Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ŞABAN KARDEŞ, BAĞIMSIZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ŞABAN KARDEŞ, BAĞIMSIZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Çerkezköy Haber Gazetesi ve Marmara Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası önünde yaptığı açıklama ile 14. Meslek Grubu’ndan aday olduğunu açıkladı.

Her 3 adaydan da teklif aldığını ifade eden Kardeş, “Adaylar, ‘gel bizim listemizden aday çık’ diye teklifte bulundular. Biz bundan 1 ay önce gazeteci arkadaşlar ile bir toplantı yaptık; ‘gazeteciler olarak biz bu gruptan bu dönemde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda olmalıyız’ dedik. Neden olmalıyız? Biz odada neler konuşuluyor, neler karara bağlanıyor bunları çok da sağlıklı bilmiyoruz. Bir kare fotoğraf, iki satır yazı ile bunlar bize servis ediliyor. Ben oda yönetimine, oda meclis üyeliğine adayım dedim. Hatta Çerkezköy Bakış Gazetesi’nden ve Havadis Gazetesi’nden Kadir arkadaşımız ortaya bir tez koydular, ‘biz gazeteciler olarak bu grubun tamamını alacak güçteyiz’ dediler. Aslında ben hem Ömer Karadeniz ile hem Rahmi Yılmaz ile hem de Ahmet Çetin ile görüşmüştüm. Bu fikre net sıcak bakan tek isim o günkü şartlarda Ahmet Çetin olmuştu. Sayın Süleyman Kozuva da aday olmayacağını açıkladığı gün basının bu odada olması gerektiğini söyledi” dedi. Seçim tarihinin net olmadığını ancak adayların sahada çalıştığını kaydeden Şaban Kardeş, “Adaylar çalışırken bizim de çalışmamız gerekiyordu ve ben arkadaşlara dedim ki; ‘keşke sizin düşündüğünüz gibi bu grubu bize bıraksalar’ diye. ‘Sen istersen bırakırlar’ şeklinde bir cevapları oldu. Ben tabi ki her 3 adaya da bu fikrimi söyledim, hala da bu fikrim geçerli. Eğer 3 aday, gazetecileri, 3 gazeteciyi bu gruptan alırsalar ben aday değilim. Üç farklı isim üç farklı gazeteci arkadaşımız olsun. Şayet bu fikre sıcak bakmıyorsalar ben bağımsız adayım çünkü gazeteci bağımsız olmalı, tarafsız olmalı. Ben adayların listesinden girsem herhalde orada gazeteci arkadaşlarımı layıkıyla temsil edemem çünkü gazetecilik refleksi ile davranamam” dedi.

“BEN TARAF DEĞİLİM, BEN BAĞIMSIZIM”

Kardeş, “Ben bağımsız olma fikrimi sürdürürken Bakış Gazetesi’nden Mehmet Akif Aldoğan, Mavi Liste’den adaylığını duyurdu. Ben taraf değilim, ben bağımsızım. Ben bağımsız oyların varlığına inandığım için, benim gibi düşünen insanların varlığına inandığım için hatta mümkünse her gruptan bir bağımsız adayın çıkması gerektiğine inandığım için adayım. Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yıllardır 2-3 isim etrafında dönüyor, oysa ki odanın 5 bin 200 üyesi var. Ben de mensubuyum, benim odaya üye 3 aktif şirketim var. Hangi adayın şirketinin başında Çerkezköy vardır bilmem ama benim şirketimin başında var; Çerkezköy Alp Ajans Haber Gazetecilik. Bu da benim Çerkezköy’e olan sevdamdan, Çerkezköy’e olan ilgimden ötürüdür. Çerkezköy Alp Ajans Haber Gazetecilik Limited Şirketi’nden 14. Meslek Grubu’ndan ben Kırmızı Beyaz Liste ile adayım. Bizim sandığa koyacağımız liste bu sene kırmızı beyaz olacak” dedi.

“AHLAKİ VE DOĞRU BULMUYORUM”

220 oyun kullanılacağı 14. Meslek Grubu’nda 90 tane askıda oy bulunduğunu kaydeden Kardeş, “Bazı adaylar, askıda borcu bulunan üyelerin oylarını almak için bir şekilde aidatlarını ödüyorlar. Benim kimsenin aidatını ödeme düşüncem yok. Bunu çok ahlaki ve doğru da bulmuyorum. Bunun için bana oy verecek arkadaş varsa vermeyebilir, saygı duyarım ama ben 220 üyenin 220’sinin de oyuna talibim, bu teklifim son güne kadar geçerli. Şayet gerçekten bu odada gazeteci birilerini olmasını istiyorlarsa ki Rahmi Yılmaz istiyor, Bakış Gazetesi’nden Akif Aldoğan’ı listesine koydu ve sahada çalışıyorlar. Çerkezköy halkı, Çerkezköy esnafı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli üyeleri, 220 meslek örgütü mensubumuz Şaban Kardeş’in gazeteci olarak bu odada olması gerektiğini düşünüyorsa Kırmızı Beyaz Liste’ye oy verecek, aksi halde düşünüyorlarsa Rahmi Yılmaz’ın Mavi Listesi’ne oy verecek” şeklinde konuştu. Bir gazetecinin Meslek Grubu’nda temsilci olabilmesi için tarafsız olması gerektiğine inandığını dile getiren Kardeş, “Bunu savunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. Kardeş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine gazeteci kimliğiyle ve ülkücü duruşuyla girdiğini de sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!