Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARINA DENETİM YAPILDI

ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARINA DENETİM YAPILDI
Çerkezköy’de öğrenci taşımacılığı yapacak olan servislerin denetimi yapıldı. Yaklaşık 320 aracın denetimleri gerçekleştirilirken, yeni eğitim öğretim dönemi servis ücretleri de açıklandı.

Çerkezköy’de okullara öğrenci taşıyacak olan servislerin denetimi yapıldı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi Ticari Plaka İşlemleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde araçların okul taşıtı yazısı, ‘dur’ ibaresi olan ışıklı tabela, emniyet kemerleri, otomatik kapılar, araçların yaşları, cam filmleri, araç takip sistemleri gibi işlevlere bakıldı.

“HAZIRLIK AŞAMASINDA SIKINTILAR OLUŞTU”

Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Çerkezköy ve Kapaklı’da yaklaşık 320 servis aracı hizmet verecek. Burada sıkıntı şu, pandemi nedeniyle 1,5 yıldan bu yana okullar kapalı. Bununla beraber herkeste okullar açılacak mı, açılmayacak mı kaosu devam etti. Aniden alınan yüz yüze eğitim kararı hem servis araçlarımızın hazırlığında hem de öğrenci velilerinin hazırlık yapmasında bir sıkıntı oluştu. Süreci daha önce izah etseydiler olay daha farklı gelişebilirdi. Biz de bunu defalarca söyledik. Eğer ki bir şoför arkadaşımız hostesli çalışıyorsa mutlaka yakını olması gerekir. Eşi olabilir, kızı olabilir yani bunun mezuniyetindense bence yakın olması daha avantajlıydı. Bunu bu sene uygulamaya başladılar. Lise mezunu olan Halk Eğitimi Merkezi’nde yaklaşık 30 saatlik eğitim alabilen herkes rehber personel olarak çalışabiliyor” dedi.

“TRAFİK SORUNU VAR”

Kapaklı ve Çerkezköy’de en büyük sıkıntılarının trafik yoğunluğu olduğunu ifade eden As, “Trafik sorununu da aşmamız gerekiyor. Önümüzdeki 2-3 gün içerisinde yeni düzenlemeler geldiği zaman hem milli eğitim müdürümüzle hem okul müdürlerimizle istişareler yapıyoruz, uzak mevkilerde okuyan öğrencilerimizi en kısa zamanda nasıl ulaştırabiliriz diye görüşmelerimiz oldu. Fakat saat uygulamasında müdürlerimizin fedakarlık yapmasını istiyoruz. Yeni açılan okullarımızın mesafesi uzak olduğu için dolayısıyla trafik yoğunluğundan dolayı sorun oluşuyor. Velilerimiz bize güvensin. Bugün de en iyi şekilde hizmet verebilmek için denetimlerimiz sürüyor. Uygunluk denetimleri neden yapılıyor? Aracın koltuk sensöründen tutun da cam filmine kadar, 3 nokta emniyet kemerinden kamerasına kadar bunlar tamam mı değil mi buna bakılıyor. Eksik varsa zaten araç uygunluktan geçmiyor. Zaten otomatikman öğrenci servis taşımacılığı yapamıyor anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.

SERVİS ÜCRET TARİFESİ AÇIKLANDI

Öğrenci servisi fiyatları ile ilgili de bilgi veren As, “3 Eylül 2021 fiyat listesi geldi. Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15-17 arası bir zam geldi. 0-3 kilometre 225 TL, 3-8 kilometre 255 TL, 8-15 kilometre 290 TL. Ama bunun haricinde 15 kilometreden fazlası kilometre başı 5,75 TL fark alınıyor. Rehber personel içinde öğrenci başı 50 TL alınıyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!