Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARIDIR”

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARIDIR”
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kapaklı’da bir dizi program düzenlendi. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştiren Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, “Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmadan ismimizle halkın karşısına çıkarız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Demokrasinin temel taşı muhtarlardır” dedi.

Kapaklı Belediye meydanında gerçekleştirilen törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Özden, Halil Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

ÇELENK SUNULDU

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Törende konuşan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, “İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan Osmanlı Arşivinde 2.Mahmud döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim Gününün muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Muhtarlar mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören halk nezdinde devleti, devlet nezdinde halkı temsil eden kişilerdir. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi muhtardır. Muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmadan ismimizle halkın karşısına çıkarız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘ Demokrasinin temel taşı muhtarlardır’ Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onlara huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi demokrasinin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetin en üst seviyede taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da Şehit olan Acıbadem Mahallesi muhtarımız Mete Sertbaş’a ve tüm Şehitlerimize, güzel ülkemizin 4 bir yanında görev yapmış olup hakkın rahmetine kavuşmuş olan muhtarlarımıza Allah’tan rahmet Gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

"BÜYÜK GAYRET VE ÇABA SARF ETMEKTEDİRLER"

Yoğun göç alan Kapaklı’nın hızla nüfusunun arttığını kaydeden Dilsiz, “Nüfusu 130 bine dayanan ilçemizde 14 muhtarlık bulunmaktadır. Tüm muhtarlarımız vatandaşlarımızın işlerini hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret ve çaba sarf etmektedirler. Tüm muhtar arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sayın Kaymamamız Bayram Sağır’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyor,  Başta siz Kapaklı ilçe muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum. Kutsal oylarıyla bizleri muhtarlık makamına layık görüp teveccüh gösteren bu onurlu ve gururlu görevi yerine getirmemize vesile olan mahalle sakinlerimize ve sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!