Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“KONFEKSİYON İŞLERİMİZİ BÜYÜK ORANDA ETKİLEDİ”

“KONFEKSİYON İŞLERİMİZİ BÜYÜK ORANDA ETKİLEDİ”
Sevgili okurlarımız bu sayımızdan itibaren ilçemizde çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren esnaflarımızı tanıtacağız. Bu sayımızda ilçede 40 yıldır faaliyet gösteren Baki Gömlek Dikim Evi’ni tanıtıyoruz.

“MESLEĞE İSTANBUL’DA BAŞLADIM”

40 yıldır Çerkezköy’de hizmet veren, mesleğine başladığı ilk günden itibaren işini heyecanla yaptığını belirten Çerkezköy’ün sevilen esnaflarından Baki Gömlek Dikim Evi işyeri sahibi Galip Baki, “Mesleğe küçük yaşta 1969 yılında İstanbul’da başladım. 12 yıl İstanbul’da mesleğimi icra ettim. Mesleğimde iyice piştikten sonra askerliğimin ardından ‘Ben bu mesleğimi neden doğup büyüdüğüm ilçemde yapmıyorum?’ dedim. 14 Eylül 1981 yılında Çerkezköy’e gelerek işyerimi açtım ve 40 yıldan bu yana da ilçemiz ve bölge halkına hizmet ediyorum. Mesleğime ilk gün başladığım gibi severek, heyecanla ve aşkla yaparak halkımıza her model gömlek dikimi ve tamiri için Çerkezköy Belediye Meydanı Edip Sokak Özlemiş Pasajı No:17’de hizmet veriyorum” dedi.

“KONFEKSİYON İŞLERİMİZİ BÜYÜK ORANDA ETKİLEDİ”

Galip Baki, hazır giyimde seri imalat olan konfeksiyonun artması ile birlikte hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren işyerlerini büyük ölçüde etkilediğini belirterek, “Son yıllarda ülkemizde konfeksiyon olayının giderek artması nedeniyle hazır dikim dalı olan bizi ve gömlek dikim işi yapan esnafı da büyük oranda etkiledi ve meslek öğrenmek için çırakta bulunmadığı için şu an bizim meslek dalımız yok olma noktasında ve son demlerini yaşıyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum konfeksiyonda makineler vasıtasıyla seri imalat yapıldığından daha ucuza mal edildiğinden el emeği ve göz nuru ile bizlerin yaptığı ısmarlama olarak tabir ettiğimiz özel işler konfeksiyona bakarak biraz daha pahalı olması nedeniyle vatandaşlar konfeksiyonu tercih ediyor. Oysa biz şahsın bedenine daha uygun ve daha yakışır şekilde istediği modele göre dikiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞLER ÇOK DÜŞTÜ”

Galip Baki son iki yıldan bu yana pandeminin de büyük etkisinin olduğunu dile getirerek, “Bazı iş kolları gibi bizim iş kolumuzda da sıkıntı çok. Konfeksiyon etkisi bir yana, meydana gelen Pandemi nedeniyle de iki yıldır iş potansiyelimiz çok düştü ve günde en fazla 2-3 müşteri geliyor. Çoğu zamanda siftah yapmadan dükkan kapatıyoruz. Dediğim gibi pandemi de bizleri çok etkiledi. Ancak ayakta durmaya çalışıyoruz. Ama nereye kadar dayanacağız belli değil” diye konuştu

“AİLELER ÇOCUKLARINI ZANAATA YÖNLENDİRMELİ”

Baki, konuşmasını şöyle noktaladı, “Bugün ülkemizde tüm meslek dallarında sanatkarlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Aileler eğer çocuklarının sanat öğrenmeleri konusunda yönlendirme yaparlarsa mevcut sanat kolları yok olma durumundan kurtulur. Meslek erbabı yetişmesi konusunda devletin de meslek dallarına destek olması gerekmektedir. Böyle giderse bizlerden sonra arkamızdan yetişecek çırak olmadığı için mesleklerimiz de yok olup gidecek” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!