Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

RAHMİ YILMAZ TIR PARKINI DA PROJELERE EKLEDİ

RAHMİ YILMAZ TIR PARKINI DA PROJELERE EKLEDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın mavi liste başkan adayı Rahmi Yılmaz, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat’ı ziyaret etti. Ziyarette Yılmaz, kamyonlar için park sorununu dile getiren Arat’a, “Kamyonlar için park alanı projesini Allah nasip ederse 2 bin 500 dönüm civarında yapmayı planladığımız Karma Sanayi Projemizde orası için de düşünülebilir. Kamu yararına olan bir kooperatif olarak Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi aracılığıyla kamyon, tır parkı gibi bir projeyi sizinle birlikte hayata geçirebiliriz. Bu proje bir ihtiyaç. Kamyon parkını projelerimize ekleyelim” dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın mavi liste başkan adayı Rahmi Yılmaz ve ekip arkadaşları, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Yılmaz ve beraberindekileri Kooperatif başkanı Yılmaz Arat ve üyeler karşıladı. Arat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“HER MESLEĞİN SORUNLARINI KOMİTE OLARAK BİR ARAYA GETİRECEĞİZ”

ÇTSO Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, “Ticaret Odası, Taşıyıcılar Kooperatifi, Esnaf Odası, Şoför Odası olarak yerelde hepimiz aynı yerdeyiz. Aynı yolu, aynı suyu kullanıyoruz, aynı havayı soluyoruz. Dertlerimizi, sorunlarımızı hepimiz birleşerek bir ortamda birlik beraberlik içerisinde genç ekibimizle birlikte hareket ederek çözeceğiz. En büyük sorunlardan birisi araç muayene istasyonu sorunu. Çorlu’dan randevu alamıyoruz Lüleburgaz’a gidiyoruz. İnşallah Kapaklı, Saray ve Çerkezköy üçgenine bir noktaya araç muayene istasyonu kurdurmak için büyük çaba harcayacağız. Son zamanlarda konularımızdan birisi olan akaryakıt. Bir buçuk sene öncesinde 6,6 buçuk lira olan motorin 4 kat arttı. Ayrıca trafik sigortası ve kaskolar da inanılmaz arttı. Her mesleğin sorunlarını birlikte komite olarak bir araya gelerek çözüm yollarını arayacağız. Sorunları meclisimiz ve TOBB aracılığıyla bakanlıklara ileteceğiz.” dedi.

“SORUNLARIMIZA DAHA HIZLI ÇÖZÜM BULACAĞINIZI UMUYORUM”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın mavi liste başkan adayı Rahmi Yılmaz’a başarılar dileyen Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, “Bizim kendi mesleğimizin içerisinden üye olmanızda bizi çok sevindiriyor. Bizim sorunlarımızı daha iyi anlayacağınızı, daha hızlı çözüm bulacağınızı umuyorum. Biz de bu odada üyeyiz. Gelip oyumuzu kullanacağız.” diye konuştu.

“PARK SORUNLARIMIZ VAR”

Çerkezköy’de kamyonların park sorunu olduğunu belirten Arat, “Çerkezköy’ün hızlı büyüyen bir şehir olmasıyla birlikte gelişen park sorunlarımız var. Biz artık büyük araçlarımızı evin önüne park etme gibi bir lüksümüz yok. Kendimizde yaşadığımız şehirlerde bir kamyonun bahçemizin önüne park edilmesini istemiyoruz. Bununla ilgili organize sanayinin içerisinde hatta yeni sanayileşme alanları da çizilirken kamyonlarla ilgili de parklar çizilirse ve bize de yer verilirse bizim için iyi olacağını düşünüyoruz. Eğer kazanırsanız sizin kapınızı bu konu için çalıp desteğinizi isteyeceğiz.” dedi.

“BİZ BÖYLE BİR İMKANI SİZE SUNUP DESTEK OLACAĞIZ”

Kamyonlar için park alanı yapılmasının Çerkezköy için çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu bahsettiğiniz kamyonlar için park alanı projesini Allah nasip ederse 2 bin 500 dönüm civarında Karma Sanayi projemiz içerisinde düşünülebilir. Bunun dışında genelde bizim imar alanları dışında hazineye de ait bu tip yerler var. Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi, Kapaklı, Saray Belediyesi ile tüm üyelerimizi kapsayacak şekilde Maliye Bakanlığı ve hazine ile aslında bu tip yerler cüzi rakamlarla hem satın alınılabilir, hem de kiralanabilir. Bir de siz şimdi bir kooperatif olduğunuz için kamu yararınız var. Kamu yararı olduğu için her türlü hazinden alınacak yerleri siz ihalesiz alabiliyorsunuz. Çünkü sizinki tamamen kamu yararıdır. Kamyon parkını bizim projelerimize ekleyelim en azından 5’inci meslek komitesi olarak meslek komitesi üyeleri olarak burada yolu olan, güvenliği olan, rahat ulaşılabilen bir yerde en azından 60-70-100 dönümlük bir yerde olabilir. Mera vasfını kaybetmiş olan yerler mera vasfından çıkartılıyor. Orayı bu amaçla ya kiralanabiliriz ya da satın alınabilir. Ama kooperatif ile biz birlikte hareket edersek bu önemli projeyi takip ederiz. Bu isteğinizi biz değerlendireceğiz. Ve biz böyle bir imkanı size sunup destek olacağız.” dedi.

“TRAFİKTE CİDDİ BİR AKSAMAYA SEBEP VERİYOR”

Kamyonlar için park projesinin gerekli olduğunu söyleyen Arat, “Servisçi arkadaşlar biliyorlar. Genelde servis çıkışlarında büyük ağar vasıta araçlar park ettiği için fabrikaların önlerine yanaşamıyorlar ve trafikte ciddi bir aksamaya sebep veriyor. Biz bu proje için girişimlerde bulunduk. Ama faydalanamadık ama inşallah bundan sonraki süreçte sizin desteğinizle böyle bir projeyi gerçekleştireceğiz.” dedi.

“BU PROJE BİR İHTİYAÇ”

Yılmaz, “Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisinde büyük yerler var. Hatta Kızılpınar tarafında da yine hazineye bağlı yerler var. Bu projeyi biraz olgunlaştırıp yerini de tespit edip Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak’a bunları sunabiliriz. Siz kamu yararına olan bir kooperatif olarak Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi aracılığıyla kamu yararı için kamyon, tır parkı gibi bir projeyi sizinle birlikte hayata geçiririz. Kamu yararı olan yerlerde hazinenin böyle olan imkanları var. Bu proje bir ihtiyaç. Kamu yararı varsa hızlılaştırma yapılıyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!