Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖZTÜRK, “BİZLER KİME İNANACAĞIZ?”

ÖZTÜRK, “BİZLER KİME İNANACAĞIZ?”
EYT Trakya Dernek Başkanı Erdal Öztürk, dernek binasında basın açıklamasında bulundu.

Erdal Öztürk, yaptığı açıklamada; “Sevgili EYT’li kardeşlerim saygı değer emekli abilerim, ablalarım, annelerim, babalarım, çok değerli emekçi arkadaşlarım ve kardeşlerim; EYT Trakya Dernek Başkanı olarak bugün bu basın açıklamasını yapma gereği ve sorumluluğunu taşıdığım sosyal bir dernek başkanı olarak kendime bir borç olarak görmekteyim. Önceki gün çalışma Bakanı Vedat Bilgin beyin katıldığı bir basın toplantısında yaptığı açıklamalara dikkat çekmek istiyorum. Sayın bakanın yapmış olduğu açıklamalarda emeklilerimize bayram ikramiyesi gündemimizde yok, asgari ücrete bir iyileştirme gündemimizde yok, EYT gündemimizde yok demesi önce biz EYT’lileri sonra emeklilerimizi, sonra toplumumuzu derinden yaralamıştır. Emeklilerimiz yaklaşan Ramazan Bayramı’nı maalesef buruk geçirmek zorunda kalacaklar. Annemiz, babamız, ağabeylerimiz, ablalarımız, arkadaşlarımız bu burukluğu yaşarken toplum nasıl bir bayram yaşayabilir? Sayın bakanın gündeminde olan konular neler? Yine işverenler, yine parasına para katanlar, yine 5’li çetenin garanti paraları. Pardon 5’li çete demek suç oldu . Bir AKP sözcüsünün söylediği gibi bunlar devletten ihale alan 5 değil 40 şirketmiş. Yani 40 haramilermiş. Benim anlamadığım veya anlayamadığım konu sayın bakan gündemimizde yok dediği konuları grup başkan vekili çalışıyoruz diyor. Şimdi soruyorum bakanlık ile milletvekillerinin bir birinden haberleri yok mu? Bu nasıl  bir yönetim şekli? Maalesef bundan en fazla etkilenen tüm T.C vatandaşları. Bizler kime inanacağız? Bakanın açıklamasında bir kelime dikkatimi çekti. ‘Siyasi açıklama olabilir’ dedi. O zaman siyasiler yalan söyleyebilir anlamı çıkıyor. 3600 Ek gösterge konusuna da değinen Bakan Vedat Bilgin ’maaşlara yansıması olmayacak‘ dedi. Yani buda bir muammaya dönüştü” dedi.

“600 MİLLETVEKİLİNİN HİÇ Mİ SÖZ HAKKI YOK?”

Erdal Öztürk konuşmasına şöyle devam etti, “Şimdi soruyorum tüm halkımıza; demokrasinin gereği olan seçme hakkımızı kullanarak TBMM’ye gönderdiğimiz 600 milletvekilinin hiç mi söz hakkı yok? Hiç mi fikirlerini söyleyemeyecek? Hiç mi seçim bölgelerindeki halkın sorunlarını meclise taşımayacak? Biz EYT’liler olarak her platformda olmaya çalışıyoruz. Biz derneklerimizi emeklilikte yaşa takılanlar sosyal dayanışma dernekleri olarak kurduk ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Tüzüğümüz de buna göre hazırlandı. Sadece dernekler değil, EYT federasyonumuz da aynı şekilde. Bizler mağdur olan her kesimin sesi olmaya çalışıyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Bu gün emeklilerimiz, memurumuz, işçimiz, çiftçimiz sonuçta biz halkız. Bu güne kadar her siyasi partiye eşit mesafede durduk, durmayada devam edeceğiz. Sadece dediğimiz gibi yanımızda olanın yanında olacağız” diye konuştu.

“15 MAYIS İSTANBUL MALTEPE’DE MİTİNG ORGANİZASYONUMUZ VAR”

EYT Trakya Dernek Başkanı Erdal Öztürk, 15 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’de miting organizasyonları olduğunu da belirterek, “EYT Federasyonu Başkanımız Sayın Gönül Boran Özüpak ve beraberindeki federasyon yönetiminden oluşan heyet 3 gün Ankara’da çalışmalar yaptı. Kamuoyununda bildiği gibi 15 Mayıs tarihinde İstanbul Maltepe’de bir miting organizasyonumuz  var. Bütün Türkiye’nin katılımı ile 5 milyon insanımızın katılımını hedefliyoruz. Genel başkanımız ve oradaki arkadaşlarımız, miting için tüm siyasi parti genel başkanlarına ve STK’lara ziyaretlerde bulunarak davetlerini sundular. Genel başkanların bu mitinge geleceklerini ve kitlelerini de davet edecekleri sözünü aldılar. Ben de EYT Trakya Derneği yönetim kurulu adına buradan tüm Trakya halkımızı siz değerli basınımız aracılığı ile 15 Mayıs mitingimize davet ediyorum. Artık  halkımızın  sesinin duyurulma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bir ses de sen ver. 5 Milyonuncu sen ol diyoruz. Ve herkesi 15 Mayıs’ta İstanbul Maltepe Mitingimize bekliyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!