Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MAZBATASINI ALAN AKAY, ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNE 'MERHABA' DEDİ

MAZBATASINI ALAN AKAY, ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNE 'MERHABA' DEDİ
Mart 2024 yerel seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanı seçilen Vahap Akay, mazbatasını alarak görevine başladı. Kadir Gecesi’nde mazbatasını alan Akay; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir Belediye Başkanı olarak yine bir çift mavi gözün ışığında, O’nun gösterdiği yolda durmadan yürümeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde üçüncü kez belediye başkanı seçilen Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu’na CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, ve yönetimi, eşi Güliz Akay ve çocukları Deniz ve Damla, ile birlikte gelerek mazbatasını aldı.

“BU BİRLİKTELİĞİ 2029’A TAŞIYACAĞIZ”

Belediye meclis üyeleri ile birlikte mazbatasını alan Akay, beraberinde yaklaşık 150 kişilik bir grupla belediye meydanına yürüdü. Belediye Meydanı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, kendilerini destekleyen herkese teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ardından meydanda toplanan kalabalığa seslenen Akay; “8 Nisan 2014’te bu meydandaydık, Nisan 2019’da yine buradaydık. Tarih 5 Nisan 2024, yine buradayız, yine karşınızdayız. Zorlu bir mücadeleden geçtik. Zorlu bir 3 aylık mücadelede sokak sokak, kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık. 10 yıllık mücadelemizi anlattık. Zorlu yollarda tüm hemşehrilerimizle kol kola verdik. Zor ve zahmetli zamanlarda sabreden hemşehrilerimiz, o sabrın sonunun selamet olacağını söyledik. 31 Mart 2024’te bunun karşılığını, teveccühünü bizlere gösteren kıymetli hemşehrilerim, 10 yıldan bugüne adım adım, sokak sokak arşınladığımız Çerkezköy’de, verdiğimiz hizmet mücadelesini bugünlere taşıdık. Bugün burada yeniden karşınızda olmanın onurunu, gururunu bizlere yaşattınız. Son 3 aylık dönemdeki buluşmalarımda zaman zaman bir şey söyledim: 10 yıl evvel, 5 yıl evvel vermiş olduğunuz yetkiye hiçbir leke sürdürmeden karşınıza çıktım. Şimdi alnım ak, başım dik yine karşınızdayım, yine buradayım. 5 yıllık bir görevi bizlere teslim eden kıymetli hemşehrilerim, annelerim, ablalarım, kardeşlerim, 5 yıl için vermiş olduğunuz görevin sözünü yine burada, bu meydanda veriyorum. Vermiş olduğunuz yetkiye hiçbir leke sürdürmeden hizmet edeceğiz. 8 Nisan 2014’te yine burada, bu meydanda tören yaparken, Çerkezköy Belediyesi’nin kapısından içeriye girerken bir söz verdim, o sözü seçim meydanlarda yineledim. Sözü verdiğim adres tam da burası. 8 Nisan 2014’te, ‘yakamdaki parti rozetini çıkaracağım, ben herkesin belediye başkanı olacağım’ demiştim. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, bu topraklarda yaşayan herkese eşit hizmet etmeye devam edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız, ayrıştırmayacağız. Birleşe birleşe bugünlere kadar geldik. Aramızda kurduğumuz sevgi bağlarını 8 Nisan 2014’ten 5 Nisan 2024’e taşıdık. Bu güzel birlikteliği daha güzel yarınlarla buluşturmak istiyoruz. Hedefimiz, amacımız önümüzdeki 5 yılda oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet anlayışıyla yolumuza devam etmek. Hiçbir ayrım gözetmeksizin ayırmadan, ayrıştırmadan, memleketimin 7 coğrafyasından 81 ilinden gelen herkesle beraber yan yana vererek büyüttüğümüz, ilmek ilmek ördüğümüz bu güzel birlikteliğimizi 2024’ten 2029’a taşıyacağız” diye konuştu.

“SİYASET BUGÜN BİTTİ”

Yeni dönemde eksikleri gidermek için çalışacaklarını ifade eden Akay; “Bize güvenen vatandaşlarımıza layık olmaya çalışacağız. Neyi eksik yaptıysak, o eksiklerimizi bulacağız, yüzleşeceğiz ve bu eksikliklerimizi tamamlayacağız. Eleştirilerden sonuç çıkaracağız. Sandık bir ses verdi 31 Mart 2024’te, sandığın sesine kulak vereceğiz. Vatandaşlarımız ne dediyse, nerede eksik gösterdiyse o eksiklikleri tamamlayan bir anlayışla önümüzdeki 5 yıla gidiyoruz. 3 ay boyunca kapı kapı, sokak sokak hemşerilerimizle her platformda buluştuk ve bir hedef ortaya koyduk. Şimdi o hedeflerin peşinde mücadele etmenin ilk günü bugün. Bugünümüz hepimize kutlu olsun inşallah. Bugün yepyeni bir başlangıç, yeni 5 yılın ilk günü. Siyaseti bir kenara koyduğumuz bir gün. Siyaset bitti bugün, hizmet dönemi başladı. Ben bu şehrin 3’üncü dönem seçilmiş belediye başkanı olarak bu topraklara hizmet etmek için her kapıyı aşındıracağım. Bugün bu güzel günde, bu mübarek Kadir Gecesi’nde bu güzel görevi bize tevdi eden kıymetli hemşehrilerim, 5 Nisan 2024; siyasetin bittiği, hizmetin başladığı gün. Samimiyetle söylüyorum; bugün siyaseti bitirdik. Rozetimizi 10 yıl evvel çıkardık. Bu önemli günde, umutlarımızı, hayallerimizi, umutlarımızı yeşerttiğimiz bu güzel günde, Çerkezköy’e yeniden hizmet etme heyecanımızı hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Dünden bugüne, bugünden yarına bize destek olan, yanımızda olan kıymetli yol arkadaşlarıma, hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün karşınızda yeni yol arkadaşlarımla beraberim. 10 yıl evvel, ‘bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası’ diyerek, yola çıktık. Üçüncü dönemin başındayız. Bu yeni dönemde ilkelerimizden taviz vermeden, ilk günkü kararlılığımızla, cesaretimizle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir Belediye Başkanı olarak yine bir çift mavi gözün ışığında, O’nun gösterdiği yolda durmadan yürümeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ay yıldızlı Türk Bayrağı altında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bir Belediye Başkanı oldum, 10 yılda siyaseti bir kenara bırakarak herkesin belediye başkanı olduk. Şimdi ilk günkü kararlılığımızla, ilk günkü cesaretimizle yeni 5 yılımız hayırlı olsun Çerkezköy” dedi.

MAZBATASINI MAKAM ODASINA ASTI

Okunan duanın ardından Akay alkışlarla makamına geçerken, üçüncü dönem mazbatasını da makam odasının girişine astı. Makam odasında tebrikleri kabul eden Akay, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan ile birlikte mazbatalarını alan meclis üyeleriyle birlikte birlik ve beraberlik pozu verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!