Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

RAHMİ YILMAZ; “KİMSE İLE BİRLEŞMEYECEĞİZ”

RAHMİ YILMAZ; “KİMSE İLE BİRLEŞMEYECEĞİZ”
Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da yayın yapan gazetecilerin katıldığı ‘Gündem Özel’ programında Çerkezköy’ün bir numaralı gündemi olan ÇTSO seçimleri öncesi adaylardan Rahmi Yılmaz gerçekleşen son canlı yayında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Programda iddialı konuşan Yılmaz, seçimlerde 15 grubu da kazanacaklarını ifade etti.

‘Gündem Özel’in konuğu mavi liste adayı Rahmi Yılmaz olurken, programın moderatörlüğünü ise gazeteci Şaban Kardeş yaptı. Saray Haber Gazetesi’nden Fatih Kıray, Kapaklı Gazetesi’nden Adem Çil, Çerkezköy Haber Gazetesi’nden Faik Onur Kaya, Çerkezköy Ekspres Gazetesi’nden Seyit Süren’in yer aldığı programda, gazeteciler kamuoyunda merak edilen soruları canlı yayında mavi liste adayı Rahmi Yılmaz’a yöneltme fırsatı buldu.

KALICI ESERLER BIRAKMAMIZ GEREKİYOR

Basın mensuplarının “Saray’a ne gibi hizmetleriniz olacak. Saray’la ilgili bir projeniz var mıdır ?”sorusu üzerine konuşan mavi liste adayı Rahmi Yılmaz,” 23 yıllık meclis hayatımda iki yıl yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Saray’a kalıcı eserler bırakan bizleriz. 2020 yılında Saray’da kapalı spor salonunun çatısı için 400 bin TL’de destekte bulunmuştuk. Ayrıca Saray’a irtibat bürosu ve meslek lisesi kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

“BASINA AÇACAĞIM”

“Başkan olmanız halinde ÇTSO’yu basına açacak mısınız?” sorusuna ‘ Tabik’ cevabını veren Yılmaz, “ Başta basın olmak üzere her türlü toplantılarımıza herkes katılabiliriz. Biz şeffaf olmaktan yanayız” dedi. Kapaklı’nın da odanın hizmetlerinden faydalanamadığını kaydeden Yılmaz, “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu dönemde Kapaklı’ya herhangi bir yatırımı olmadı. Mevcut yönetim sadece bazı okullara kamera yaptırdı. Biz geldiğimiz de Kapaklı’ya irtibat bürosu ve meslek liseleri kazandıracağız. Burs konusunda ise sayısı ve miktarı artıracağız” dedi. “Rahmi Yılmaz’ı diğer adaylardan ayıran en büyük etken nedir” sorusunu “ Kanunu 23 yıldır defalarca okudum. Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, aidatların ve paraların doğru kullanılması noktasında uyarılarda bulunduğumuz için diğer arkadaşlardan daha öndeyim” dedi.

“KARMA SANAYİ SİTESİ YAPACAĞIZ”

“Diğer adaylardan farklı projeleriniz var mı?” sorusu üzerine Yılmaz, “Karma sanayi sitesi yapmayı planlıyoruz. Aidatlarla ilgili farklı farklı konuşuyorlar. Kayıt ücreti olarak kanun brüt askeri ücretin yüzde 10’undan daha kayıt ücreti ödeyemezsin. Bu da yaklaşık 700 lira az kayıt ücreti ödemeyeceksiniz. Ticari karınız varsa burada kanun ticari karlarınızdan binde 5 civarında munzam aidat ödeyeceksiniz. Üst sınır brüt asgari ücretin on katıdır. Munzam aidat ve oda kayıt ücretinde indirim yapma imkanı yok. Biz göreve geldiğimizde bunu brüt asgari ücretin yüzde 10’u kadar alacağız ve daha fazlasını almayacağız. Oda kayıt ücretleri mevcut oda tarafından minimum düzeyde tutuldu. Arkadaşlarımız ise konuyu bilmiyorlar. Yüzde 50 indirimi oda belge bedellerinde yapacağız” dedi.

“KİMSE İLE BİRLEŞMEYECEĞİZ”

Rahmi Yılmaz birleşme yapacak mı?” sorusu üzerine Yılmaz “15 listenin hepsi mavi olarak girecek. Dursun Tever ile odayı kazandığımızda bakkal defteri gibi bir oda teslim aldık. O dönemler hiçbir düzen yoktu. Müfettiş istediğimizde odada inanılmaz şeyler çıktı. Odada dört yıl boyunca toplanan paraların nasıl kullanıldığını, nerelere gittiğini gördük. Süleyman Kozuva ile ters düşmemizdeki sebep toplantılarda yanlış şeyleri söylediğimizden dolayıdır. Birleşme şansımız yok. Diğer arkadaşlar gibi sonradan belli olmayacak. 15 meslek komitemiz belli ve üçer meclis üyemiz olacak. Bu meslek komitelerini seçerken komitelerden birer arkadaşımızı grup lideri atadık. İçlerinden 4-5’i yönetim kurulu başkanlığı yapacak kişilerdir. Biz ise kendilerine Yılmaz ailesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söyledik. Kim çıkarsa çıksın onu destekleyeceğimizi ifade etti. Bu arkadaşlarımız saha çalışması yaptı ve ilk toplantıda bizimle birlikte bu yola çıkmak istediklerini söylediler. Ön şartımız ise birlikte yönetme oldu. Tüm meslek komitelerinde meclis üyelerimiz hazır. Verdiğimiz söz geçerlidir. Kimse ile birleşme şansızımız yok” dedi.

“ADAY OLMAZSA OLMAYACAĞIM DEDİM”

Kozuva ile kendisinin aday olmayacağım polemiğine de açıklık getiren Yılmaz, “Süleyman Kozuva Ahmet Çetin’in adaylık açıklamasının ardından adaylık için Rahmi Yılmaz girmezse bende girmem dedi. Bunun ardından gazeteciler beni aradı ve bende kendilerine ‘Bu teklifi memnuniyet ile kabul ettiğimi, gençlerin önünün açılması gerektiğini ve Süleyman Kozuva ile Ahmet Çetin’in aday olmaması sonrası bende aday olmayacağımı söyledim” diye konuştu.

“DİPLOMAMI OFİSİME GELİR GÖREBİLİR”

Yeşil liste adayı Ömer Karadeniz’in kendisiyle seçimden seçime meydanlarda olduğunu ve esnafın tüccarın kendisini tanımadığı ile alakalı soruya da cevap veren Yılmaz, “Herhalde beni başkasıyla karıştırdı. 38 yıldır Çerkezköy’de yaşıyorum ve birçok kişi beni tanır. O galibe bu seçimi yerel seçimlerle karıştırdı” diye konuştu. Karadeniz’in ‘diplomasını merak ediyorum’ söylemi üzerine Yılmaz, “Babamın vefatının ardından üniversiteyi dondurdum. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdim. İlkokulu ve ortaokul mezunu da olabilirim. Vehbi Koç, Sakıp Sabancı’da üniversite okumadı. Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır. Diplomamı görmek istiyorsa ofisime gelir görür” dedi.

“BEŞİNCİ GRUPTAN ADAY OLACAĞIM”

5’inci gruptan seçimlere gireceğini kaydeden Yılmaz, “Rahmi Yılmaz beşinci gruptan çok büyük farkla başkan seçilecek. Rahmi Yılmaz’ın başka gruba ihtiyacı da yoktur” diye konuştu.

“ODA DIŞINDA OLSUN”

Oda seçimlerinin güvenli bir yerde yapılması gerektiğini yineleyen Yılmaz, “Her iki adayla da iki hafta önce görüşme yaptım ve oda dışında yapılması için olumlu görüş aldık. Ahmet Çetin Mehmet Çetin ile birleştiği zaman fikri değişti. Odanın seçim kurulu ile alakası da yoktur. Yönetim İlçe Seçim Kuruluna müracaat eder, Seçim Kurulu da fiziki şartlara bakar, seçimin hizmet binasında yapılıp yapılmayacağına karar verir. Bir önceki seçimde Çerkezköy TSO’nun bu kararına İlçe Seçim Kurulu fiziki olarak olmayacağına karar verdi. Bu karara Çerkezköy TSO itiraz etti ve bu itiraz da red edildi. Gazetelerinizde de 1 Nisan’da 75.Yıl Ortaokulunda yapılacağı yönünde ilan çıktı. Çerkezköy TSO bu kararı İl Seçim Kuruluna götürdü oradan da red yedi. Ardından Yüksek Seçim Kurulundan bir karar geldi ve seçimlerin hizmet binasında yapılacağı söylendi. Bugün yine aynı tehlike var. Vatandaşlarımız oda dışında bir yerde yapılan seçimlerde hür bir şekilde oylarını kullansınlar” dedi.

“SİYASET KARIŞTIRMADIK”

Basın mensuplarının ‘odaya siyaset karıştı mı ?’ sorusu üzerine Yılmaz, “Odalara siyaset bulaştırmıyoruz. Meslek komitesi üyelerimizle görüştüğümüzde siyasi kimliğini odanın dışında bırakacak. Her partiden arkadaşımız var. Siyasetin baskınısın karıştığını da görmedik” dedi.

“ODA KURULMASINA EVET DERİM”

Odanın bir katını sanayicilere tahsis edeceklerini ifade eden Yılmaz, “Odamızda sanayicilerimizin de hakkı vardır. Ticaret ve sanayi erbabının seçim ortamında birbirine ters düşmemesi için sanayi ve ticaret odasının ayrı olması gerekiyor. Tekirdağ’da Sanayi Odası lobi olarak çok farklı yerdedir. Sanayici üyelerimize tek katımızı vereceğiz. Ticaret erbabı ile dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlayacağız. Bu tüm üyelerimiz için de faydalı olacaktır. Kapaklı ayrıldığı zaman kendi odasını kurarsa kesinlikle kendilerine evet derim. Kanun üye sayısı bin kişinin üzerindeyse kurulabilir diyor. Yasal olarak hakları var. Herkes yerinde hizmet almalıdır” dedi.

“ÜYELERE TEPEDEN BAKMAYAN KİŞİLERLE ÇALIŞACAĞIZ”

Rahmi Yılmaz başkan olduğu takdirde odada personelde kısıtlama yapacak mı ?” sorusu üzerine Yılmaz; “Her seçimde üye sayılarını almak için sıkıntılar yaşıyoruz. Diğer adaylara liste verilmesine rağmen bize verilmedi. Bizim odamızda üyelerimizin menfaati doğrultusunda üyelere tepeden bakmayan, üyenin ödediği aidatlarla maaşını aldığı bilinci ile çalışan her arkadaşımız ile çalışacağız. Üyelere tepeden bakan, burası benim diyerek üyeleri içeriye almayan kişilerle de çalışmayacağız” diye konuştu. Yılmaz, “Üyelerimizin odaya ödemiş olduğu paraların doğru yerlere harcanmadığını gündeme getirdiğimiz zaman adımız sinirliye çıkıyor. Bizim grubumuz çok güçlü. Seçimleri de bütün gruplardan alacağız” dedi. Mikromilliyetçilik konusuna da karşı olduğunu ifade eden Yılmaz mevcut yönetimin şeffaf olup olmadığı sorusuna ise “ Mevcut yönetim pandemiyi bahane ederek basını içeriye almadı. Eskiden tüm harcamalar aylık toplantılarda meclise ibra edilirdi. Yönetim Kurulu Başkan Kozuva Belgrad gezisi yapalım dedi. Hepimiz Belgrad gezisini kendi cebimizden karşılayalım ifadesini kullandı. Bende bu karara onay verdim. Bir sonraki ay toplantıda organ üyeleri yurt dışı masraflarının 162 bin TL olduğunu gördük. Bu karara da red verdim. Geriye dönük dokuz yıllık bu tip seyahatlerin tamamını ödeyeceksiniz diyerek şerh düşülmesini istedim. Bunları basının görmemesi için toplantılara davet etmiyorlar” dedi.

“BEN MAVİ LİSTENİN ADAYLARINI KENDİME RAKİP GÖRÜYORUM”

Fark yaratacaklarını ifade eden Yılmaz,” Diğer adaylardan farkım üyelerin odaya ödediği paralara sahip çıkmak olacak. Odamız şeffaf ve denetlenebilir şekilde hizmet verecek” dedi. ‘Adaylar arasında hangi rengi kendinize rakip görüyorsunuz’ sorusu üzerine Yılmaz, “ Mavi listedeki arkadaşları kendime rakip görüyorum. Mavi listede demokrasi var. Seçilecek 43 meclis üyemiz hür iradesi ile belki kendi aralarından birisini seçebilecek. Her meslekten arkadaşlarımız var. Buna gerçekten inanarak söylüyorum. Ben kendilerine seçmek zorunda olmadıklarını söyledim. Ben mavi listenin üyelerini kendime rakip görüyorum” dedi.

“YARARLI GÖRMÜYORUM”

İş gezilerinin verimli olup olmadığı konusuna da değinen Yılmaz, “Ben bu zamana iş gezilerinde verimli bir şey görmedim. Arkadaşlarımız uçak fabrikasını gezmeye gittiler, uçak parçası yapan firma yok. Havaalanı ve otel işi için de gidenler oldu. Bugüne kadar Çerkezköy’den bu gezilere gidip müşteri bağlayıp satan binde bir üye bulmadım. Giden arkadaşlarımızın donanımlı olması gerekiyor. İkili görüşmeye oturan arkadaşın üretici olması gerekiyor. Bazılarını uçakta görüyorsunuz birde dönerken görüyorsunuz” dedi.

“DİK DURUR, RIZKININ ALLAH’TAN GELDİĞİNE İNANIR”

Yılmaz, “Toplam 5 bin 400 üyenin 500-60’ü icralık ve avukattadır. Bu seçimlerde oy kullanmak için odaya gittiklerinde avukata yönlendiriyorlar. 400 kişi aidatların yatırırsa oylarını kullanabilecekler” dedi. Programın sonunda üyelere seslenen Yılmaz, “Odamıza seçilecek 101 komite üyemize seçimlerde başarılar diliyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının her ferdi onurlu, şerefli ve gururludur. Baskılara tehditlere şantajlara iş kaygısına boyun eğmez. Dik durur, rızkının Allahtan geldiğine inanır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!