Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MECLİSTEN AKAY’A TAM DESTEK

MECLİSTEN AKAY’A TAM DESTEK
Çerkezköy Belediye Meclisi 2020 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gündem maddelerine geçilmeden önce Kızılpınar Mahallesi’ne yapılması planlanan Atık Toplama Tesisi ile ilgili açıklamalarda bulunun Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, şehre yakın mesafeye atık toplama tesisinin yapılaması gerektiğini dile getirdi. Akay’ın konu ile ilgili açıklamalarına meclis üyelerinden de tam destek geldi.

Çerkezköy Belediye Meclisi 2020 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Kızılpınar Mahallesi’ne yapılması planlanan Atık Toplama Tesisi ise meclisin gündemine oturdu.

ŞEHRE UZAKLIĞI 3 KİLOMETRE

Gündem Maddelerine geçilmeden önce Kızılpınar Mahallesi2ne yapılması planlanan Atık Toplama Tesisi ile ilgili konuşan Başkan Akay, “Geçen ay ki Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis gündemine gelen bir hazırlıktan bahsedeceğim. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Tekirdağ içerisindeki bütün ilçelerinin çöp toplanma alanı şu andaki Süleymanpaşa ilçesindeki Demirli Köyü’nün kenarında. Süleymanpaşa merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bir katı atık toplama merkezi var. Bu konu ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önümüzdeki hafta yapılacak gündemde zaten meclis üyelerimize buna yakın bir sunum yapacağım. Şu anda Kızılpınar Mahallemizin 899 ada 1 ve 2 parselde Tekirdağ Valiliği tarafından oluşturulan bir komisyon marifetiyle, bu alandaki 1 ve 2 parsel mera vasfından çıkartılarak katı atık toplama tesisi olarak işaretlenmesi talebiyle, büyükşehir belediye meclisine aktarılmış durumda komisyonlarda görüşülüyor. Bu komisyonda büyükşehir belediye meclisinden üyeler var, bir de Süleymanpaşa belediyesinden üyeler var. Ancak bu komisyon Tekirdağ’da bula bula Tekirdağ yüz ölçümünün yüzde 2’sinde, dar alanda yaşayan, yüksek nüfuslu olan, nüfus yoğunluğu her yıl yüzde 9 büyüyen, imar sahaları dar olan Kızılpınar gibi hızlı büyüyen bir mahallesinin neredeyse tam ortasına, merkeze uzaklıkları Kızılpınar Mahallesine 3 kilometre, istasyon Mahallesine 4 kilometre, Cumhuriyet Mahallesine 3 kilometre, Veliköy Mahallesine 4 kilometre mesafede bir yeri 10-15 yıl sonra yapılması planlanacak şekliyle bir katı atık toplama merkezi olarak işaretleme talebi büyükşehir belediyesi meclisine geldi. Şu anda İstanbul’un batı yakasının tüm çöpü, biliyorsunuz yakın zamanda gündemimiz de oldu. Bu konuda ilçemiz sıkıntı da yaşıyor oraya yatırım yapılmamasından dolayı. Seymen buraya yaklaşık mesafesi 10 kilometre olan bir alan şu an Çerkezköy bunun sıkıntısını yaşarken bir anda merkeze uzaklığı 15 kilometre olan demirli atık tesisinin o günkü ‘Şehre bu kadar yakın mesafede bunlar yapılmaz, yapılmamalı’  açıklamalardan sonra şehre 3 kilometre mesafeye katı atık tesisi işaretlemeyi ben bütün Çerkezköy kamuoyunun, bütün büyükşehir belediye meclis üyelerimizin, buradaki üyelerimizin de hassasiyetle davranacaklarını düşünerek dikkatine sunmak istiyorum.” dedi.

“SONUNA KADAR ARKANIZDAYIZ”

Konu ile ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Adem İçli, bu konuda belediyenin sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, “Kim tarafından gündeme getirildi. Her ilçe bu konunun karşısında durmak ister. Süleymanpaşa da tabi ki karşı çıkabilir. Bu konu Süleymanpaşa’nın talebi dahi olsa Büyükşehir’e büyük görev düşüyor. Bu konuda sonuna kadar arkanızdayız. Ama daha detaylı bilgi istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİ İTİRAZIM USULE”

Konu ile ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Akay, “Tekirdağ’ın tüm ilçelerinin bütün çöpleri şu anda Demirli’ye taşınıyor. Şimdi, Tekirdağ’ın bütünü ile ilgili tabi ki tüm ilçeler buna karşı olacak. Burada bakmamız gereken mesafe bu çöpün Çerkezköy’de Kapaklı’da Süleymanpaşa’da olma refleksinin dışında bu konunun nüfus yoğunluğu olan merkezlere uzaklığı. Bu konudaki sıkıntıların yaşanmaması adına bugün koyduğunuz işaretin 15-20 sene sonra imar planlarına, şehir büyümelerinde o tesisle iç içe kalacak bir alanı bugünden eğer işaretleme gibi bir duruma düşerseniz sıkıntı burada. İşaretleyeceğiniz alan Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı’nın buna itiraz ettiği Ağustos ayındaki açıklamasında ‘Merkeze bu kadar yakın alanda bu tesisler yapılır mı?’ diye bir açıklama var. Demirli’nin merkeze uzaklığı 15 kilometre, şu anda işaretlediğiniz alanın uzaklığı 3 kilometre benim itirazım, bu, bu şekliyle neden geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin de bu konuda eksiği var, kesinlikle.  Tekirdağ Valiliğimiz bir atık tesisi işaretleme al komisyonu kurmuş. Bence bu komisyonu kurması gereken büyükşehir belediyesi. Çünkü kararı alacak Büyükşehir Belediye Meclisi. Birinci itirazım usule zaten. İkinci itirazım: bu komisyon kurulmuş, bu komisyonda başka ilçe sınırları içerisinde bir yer işaretliyorsunuz, benim, meclis kararı geldiğinde haberim oluyor. Dolayısıyla benim itirazım, önce usule, ikinci itirazım böyle bir noktayı işaretledik, değiştirin diye bir meclis önümüzde bulmayı yine doğru bulmuyorum. Eksik Büyükşehir Belediye Başkanlığınınsa, esik Büyükşehir Başkanlığının; Tekirdağ Valiliğininse, eksiklik Tekirdağ Valiliğinin. Dolayısıyla bu gündemi sıcak tutmamız lazım. Bu bir Çerkezköy refleksi değil, merkeze olan uzaklığı.” şeklinde konuştu.

MECLİSİN TATİL AYI AĞUSTOS OLARAK BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısında ilk olarak Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 97 sayılı Diğer Kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 96 sayılı Meclis tatil ayı kararı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Ağustos ayının Meclis tatil ayı olmasına oy birliği ile karar verildi.
Gündemin 3. maddesinde yer alan Denetim Komisyonu oluşturulması görüşülerek, yapılan gizli oylama ile Denetim Komisyonu Üyeliklerine Beytullah Coşkun, Serdar Ürkmez, Cevdet Aykaç, Adem İçli ve Mehmet Han Atbaşı seçildi.  Daha sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 95 sayılı Engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

NİSAN AYINA KADAR GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Gündemin 5. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 93 sayılı ücret tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, gündemin 6. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 30.12.2019 günlü sözleşmeli personellerin 2020 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından gündemin 7. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 94 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi seçimine geçildi. CHP Meclis Üyeliği’nden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Dilek Köksal’ın Nisan 2020 tarihine kadar Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği görevine devam etmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin 8. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 1043 sayılı Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildikten sonra Meclis gündeminin 9. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 24.12.2019 gün ve 14618 sayılı 7 adet boş memur kadrosunda unvan ve derece değişikliği yapılması ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 27.12.2019 gün ve 15051 sayılı 13 adet boş memur kadrosunda unvan ve derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi oy çokluğu ile ardından gündemin 10. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 24.12.2019 gün ve 14617 sayılı dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi ise oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 11. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 52 sayılı kamu yararı kararı hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 53 sayılı plan notu değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 30.12.2019 gün ve 1331 sayılı kira hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildikten sonra, gündemin 14. maddesinde yer alan Belediye Meclisi’nin 02.12.2019 gün ve Toplantı Nosu:19, Karar Nosu: 116 olan gündemin 1. maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen pergola (Gölgelik) hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyon raporunun görüşülerek, çalışmaların Ocak ayı içerisinde tamamlanarak, Şubat ayı Meclis toplantısında nihai kararın verilmesine oy birliği ile karar verildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen 2 adet Belediye hissesi satışı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra 2020 Mali Gelir Yılı’nda İş Deneyim Belgesi harcı alınması talebi de Tarife Komisyonu’na havale edildi.

KADRO KONUSUNDA TARTIŞMA YAŞANDI

Gündem maddelerinin görüşüldüğü esnada belediye kadrolarındaki değişiklik sebebi ile AK Parti grubu sözcüsü Meclis Üyesi Adem İçli, kadroların seçim öncesi verilen sözlerden dolayı kadro açıldığı konusunda görüşüne başkan Akay sert tepki gösterdi. Akay, “Kimseye diyet borcumuz yok. Bu kadrolar devletin uygun gördüğü kadrolar. Tekrar hatırlatayım, bu kararlar sadece kadro değişikliğidir.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay
    04-01-2020 20:50

    Sonuna kadar yanındayız başkanım

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!