Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖĞE’DEN AKAY’A; “BU ARKADAŞ SİZE DEĞİL, YANDAŞLARINA SEVDALI”


ÖĞE’DEN AKAY’A; “BU ARKADAŞ SİZE DEĞİL, YANDAŞLARINA SEVDALI”
Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe; “Bu arkadaş kendine sevdalı kendine, yandaşlarına sevdalı. O yüzden bu kadar egolu, kendini beğenmiş. O yüzden size randevu vermiyor. Çerkezköy’e sevdalı falan değil. Sizlerin derdini bilmiyor ama biz biliyoruz. Sizlerleyiz. İnşallah dertlerinizi çözeceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, Kızılpınar’da düzenlediği mitingde Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’a sert sözlerle yüklendi. Çerkezköy Belediyesi’nin arsa satışlarını eleştiren Öğe; “Hem yandaşlarını hem de kendini zengin ettin” diyerek serzenişte bulundu.

“BU ARKADAŞ VAKTİNİ ÇERKEZKÖY’DE GEÇİRMİYOR”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş ve Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel’in ardından konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe; “Kızılpınar’ımızda maalesef ikinci katlara çıkmayan suyu konuşuyoruz, yolu konuşuyoruz, bozuk kaldırımları konuşuyoruz, olmayan durakları konuşuyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde kapalı, ısıtıcılı duraklar varken biz Kızılpınar’da pis suların üstünden atlayarak servise binmeye çalışan, aynı zamanda oralardaki tentelerin altında korunmaya çalışan emekçilerimizin olmayan duraklarını konuşuyoruz. Tepe’de hala kanalizasyon hattı yok. ‘Çevreciyiz’ diye geçinen arkadaşlar, 10 yıldan beri Çerkezköy’ün Tepe mevkiinin kanalizasyon sorununu çözemedi. O pis suların ormanın içerisinden Kızılpınar’a akmasına sebep oluyorlar. Bırakın Kızılpınar’a hizmet etmeyi, Kızılpınar’ı temiz dahi tutamıyorlar. Kızılpınar’ın sorunları neden çözülmüyor? Bu arkadaş vaktini Çerkezköy’de geçirmiyor. Bu arkadaşın Kızılpınar diye bir derdi tasası yok. Seçildiği ilk yıl Çorlu’ya taşındı. Doğduğum, büyüdüğüm dediği İstasyon Mahallesi’ni terk etti. İstasyon Mahallesi’nin durumu da ortada. Doğup büyüdüğü mahalleye de 10 yıl boyunca hizmet etmedi. Bugün kalkmış, ‘Çerkezköy’e hizmet edeceğim’ diyor. Sen Çerkezköy’de yaşamıyorsun ki. Sen Çorlu’dasın arkadaş. Buradan kiralık bir dairenin penceresinden hikaye paylaşıp, kimseyi kandıramazsın. Senin nerede olduğunu herkes biliyor” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN KARUNU OLDUN KARUNU”

Çerkezköy Belediyesi’nin arsa satışlarını eleştiren Öğe; “Komşularının yanında olmayan, ilçesinde olmayan bir kişi Kızılpınar’ın sorunlarını bilemez. Seçim yaklaştıkça Kızılpınar’ı ziyaret etmeye başladın. Son 5 yıldan beri neredeydin? Kızılpınarlı hemşehrilerim belediyeden randevu alamıyor. Çünkü başkanının egosu var. Egolu. Vatandaşı dinlemiyor, randevu vermiyor çünkü Çerkezköy’de vakit geçirmiyor. Sen bu toprakları kime peşkeş çektin bir açıklasana. 2023’te sattığın 167 tane parselin parası ne oldu? Bu parayla Kızılpınar’a ne kadar yatırım yapılırdı biliyor musunuz? Şu anki sorunların hiçbirini konuşmuyor olurduk. Bu toprakların kaynaklarını, yandaşlarına peşkeş çekti. Hem yandaşlarını zengin etti hem de kendini. Öyle böyle miktarlar değil. Çerkezköy’ün karunu oldun karunu. Yandaşlarına yaptığı peşkeşi kim söylüyor biliyor musunuz? Sayıştay raporu söylüyor. Yandaşların nasıl zengin edildiği yazıyor. Biliyorsunuz belediyenin hizmet üretmesi için ihaleler yapılır. Bazı ihaleler doğrudan temin yoluyla yapılır. Bu arkadaş yapılması gereken ihaleleri doğrudan temine ayarlamak için parçalara bölmüş. Aynı kalem işi 7 parçaya bölerek, doğrudan teminle hizmet alımı yapmış, asfalt alımı yapmış. Belgesi burada. Biliyor musunuz ambalaj atıklarını hiçbir ihale kanununa uymadan, bir protokolle özel bir şirkete vermiş. Derdi Çerkezköy olsaydı bu toprakların kaynaklarını burası için harcardı, yandaşları için değil. Bu kaynaklarla kendi reklamını da yaptı. 5 yıl boyunca 11 ilçede ve tüm mahallelerinde reklamını yaptı, çünkü adamın aklı Çerkezköy’de değildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olma hayaliyle yaşadı. 11 ilçede reklamını yaptı. Çerkezköy Belediye Başkanının reklamının, Şarköy’ün Mürefte’sinde ne işi var? Paraları buralara harcadı. İkinci döneme reklamlarla başladı” dedi.

“SEN YANDAŞLARININ BAŞKANISIN”

Akay’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı döneminde Çerkezköy’ü görmezden geldiğini aktaran Öğe; “Gazeteciler ona şöyle bir soru sordu: “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazsan Çerkezköy’e geri dönecek misin?” Hayır, dedi. ‘Benim tek hedefim Tekirdağ’ dedi ama olmadı. Dönme dolap gibi döndürdüler, Çerkezköy’e geri döndürdüler. Bir karar ver ya. Bu milletle dalga mı geçiyorsun? Seni dönme dolap gibi döndürüp Çerkezköy’e geri döndürdüler. Şimdi yeniden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyor. Biz gördük senin sevdanı. Bu arkadaş kendine sevdalı kendine, yandaşlarına sevdalı. O yüzden bu kadar egolu, kendini beğenmiş. O yüzden size randevu vermiyor. Çerkezköy’e sevdalı falan değil. Sizlerin derdini bilmiyor ama biz biliyoruz. Sizlerleyiz. İnşallah dertlerinizi çözeceğiz. Tekirdağ’da yaptığı toplantılara belediyenin personelini de zorla götürdü. Listeler tuttu. Belediyede çalışan arkadaşlar, hiç merak etmeyin bu baskı imparatorluğunu yıkacağız. Biz ne belediyedeki arkadaşlar ne emekçilere ne de bize yaptığın tehditlere pabuç bırakmayız. Biz tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Personeli zorla otobüslere doldurarak, peşinden sürüklüyorsun. Sen böyle mi demokratsın, sen böyle mi herkesin başkanısın? Sen yandaşlarının başkanısın. Bırak tehditleri, bırak emekçinin yakasını. Konuları başka yerlere çekeceğine yapamadıklarını anlat” dedi. Öğe, daha sonra projelerini paylaştı.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!