Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÖZÜPAK, “MALTEPE’DE 5 MİLYON KİŞİNİN KATILACAĞI BİR MİTİNG YAPACAĞIZ”

ÖZÜPAK, “MALTEPE’DE 5 MİLYON KİŞİNİN KATILACAĞI BİR MİTİNG YAPACAĞIZ”
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak; “Anayasal hakkımız için biz Maltepe’de 2 milyonla bir tarih yazdık. 5 milyon sayımızla da altın harflerle yazılacak bir miting yapacağız. Tüm siyasi partiler kendi gönüldaşlarına hitap ediyor ama biz bütün gönüldaşları kapsayan bir mücadele veriyoruz orada” dedi.

EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT Trakya Derneği Şubesi’ni ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına;  EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Trakya EYT Derneği Başkanı Erdal Öztürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, DEVA Partisi İlçe Başkanı Yunus Kara, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç ve dernek üyeleri katıldı.

“BİRİZ, BİRLİKTEYİZ”

Tüm katılımcılara teşekkür eden Özüpak, basın toplantısında şunları söyledi; “Varız, biriz, birlikteyiz ve Çerkezköy’deyiz bugün. 2015 yılında kurulan derneğimizi 2018 yılında tekrar ayaklandırdık. 2019 yılında Erdal başkanımızın ve yönetim kurulları, davasına sahip çıkan arkadaşlarımızla da Çerkezköy’de Trakya emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği olarak faaliyetteyiz. Sadece yaş haddinin getirdiği mağduriyet, ilk dernek tüzüğümüzde yer alan bir mağduriyetti, mücadeleydi. Biz mücadelenin içerisine girdikçe sosyal güvenlik Kurumu yasalarının özellikle her yeni reform diye bizlere sunulan süreci maalesef yeni yeni mağduriyetleri getiren yasalar olduğunu gördük. Dernek tüzüğümüzü Sosyal Güvenlik Kurumu yasaları mağduriyeti yaşayanlar olarak genişlettik” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİLİK HAKKIMIZ İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Emeklilik hakları için yola çıktıklarını ifade eden Özüpak; “Bir değişiklik yapılacak deniyor, bir nabız ölçülüyor. Ama akabinde daha neler yaşayacağız bilmiyoruz. Bugün burada toplanma sebebimiz yine 15 Mayıs’ta Maltepe’de bir miting yapma planımız var. Başvurumuzu yaptık. Resmi yazımızı önümüzdeki hafta içerisinde alacağız. ‘Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızı istiyoruz’ diye yola çıktık. Onlar için yarın da var olacak kişileriz. Ama bugün görüyoruz ki emekli ağabeylerimizin kuyruklarda neler yaşadığını görüyoruz. Ekonomik şartlarının neler olduğunu bizler görüyoruz. Bizim de yaş haddinden dolayı maalesef en büyük sıkıntımız iş bulamamam sıkıntısı. 50 yaşına gelmiş bir arkadaşlarım ilk kapı önüne konulan kişiler olarak görülüyoruz. İŞKUR’a gidiyorsunuz 35 yaşını aşmamış ilanlar görüyoruz. Özel sektörde en fazla 40 yaş. 41’inci yaşa alakalı bir iş ilanı göremiyoruz. Bizler de diyoruz ki bizim anayasal hakkımızı verin. Ekonomik sıkıntımızı en azından bir nebze olsun ailemizde ocağımızda tenceremizi kaynatabilmek adına anayasal hak olarak gördüğümüz hakkımızı biz istiyoruz diye haykırıyoruz her yerde. Muhalefet partilerinin desteği çok önemli. Çok da destek veriyorlar her ortamda dile getiriyorlar. Buradan da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hükümetimizle alakalı da bir çalışma olduğunu ama sadece çalışma olduğunu, çalışmanın içeriğini ya da sözde mi kalacak, taahhütte mi kalacak yoksa icraata mı dökülecek bunu da bize maalesef seçim arifesi gösterecek. Biz diyoruz ki eve muhalefet partileri iktidara talip partiler. Ama hükümetimizin bize taahhüt etme lüksü yok, olmaması lazım. Tamamen 20 yıldır hükümetimizce yönetiliyoruz ve diyoruz ki söz istemiyoruz, vaat istemiyoruz, icraat istiyoruz. Bunu da seçim malzemesi yapmadan nasıl bir gecede çıktıysa bu kanun, bir gecede de kanunun geriye aleyhte işletilme maddesinin iptaliyle de bu mağduriyet bitecek” ifadelerini kullandı.

“MALTEPE’DE 5 MİLYONA HİTAP EDECEĞİZ”

Aylık bağlanma oranlarının yaş haddinin de önüne geçtiğini belirten Özüpak, “Şu anki hükümetimizin çıkardığı 5510 sayılı kanunla bugün emekli olacak arkadaşlarımızın 30 yılının karşılığında emekli maaşı 2 bin 500 lira. Her çalıştığınız fazla gün sizin kaybınıza oluyor. Burada yine devletimizin kaybı var. Kayıtsız çalışmaya sevk ediyor. Öyle ters orantıyla çalışan bir sistem yapmışlar ki biz bunu 2019 yılında şu anki çalışma bakanımız Vedat Bilgin’e anlattık. 5 bin prim günü istiyorsunuz, doldurduk. 6 bin – 8 bin primimiz oldu. Her çalıştığımız fazla gün nedeniyle bizim maaşımız düşüyor. Dünyanın neresinde böyle bir çalışma sistemi var ki çalışanın cezalandırıldığı bir sistem. Haklısınız denildi. Ama bugün 30 yılın karşılığında hem yaş haddinden hem de aylık bağlanma oranlarının yarattığı mağduriyetten emin olun her EYT’li bir ev bağışlamış durumda. Ne kadar içler acısı. Bu sosyal güvenlik yasalarının mağduriyet yaratan maddelerinin komple elden geçirilmesini talep de ediyoruz. Çünkü insanca yaşamak istiyoruz. Verdiğimiz alın terinin, emeğin karşılığını hep birlikte almak istiyoruz. Verdiğimiz mücadele de bu anlamda. Anayasal hakkımız için biz Maltepe’de 2 milyonla bir tarih yazdık. 5 milyon sayımızla da altın harflerle yazılacak bir miting yapacağız. Tüm siyasi partiler kendi gönüldaşlarına hitap ediyor ama biz bütün gönüldaşları kapsayan bir mücadele veriyoruz orada. Her siyasi partiye gönül vermiş arkadaşlarımızın varlığı ile yol alıyoruz. Orada da Türkiye’nin mozaiğini yansıtan bir toplulukla, AK Parti, MHP, diğer muhalefet partilerin hepsine davetiyeyi elimizle teslim edeceğiz. Gelen kazanacak. İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak güçte olan biz EYT’lileriz. Sayımız 4 buçuk-5 milyon. Ama bir siyasi partinin sorusuna göre sayınız kaçtır demiş olsa biz 15-20 milyon nüfusla iktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak gücümüze olan inancımızla mücadele içerisindeyiz” dedi. EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın ardından konuşan Trakya EYT Derneği Başkanı Erdal Öztürk ise, mağduriyet yaşayan herkesi 15 Mayıs’ta Maltepe’de düzenlenecek mitinge davet ettiğini belirtti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!