Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MECLİSİN İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİ

MECLİSİN İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİ
Kapaklı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında 2020 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşüldü.

Kapaklı Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis oturumunu açan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Çetin konuşmasında, “2020 yılının ilk meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Alacağımız kararların ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yıl boyunca sorunsuz problemsiz bir süreç geçirdik. 2019 yılında 9 ay süresince ilçemizde bazı faaliyetleri uygulamaya, stratejik planı da oluşturmaya gayret ettik. 2020 yılı stratejik plandaki projeleri uygulayacağımız, hayata geçireceğimiz bir yıl olacak inşallah. Bu bağlamda hem büyükşehir belediyesi ile hem TESKİ ile hem de hükümetimizin desteğini alarak, ilçe belediyesi olarak Kapaklı halkının özlemle beklemiş olduğu hizmetleri getirmeye hep beraber gayret edeceğiz. 2020 yılının huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. İnşallah 2020 yılında hizmetlerimizle Tekirdağ genelinde ses getiren işlere hep beraber imza atarız.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM MADDELERİ OKUNDU

Çetin’in konuşmasının ardından gündem okundu. Gündeme ek olarak sunulan 3 dilekçenin gündeme eklenmesine oy birliğiyle karar verildi. MHP’li meclis üyeleri tarafından sunulan “afet ve deprem önlemleri” konulu önergeye Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yazılı olarak yanıt verileceğini ifade etti.

MECLİSE BİLGİ VERİLDİ

Ardından açılış ve yoklama gerçekleştirildi. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. Maddesinin 2. Fıkrası ve 5393 sayılı Belediye Kanunun 29. Maddesinin gereğince belediye meclisine bilgi verildi. Nihat Toprak’ın belediye başkan yardımcılığına, Hasan İbili’nin Yazı İşleri Müdürlüğüne, Atilla Can’ın Bilgi İşlem Müdürlüğü görevlerine getirildiği ifade edildi. Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Umarım belediyemize katkı verirler. Hayırlı olmasını diliyorum. Meclisimize yeni katılan Turan Çakan kardeşimize de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündemin ilk maddesi olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2019 tarih 161197/1339 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesi uyarınca Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konusu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Gündemin ikinci maddesi olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2019 tarih 161199/1340 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesinin 3. fıkrası uyarınca Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi hususu da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim  Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2019 tarih 161202/1341 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 7. Fıkrası uyarınca görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin  belirlenmesi konuşu da Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 23.12.2019 tarih 161122/1279 sayılı 380 ada 17 parsel tamamı 314.31 m² arsada bulunan 36,54 m²'lik belediye hissenin hissedarına satılması konusu oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2019 tarih 161206/1342 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 51. Maddesi uyarınca Belediye bünyesinde çalışan Zabıta Memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Konuyla ilgili MHP adına söz alan meclis üyesi Emrah Sevinç, “Gündem maddeleri arasında huzur hakkı, maaş artışı gibi gündemler bulunmaktadır. Bunları uygulamak en doğal haktır. Ücret emeğin karşılığıdır. Plan Bütçe komisyonuna sevk edilen bu gündemleri ülkemizin zor şartlarda bulunduğu bu günlerde vatandaşlarımızın da tepkisine yol açmadan, açmasına meyil vermeden, kamu tasarrufunu göz ardı etmeden, komisyon üyelerimizin hassasiyetle çalışmalarını sürdürmelerini, maksimum değil minimum alt tabandan işleme alınmasını talep ediyoruz.” dedi.

28 MİLYON LİRA KREDİ TALEBİNDE BULUNULACAK

Sevinç’in konuşmasının ardından gündemin 6. maddesi görüşüldü. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 24/12/2019 tarih 162161/1938 sayılı yazısında Belediye Stratejik Planında ve yatırım programında yer alan Yol Yapım Projeleri için 5393 sayılı Belediye Kanununun 68. Maddesinin d fıkrasına göre iller bankasından 28 milyon lira kredi kullanılması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “İlçemizin en ciddi sorunlarından birisi yollarımız. Bu 9 aylık süre içerisinde imkanlarımız ölçüsünde bazı çalışmalar yapmaya gayret ettik. Ciddi bir sayıda asfalt, beton yol yapıldı. Kilit taşı uygulamamız oldu. Ancak beklentileri karşılayabilmek için, stratejik plandaki faaliyetleri hayata geçirebilmek için yaklaşık 28 milyon tutarında olan bir ihaleyi hayata geçirebilmek açısından İller bakasından kredi talebinde bulunacağız.” dedi.

75 KİLOMETRE BETON YOL ASFALT KAPLANACAK

Konuyla ilgili söz alan Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, “Yol projesi kapsamında Kapaklı merkez ve Karaağaç dahil olmak üzere 75 kilometre hazırda beton olan yolların üzerine asfalt kaplama projesini kapsıyor. Pınar Bulvarı’nı prestij caddesi yapacağımız için maliyet ve proje hazırlanmasına devam ediyor. Yaklaşık 75 kilometrelik yolun kaplanması bu bedel karşılığında olacaktır.” dedi.

“18 MİLYONLUK MALİYET ŞİMDİ 28 MİLYONA ÇIKTI”

CHP’li meclis üyelerinin konuyla ilgili detaylı bilgi istemesi üzerine açıklamasını sürdüren Çakmak, “Direkt caddelerin ve yolların ölçülmesiyle hesaplandı. 2017 yılında da hesaplanmıştı. O zaman 13 milyona ihale edilmişti. O ihale gerçekleşmedi. Firma gerekli işlemi yapamadığı için iptal olmuştu. O günden bugüne kadar oluşan fiyat artırımları neticesinde şimdiki maliyet bu rakamlara çıktı. Hiçbir ihalede plent kurulacak diye bir madde yok. 2017 yılındaki ihale maliyeti 18 milyondu. 18 milyonluk iş kırımla beraber 13 milyona gitmişti. Şimdi yaklaşık maliyetimiz 28 milyon ama oluşacak kırımı şimdiden tahmin edemiyoruz. 18 milyonluk maliyet şimdi 28 milyona çıktı. Karayollarının birim fiyatına göre hesaplandı. Sadece asfalt kaplamasını içeriyor.” diye konuştu.

“ASFALT PLENTİ BAHANESİNE TAKILMASAYDIK BUGÜN BU MALİYET OLUŞMAYACAKTI”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise konuyla ilgili, “O dönemde sürekli asfalt plentine takıldık. İhale yapılmıştı, şartnamede asfalt plenti yoktu. O gün asfalt plenti bahanesine takılmasaydık bugün bu maliyet oluşmayacaktı. İçinden geçtiğimiz şartlar bunu gerektiriyor. İnşallah daha aşağıya çekebiliriz. Daha çok yeri asfaltlarız. Kapaklı’nın sorunlarıyla ilgili gideceğimiz tüm kapılara gittik. Bazı sorunların çözümünü de kendi kredi yetkilerimiz çerçevesinde, kullanabildiğimiz kadarını kullanmaya çalışacağız.” dedi.

“KAPAKLI VE KAPAKLI HALKINA VERİLEN BİR ZARARDIR”

Söz alan CHP’li meclis üyesi Nalan Çolak, “2018 yılında asfalt plentinde AK Partili meclis üyeleri karşı çıkmasalardı bugün Kapaklı’nın bu yola ihtiyacı olmayacaktı. Kimsenin kapısını çalmayacaktık. 13 milyon liraya yapılacak olan asfalt çalışması bugün 28 milyon lira ile Kapaklı’nın karşısına çıkmayacaktı. Kapaklı’ya ve Kapaklı halkına verilen bir zarardır.” dedi.

“ASFALT PLENTİ ŞARTI YOK”

Çolak’a yanıt veren Başkan Çetin, “Biz ihaleye çıkıyoruz. Aynı ihaleye çıkıyoruz, asfalt plenti şartı yok geçen dönemde de yoktu. Bu sıralarda defalarca söyledik. Bu kılıfın arkasına sığınmayın, halkı kandırmayın. Kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorsunuz. O günkü ihaleyi Abdullah Bey yaptı, asfalt plent şartı yoktu. Asflat plenti hikayedir, yalandır bu halkı kandırmaktır. Sizden istirham ediyorum. Hizmeti getirmenin yollarını arayalım. Geçen dönemde krediyle yapacaktınız. O dönemde müteahhit asfalt plentini bahane etti. O plent dolayısıyla mahkemeliğiz. Kamu zararı oluşturmuş durumdasınız. Polemiğe gerek yok. Şartnamede asfalt plenti yok. 18-19 kilometre asfalt döktük. Hiç asfalt plenti istemediler. Şimdi de asfalt plenti kurmayacağız. Toplumu kandırmayın. Mikrofonu aldığınızda doğruyu söyleyeceğiz. Allah’ın izniyle 5 yıl içerisinde asfaltsız yer bırakmayacağız sizlerle beraber.” dedi. Çolak’ın “Halkın cebinden çıkacak” sözüne ise Çetin, “Geçen dönem defalarca tartıştık. Halk sandıkta gereken cevabı verdi. Size inansaydı halk AK Parti iş yaptırmıyor deseydi, bize ceza verirdi ama cezayı size kesti. Ben o dönem bu sıralardaydım. Olayın iç yüzünü biliyorum. Dolayısıyla asfalt plenti şartı yok.” şeklinde karşılık verdi. Tartışmaların ardından söz konusu madde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Ardından görüşülen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 25.12.2019 tarih 162407/1376 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan  personelin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konusu oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 25.12.2019 tarih 162507/1383 sayılı Boş Kadro Değişikliği ve 25.12.2019 tarih 162512/1384 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazılar ise oy birliğiyle kabul edildi.

GAZİ İLDEŞ’İN İSMİNİN PARKA VERİLMESİ GÖRÜŞÜLECEK

Hakkari Şemdinli’deki mühimmat deposundaki patlamada yaralanan er Sezer İldeş’in isminin Kapaklı’da herhangi bir parka verilmesi konusu görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Daha sonra Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Denetim komisyonuna AK Parti’den İbrahim Aktürk, Şakir Demirel ve Özgür Cengiz, CHP’den ise Mustafa Önder ve Ender Dubaz seçildi.

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ikinci oturumun 6 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!