Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“LASTİK İŞ SENDİKAMIZI GELECEĞİN SENDİKASI YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“LASTİK İŞ SENDİKAMIZI GELECEĞİN SENDİKASI YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
DİSK’e bağlı Lastik İş İstanbul Şube Başkanı Yasin Onar, gazetemize yaptığı açıklamada Lastik İş Sendikası’nı geleceğin sendikası yapmak için canla başla çalıştıklarını belirtti. Haklı mücadelelerinin MTN’de en güzel örneği olduğunu ifade etti.

Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Yasin Onar açıklamasına şube kongresinden söz ederek başladı. Onar, “Lastik-iş İstanbul şubemizin 11. Olağan Genel kurulunda 2. Kez şube başkanlığına getirildi. Şube yönetimde bir önceki dönemde birlikte çalıştığımız Mehmet Gençer ve Hüseyin Kamil Turan arkadaşımda yine yönetimde yer aldılar. Hedefimiz Lastik-İş Sendikamızı her zaman geleceğin sendikası yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu Süreçte öncelikle genç jenerasyon ve iş yerlerindeki arkadaşlarımızın iş faaliyetlerini arttırmak için eğitim faaliyetlerini arttıracağız. İstanbul ve Çerkezköy’de de örgütlenme faaliyetlerini daha profesyonelce sürdürerek eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Eğitimlere 2 yıldır devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde daha geniş katılımlarla devam edeceğiz. Eğitimlerde başlıca Sendikal bilinci ve toplu iş güvencesi, eğitimleri yanı sıra üretime yönelik eğitimlerde yer alıyor ve  bu eğitimlere Sendikal örgütlenmede bütün paydaşları içine dahil etmek istiyoruz” dedi

“HAKLI MÜCADELEMİZİN ÖRGÜTLENMEDE MTN İŞYERİ EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

Onar şöyle devam etti, “Pandemi sürecinde alım gücü düşen ve her gün fakirleşen emekçiler sendikal örgütlenmeden başka kurtuluşlarının olmadığını her geçen dün hissediyor ve bu nedenle bizlerin üzerindeki yükte biraz daha artıyor. Bütün emekçilere ulaşmak toplu sözleşme de ekonomik kültürel alanlarda yeni kazanımlar elde ederek mücadele ruhunu aşılamaya çalışıyoruz. Çerkezköy ve İstanbul’da iş yerleri bulunan MTN plastik işletmesi bu örgütlenmenin en güzel örneğidir. İşveren baskısına mobinginin her geçen gün arttığı MTN’de işten atılan emekçi kardeşlerimizin hukuk mücadelesi büyüyerek devam ediyor, emekçiler davalarını kazanıyor. Emek mücadelesi ile kazanılan bu mücadelenin anayasal hak olan bu görülmektedir. Lastik-İş İstanbul Şubesi olarak yönetimde yer alan arkadaşlarımızla birlikte Sendikamızı geleceğe taşımak ve iş kolumuzdaki bütün emekçileri sendika ile tanıştırmak için var gücümüzle çalışacağımıza inancım tamdır. Bu mücadelede bize destek veren katkı sunan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!