Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“MİLLİ GÖRÜŞLE YÖNETİLMEDİĞİMİZ İÇİN AÇLIK VE İŞSİZLİK VAR”

“MİLLİ GÖRÜŞLE YÖNETİLMEDİĞİMİZ İÇİN AÇLIK VE İŞSİZLİK VAR”
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan; “Milyonlarca emekli ve asgari asgari ücretle çalışan birçok vatandaşımız açtırlar. Dört kişilik ailenin yoksulluk sınırı 30 bin liradır. Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksuldur. 2021 yılında 11 milyon 362 bin vatandaşa gıda yardımı yapılmış. Bütün bunlar neyi gösteriyor; Merhum Erbakan Hocamızın ‘Milli Görüşle yönetilmezsek aç kalırız’ sözünü” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çerkezköy’e geldi. Parti binası açılışını gerçekleştirmesinin ardından ilçe teşkilatı ve yönetimi ile bir görüşme gerçekleştiren Erbakan, daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sonrasında Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni de ziyaret eden Erbakan, Şube Başkanı Murat Koçak’la görüştü. Burada sendikal faaliyetler hakkında bilgi alan Erbakan, sonrasında Çerkezköy Belediye Meydanı’nda kurulan üye standını ziyaret etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Erbakan, Milli Görüş hareketini aktardı.

“İMKANLAR KAYNAKLAR DÖRT CANAVARA GİTTİ”

Selamlama konuşmasının ardından Erbakan; “Allah hepinizden razı olsun. Türkiye’nin dört bir yanında Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana en gayretli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Anadolu buluşmaları adını verdiğimiz programlarımız kapsamında illerimize, ilçelerimize gittik, halkımızla kucaklaştık, onların derdine ortak oldu. Projelerimizi onlara aktardık, şimdi de Tekirdağ’ımızda, Çerkezköy’ümüzde çalışmalarımız aktarıyoruz. Bütün bu gayretli çalışmalar neden yapılıyor? Çünkü milli görüşe her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Merhum Erbakan Hocamız, Allah gani gani rahmet etsin. Diyordu ki; ‘Eğer Milli Görüş’le yönetilmezsek başımıza 3 tane felaket gelir” Birincisi aç kalmak, ikincisi borca esir olmak, üçüncüsü de işsiz kalmak diyordu. Türkiye’nin dört bir yanına dolaştığımızda bu manzara ile karşılaşıyoruz. Merhum Erbakan hocamızın ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Bugün Türkiye’de en düşük emekli maaşı açlık sınırının yarısı kadardır, asgari ücret açlık sınırının altındadır. Milyonlarca emekli ve asgari asgari ücretle çalışan birçok vatandaşımız açtırlar. Dört kişilik ailenin yoksulluk sınırı 30 bin liradır. Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksuldur. 2021 yılında 11 milyon 362 bin vatandaşa gıda yardımı yapılmış. Bütün bunlar neyi gösteriyor; Merhum Erbakan Hocamızın ‘Milli Görüşle yönetilmezsek aç kalırız’ sözünü. Borca esir oluruz diyordu, işte vatandaşın banka borçları. 1 buçuk trilyon lira olmuş. 2002’de ne kadardı bu, 6.6 milyar lira idi. 85 milyonun banka borçları 230 misli artmış, bir buçuk trilyona çıkmış. Özel sektörün borçları 2002’de 88 milyar liraydı. Şu anda 8.8 trilyon liraya ulaşmış, 100 kat artmış. Çiftçinin borcu ne kadardı? 2 buçuk milyar liraydı, 205 milyar liraya gelmiş. Çiftçinin borcu 80 misli artmış. Kamunun borcu 256 milyar liraydı, bugün 4 buçuk trilyon liraya gelmiş. Neredeyse 25 misli artmış. Dış borcumuz 445 milyar liraya gelmiş. Vatandaşın ve KOBİ’lerin borcu neredeyse 100 milyar dolar seviyesine geldi. İşte borca esir olmak derken bunu kast ediyorduk. Aç kaldık, işsiz kaldık. İki gençten biri işsiz. Aç kalmak, borca esir kalmak ve işsiz kalmak. Neden böyle oluyor? Milli Görüşle yönetilmediğimiz için. Kaynaklar 3 tane canavara gidiyor. Faiz canavarı, imtiyazlı holdingler ve israf canavarı. 2023 bütçesinden faize devlet 565 milyar lira ödeyecek devlet. İmtiyazlı holdinglere 100 milyar lira ödeme yapacak. 50 milyar lira kamudaki israf, bir de 150 milyar lira kur korumalı mevduat, bunları topladığında ne ediyor, 865 milyar lira. E ne oldu böyle olunca? 85 milyon vatandaşa imkan kalmadı. İmkanlar kaynaklar bu canavarlara gitti” şeklinde konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞLE BOLLUK VE BEREKET GELECEK”

Milli Görüş geleneği ile birlikte halkın yeniden bolluk ve bereket dönemine erişeceğini ifade eden Erbakan; “Madem ki 25 yıldır Milli Görüşle yönetilmediğimiz için başımıza bu iş geldi? Yeniden Milli Görüşe sarılmamız lazım. Yeniden Refah denk bütçe ile bu faiz canavarına giden paraları kurtaracak, kamudaki israf durdurulacak. Bununla beraber imtiyazlı holdinglere 85 milyonun hakkının aktarılmasına son verilecek. Herkes alın terinin hakkını alacak. Fazladan 1 dolarlık işi 10 dolara yapmak bir de üstüne vergi muafiyeti çıkartmak… Hayır. Bu duruma son verilecek, israfa son verilecek, denk bütçe ile faize giden milyonlarca dolar kurtarılmış olacak. Yeniden Refah Partimizin Milli Kaynak Paketleri kitabında ifade ettiği kaynaklar harekete geçirilecek, 1 senede borçsuz, zamsız, vergisiz 150 milyar dolar kaynak bulunacak. Tüm bunlarla birlikte yıllık 200 milyar dolarlık imkan sağlanacak. Önce millet diyerek, vatandaşımızın refah seviyesi artırılacak. Aynı Merhum Erbakan Hocamızın 54.Hükümette yaptığı gibi. Biz bu ülkede fakirliği ortadan kaldırmak için geliyoruz. İşsizliğin İ’sinden dahi söz edilmeyecek projeler. Üretime, istihdama, kalkınmaya yönelik projelerimizin hayata geçirilmesiyle işsizlik ortadan kalkacak. Projelerimiz, kaynak paketlerimiz hazır. İlk 100 günde hangi icraatleri yapacağımız kitabımız hazır. İhale ve koltuk için değil, Allah rızası için çalışan teşkilatlarımız hazır. İnşallah 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletimizin 25 yıllık Milli Görüş hasretine son verecek, bu milletimizin yüzünü biz güldüreceğiz. İnşallah Cenab-ı Allah’ın yardımıyla, teşkilatımızın gayretiyle, milletimizin teveccühü ile milli görüşle bolluk ve bereketi tekrar milletimizle bütünleştireceğiz. Bu aziz millet maddi ve manevi sıkıntılarından yine Erbakan Hükümeti ile kurtulacak” dedi.

“MASADAN ÇATIRDILAR GELDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİK”

Ardından Erbakan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Altılı Masa’dan Meral Akşener’in ayrılmasını değerlendiren Erbakan; “Yeniden Refah Partisi olarak uzun zamandır altılı masadan çatırtılar geldiğini, uzun ömürlü birliktelik olamayacağını, altı benzemezin bir araya geldiğini defalarca ifade ettik. Son olarak gelinen noktada masanın ortadan ikiye ayrılmasına dönüştü. Ve bu masanın altı da masada bulunan altı partide kalmıştır. Bu verdikleri görüntü iş başına gelmeden birbirine düşmeleri, tabiri caizse saç saça baş başa birbirlerine girmeleri milletimiz tarafından da görülmektedir. Masada bulunanlardan bir hayır gelmeyeceğini milletimiz gördü. Daha iş başuna gelmeden birbirlerine girenlerin iş başına geldiklerinde Türkiye’ye kaostan başka bir şey getirmeyeceği apaçık ortadadır. Kasa başındakilerden, mevcut iktidarlardan ve masa başındakilerden milletimize hayır gelmez” dedi.

“KENDİ ADAYIMIZLA ÇIKACAĞIZ”

Seçime üçüncü ittifakla mı gireceksiniz? Sorusuna Erbakan; “Biz kendimiz Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere giriyoruz. Kendimiz aday çıkartıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!