖZÜR DİLERİM”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Tekirdağ ziyareti sırasında çekilen ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın bu karede arkada kalması ile ilgili konuya değinen Özcan, “Bizi eleştirmişler, sayın valimizi töhmet altında bırakacak hamleler yaparak. Anlık çekilmiş bir fotoğraf karesi ile algı ile bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. O fotoğraf için özür dilerim.  Çünkü o fotoğraf mülki amir olarak başımızın üstünde tuttuğumuz, çok sevdiğimiz valimizin arkada olmasına sebebiyet veren bir durum. Ondan sonra valimiz yanımıza gelmiş, sonrasında çekilen fotoğraflar da var. Bir saniyeliğine o fotoğrafta arkada kalmış valimiz. Bundan sonra dikkat etmeye çalışırım. Ben genliğimin verdiği heyecan ile bir hata yapmış olabilirim. Peki Kadir Albayrak  koskoca yaşına rağmen neden hata yapıyor? ‘Mustafa Yel ve sen ikiniz de gelin ikinizi de yendim. Gol attım size iki tane’ diyor. Bakın devlet futbol oynamaz; devlet satranç oynar. Devletin aklı ile hareket etmeyenler de sazı alırlar eline çalarlar, çalarlar. Bunlar boş işler.” şeklinde konuştu.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ”

Özcan’ın ardından konuşan Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Her iki meslekte ülkemizin gelişmesi, kalkınması için cefakar bir şekilde çalışıyorlar. Başta Tekirdağ’daki gazetecilerimiz olmak üzere tüm Türkiye’d3eki gazetecilerimizin sorunlarının çözülmesi için bizlerde aracı olmak konusunda üzerime düşen gayreti, görevi yerine getireceğiz. Ülkemizdeki 82 milyonun refahını düşündüğümüz gibi gazetecilerimizin de refahının daha iyi hale gelebilmesi için üzerimize düşen görevi yapacağız. Çerkezköy’ümüzü her hali ile kalkınma hamlemize büyük bir ivme katan, siyasi alanda da bizlere büyük destek veren bir ilçe bu anlamda da bizim vefa borcumuz ve hizmet etme aşkımız çok fazla olan bir ilçe. İnşallah bu ekiple birlikte sımsıkı birbirimize sarılarak, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un önderliğinle bizler, il başkanlığımız, ilçe başkanlığımız, belediye meclis üyelerimizle beraber Çerkezköy ve Tekirdağ halkımızın bizlerden beklediğinin en iyisini yerine getirebilmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. 2020 yılının da hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

“2024 SEÇİMLERİNDE TEKİRDAĞ HALKI BUNA BİR SON VERECEK”

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yeterince denendiğini ifade eden Yel, “Seçimler ile birlikte yerel yönetimler yeniden şekillendi. Çerkezköy’de de bu anlamda yapılan seçimlerde büyük vaatler veren Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın yine vermiş olduğu vaatlerin ne yazık ki yine altında kaldığını görüyoruz. Taahhüt ettiklerinin de çok uzağında bir yönetim sergilediklerini, hep patinaj yaptıklarını ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapamadıklarını da hep başkalarına havale ederek, havale etme kültürünü devam ettirdiklerini görüyoruz. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra ödenekler de oldukça arttı. Ben bunu söylemekten artık imtina ediyorum ama karşımızdakiler sürekli bunları öne sürüyor. 2014 yılı ile başlayan süreçten beri iller bankasından Tekirdağ’a aktarılan ödenekler ve yerel kaynakların toplamı ile TESKİ ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yılda kullanmış olduğu ödenek miktarı yaklaşık olarak 9 milyar lira. Bir de ilçe belediyeleri var Bunlarla birlikte bu rakamın fevkalade arttığını, yaklaşık 15 milyar liraya yakın Tekirdağ’da 6 yıl boyunca kullanmak üzere bütçelerinin olduğunu biliyoruz.  Ama Tekirdağ’ın sorunlarını bilmeyen, Tekirdağ için dertlenmeyen bir kadro ile karşı karşıyayız. Siz gününüzü gün eder, çalışmazsanız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP’li belediyeler gibi çuvallamaya devam edersiniz. Ama ben inanıyorum ki 2024 seçimlerinde Tekirdağ halkı buna bir son verecek. Çünkü yeterince denendiler. Hizmet, eden gönül belediyeciliği, halka hizmet etmeyi hakka hizmet şiarı olarak gören bizim Süleymanpaşa, Hayrabolu ve Kapaklı Belediyemiz gibi bu belediye Başkanlıklarından örnek alarak diğer belediyelerimiz de bunlarda etkilenecek ve Tekirdağ halkının geneli AK Parti belediyeciliği diyecektir diye ben inanıyorum. Saydığım üç belediye başkanından da memnuniyet oranı oldukça yüksek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, onun yol göstermesinde, onun belediyecilik anlayışında giden belediye başkanlarımızdır. Bu anlam diğer AK Parti belediyeleri gibi bizim de Tekirdağ’daki AK Parti belediyeleri diğer belediyeler karşı fevkalade bir hizmet farkı atmış durumdalar. Bizler de gurur duyuyor ve desteklemeye devam edeceğimizi ifade ediyorum.” diye konuştu.

“HERKESE YARDIM EDİCİ ZİHNİYETE SAHİBİZ”

Açıklamalarını sürdüren Yel, “Bize onu vermediler, bunu vermediler diye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kendi çapında dönüp durmakta. Bunu resmi olarak bize dile getirmemekte. Proje olarak sunmamakta. Bize dile getirdikleri zaman onları da yarı yolda bırakamayız. Kim Tekirdağ’a hizmet edecekse biz anlından öpecek şiara sahibiz. Biz herkese hizmet etmek konusunda gönüllüyüz. Bu konuda biz hayatımızı vakfetmiş insanlarız. Hizmet konusunda engelleyici değil, tamamlayıcı, bütünleyici zihniyete ve bu konularda da herkese yardım edici zihniyete sahibiz.” dedi.

 KAPAKLI İÇİN HASTANE, ÇERKEZKÖY İÇİN DOKTOR MÜJDESİ

Sağlık alanındaki sorunları çözeceklerini ifade eden Yel, “Tekirdağ’ımız  ve Çerkezköy’ümüz de kalkınan ve güçlü Türkiye’den mutlaka payını alacaktır. 153 milyonluk imzaladığımız gençlik ve spor yatırımları bunun en büyük örneğidir. Sağlık ile ilgili sorunlardan bahsedildi onun da bilincindeyiz. Bunun da üstesinden geleceğiz. Kapaklı devlet hastanesinin arsa sorununu bu ocak ayı içerisinde çözmeyi planlıyoruz. Her şey hazır. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü de bu konu da yapmış olduğu protokol gereği inşallah gerekli olan çalışmayı yapacak ve birkaç ay içerisinde 100 yataklı Kapaklı Devlet Hastanemizin temelini attıktan sonra Çerkezköy Devlet Hastanemiz de yaşanan sorunların giderilmesi için de gerekli yatırımlar yapılacak.  Buraya gelmesi gereken sağlık çalışanlarımızın daha fazla olması ve yeterli olabilmesi için de Sağlık Bakanlığımız ile gerekli görüşmelerimiz var. Bu konuda da çalışmaları tamamlamış olacağız. Hem sağlık alanında hem eğitim alanında Çerkezköy’ümüzün beklentilerinin farkındayız.  Bu anlamda tekli eğitime geçebilmek için en fazla yatırımın yapıldığı iki ilçeden biri Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerimiz. Son zamanlarda yüzlerce derslik yapımı ile Allah’a şükürler olsun yüzümüzü güldüren ilçelerden oldu. Bu anlamda hem hayırsever vatandaşlarımıza, hem hayırsever vatandaşlarımızı harekete geçirmek üzere bu konuda gecesini gündüzüne katan sayın Çerkezköy Kaymakamımıza ve tüm çalışanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“PROJELERİ YOKTU”

Ankara’daki Bakanlık ziyaretine sadece AK Partili belediyelerin katılması ile ilgili soru üzerine Milletvekili Yel, “Dİğer belediyelerin projeleri yoktu. onun için orada değillerdi. getirirlerse bizler de yardımcı olacağız. Tekirdağ Milletvekili olarak elimden gelen yardımı yaparım." dedi.

SAKATLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER

Partililer buradaki toplantının ardından sakatlar derneğini ziyaret etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!