Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

MUZAFFER YAZTEPE, BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

MUZAFFER YAZTEPE, BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2018-2019-2020 yılları birleştirilmiş olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçimlerde mevcut başkan Muzaffer Yaztepe yeniden başkanlığa seçildi.

S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçimli yapılan genel kurulda mevcut başkan Muzaffer Yaztepe yeniden seçildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen genel kurula Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, kooperatif başkanları, üyeler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından genel kurulun açılış konuşmasını mevcut başkan Muzaffer Yaztepe gerçekleştirerek genel kurula katılanlara teşekkür etti. Divan Başkanlığına İlhan Dalkıran, divan başkan yardımcılığına Osman Tunca, Katip üyeliğe ise Sami As ve Feridun Ergin -oy birliği ile seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde 2018-2020 yıllarına ait yönetim kurulu yıllık çalışma raporları ve denetim kurulu raporları okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde 2018-2020 yıllarına ait bilanço ve gelir gider tabloları tek tek okunup oy birliği ile kabul edildi. 
“27 KOOPERATİF ARASINDA 5’İNCİ SIRADAYIZ”
Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı oy birliği ile ibra edilmesinin ardından teşekkür konuşması gerçekleştiren Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe, “Çok değerli ortaklar yönetim ve denetim kurulu olarak bizleri ibra edip akladınız. Sizlere şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde yaşanan olaylardan en çok etkilenen esnaf ve sanatkarlarımız olmuştur. Sıkıntılara rağmen kredi borcunu ödemekte gösterdiğiniz gayret her türlü övgünün üzerinde olmuştur. Halk Bankası Şube Müdürümüzün vermiş olduğu yüzde yüz desteğe karşı mahcup olmamamız bizler için gurur vesilesi olmuştur. 200 bin TL üst limit kredi kullandırıyor ve 29’uncu Bölge birliğimize bağlı 27 kooperatif arasında beşinci sıradayız. Bu gurur hepimizin sizler için varız. Sağ olun var olun” dedi. 
GECİKMEYE DÜŞEN BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR
Gündemin sekizinci maddesinde gecikme faiz oranının yüzde 20’ye düşürülerek uygulanması maddesi görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan takipteki alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında yapılandırılan alacakların genel kurulun bilgi ve onayına sunulması görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede borçların 24 aya kadar vade yapıldığını, gecikmeye düşen borçların da yapılandırıldığı kaydedildi. Yapılandırma alakalı gündem maddesi de görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 10’uncu maddesinde kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden yasal takibe intikal eden kişilerin menkul ve gayrimenkullerini gerektiğinde 500 bin TL’ye kadar icra satışından kooperatif adına satın alınarak borçlunun 6 aylık sürede borcunu ödemesi durumunda alınan malın sahibine iade edilmesi ve satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşülürken, ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. 
TAHMİNİ BÜTÇE BELİRLENDİ
Kooperatif ana sözleşmesinin 66’ıncı maddesi değişikliğinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda 2021-2022,2023 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2024 yılında yapılması konusu da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 13’üncü maddesinde yer alan 2021-2023 yılları tahmini bütçeleri okunurken, 2021 yılı gelir-giderin 1 milyon 650 bin TL, 2022 yılında 1 milyon 800 bin TL, 2023 yılında ise 2 milyon TL olması oy birliği ile kabul edildi. Üç yıllık dönemde yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine ödenecek aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi konusu tahmini bütçede yazıldığı gibi kabul edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
YÖNETİM LİSTESİ
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Muzaffer Yaztepe, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Yaztepe başkanlığındaki yönetimde Sami Canbaz, Şaban Kırım, Hüseyin Bahar ve Cüneyt Büyükikiz yer alırken, Denetim Kuruluna da Salim Albay, Turgut Yeşil seçildi. Bölge Birliği Asil Delegeliklerine Muzaffer Yaztepe, Sami Canbaz, Şaban Kırım seçildi.
“DESTEĞİNİZİ HİÇ ESİRGEMEDİNİZ”
Kongrenin ardından teşekkür konuşması gerçekleştiren Yaztepe, “Değerli zamanınızı aldığımızı biliyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlere hizmet etmekten son derece onur ve gurur duyuyoruz. Seçildiğimiz günden bu güne kadar 27 yıldır üyelerimize kesintisiz hizmet verdik. Şaibesiz, tarafsız sizlere layık olabilmek için gayret sarf ettik. Sizlerde bu gayretimizi görerek desteğinizi hiç esirgemediniz. Yönetim Kurulu olarak bizlere güven duyup görev vermenizden dolayı daha da güçlendik. Sizler için varız. Hakkınızı helal edin. Dostluk ve sevgi ile kalın” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!