Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“SERKAN SÜRÜCÜ’YÜ İLÇE BAŞKANI GÖRMEK İSTİYORUZ”

“SERKAN SÜRÜCÜ’YÜ İLÇE BAŞKANI GÖRMEK İSTİYORUZ”
Çerkezköy’de yaşayan Erzurumlular, AK Parti’de yapılan temayül yoklamasının ardından ilçe başkanı olarak Serkan Sürücü’nün seçilmesini istiyor. Aralarında imza toplanmasının ardından basın açıklaması yapan Erzurumlular, vatandaşlara daha yakın isim olarak gördükleri Serkan Sürücü’nün ilçe başkanı olabilmesi için destek açıklaması yaptılar.

Çerkezköy Erzurumlular Derneği yönetimi, AK Parti’de temayül yoklamasının ardından Serkan Sürücü’nün ilçe başkanı olabilmesi için destek açıklaması yaptılar. Çerkezköy Erzurumlular Derneği’nde yapılan toplantıya, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve Erzurumluların önde gelen isimleri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bir önceki dönem başkanı Edip Nurettin Akın, mikromilliyetçiliğin son bulması gerektiğini ifade ederek; “Biz buraya aşımız, işimiz için geldik. Burada birlikte yaşıyoruz. Birlikte yönetim istiyoruz. Hak edene ilçe başkanlığının verilmesi lazım. Bu da aramızda her zaman yanımızda olan, halkın içinden olan Serkan Sürücü’dür. Genç kardeşimize destek olmak için burada toplandık. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ANADOLU İNSANI, TRAKYA İLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR”

Erzurumlular adına basın açıklaması gerçekleştiren Servet Demirci de; “Kısmetli basın mensupları, kıymetli Çerkezköylü hemşehrilerim: 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı bu anlamlı günde hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bundan 108 yıl önce dedelerimizin 7 düvele karşı vermiş olduğu mücadelede pek çok şehidimizin olduğu hepimizin malumudur. Çanakkale bir ruhtur, destandır. Bu duygularla aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Eğer dedelerimiz o gün o mücadeleyi vermemiş olsalardı, bugün biz burada rahatça yaşıyor olamayacaktık. Anadolu'nun farklı yerlerinden gelip bu bölgeye yerleşen Anadolu insanının Trakya'nın büyümesi gelişmesi için elinden geleni yapmakla birlikte Trakya insanı ile de birleşmiş bütünleşmiş adeta et ile tırnak gibi olmuş, akrabalık bağları kurmuştur. Zaman gelmiş ekmeğini bölüşmüş; arkadaşlık, komşuluk ilişkilerini Anadolu’dan getirdikleri kültür ile pekiştirmişlerdir. Bu vesile ile 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. dönem milletvekili seçimlerinin, bölgemize, ülkemize ve Tekirdağ’ımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz. Değerli Çerkezköylüler, kıymetli hemşehrilerim; Yaklaşan seçim münasebetiyle her ilde olduğu gibi Tekirdağ ilimizde de birçok partili, milletvekili adaylığı münasebetiyle görevlerinden ayrılmış bulunmaktadır. Hepsinin Cenabı Allah yar ve yardımcısı olsun. Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda da parti tüzüğü gereğince ve parti temayüllerine göre ilçe Başkanlığına vekaleten Serkan Sürücü kardeşimiz atanmıştır” ifadelerine yer verdi.

“SERKAN SÜRÜCÜ KARDEŞİMİZİN İLÇE BAŞKANI OLMASINI İSTİYORUZ”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Demirci; “Uzun yıllardır partimize hizmet eden ve görev aldığı dönemlerde yaptığı hizmetler ile hemşerilerimizin takdirini kazanan ilçe başkanvekili Serkan Sürücü ve yönetimine karşı girişilen siyaset mühendisliği, hepinizin dikkatini çekiyor ye vekaleten yürüttüğü parti ilçe başkanlığında, parti temayüllerine göre uygulanan seçimlere yapılacak olan müdahaleleri kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Kısa süre içerisinde gerçekleşecek olan seçim arifesinde başkan vekili Serkan Sürücü nezdinde ilçe teşkilatının, kıymetli Çerkezköy halkının ve bugüne kadar hiçbir desteğini eksik etmemiş, ilçemizin en büyük kitlesini oluşturan Anadolu insanının haklı taleplerinin göz önünde bulundurulmasını parti teşkilatına hatırlatmayı biz Erzurumlular Derneği olarak bir borç biliriz. Nitekim uzun yıllardır ilçemizde siyasetin ve sivil toplum örgütlerinin her kademesinde büyük bir özveri ile görev yapmış, her taşın altına eline koymuş, hiçbir görev ve sorumluluktan kaçmamış, aldığı görevleri layıkıyla yerine getirerek toparlayıcı ve birleştirici olmuştur. İlçe halkının her kesiminden sevilen, destek gören Serkan Sürücü kardeşimizin Ak Parti Çerkezköy ilçe başkanı olması Anadolu insanının desteği ile mensubu olduğu siyasi partiye de ivme kazandıracağı tartışmasız bir gerçektir. Bu kapsamda yaklaşan seçim arifesinde halkımızın ve Anadolu insanımızın küstürülerek bölgesel hesaplara ye dayatmalara heba edilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Geçmiş dönemde bu tür müdahalelerin gerek seçmen üzerindeki etkisi, gerek seçimlere etkisini en iyi görenler olarak, sizleri uyarmayı bir görev olarak addediyoruz. Atalarımızın dediği gibi "Dere geçilirken at değiştirilmez” Her seçim arifesinde kirli yüzünü gösteren siyasi hesapların partiye kazanımları bir yana mevcut yönetimde de kopuşlara, seçmen üzerinde haklı bir tepkiye neden olduğu ve olacağı bilinen bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

“SERKAN SÜRÜCÜ KARDEŞİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Erzurumlular Derneği olarak taleplerini ifade eden Demirci; “Biz Erzurumlular Derneği olarak diyoruz ki, hangi siyasi parti olursa olsun Anadolu insanının yok sayılıp görmeden gelinmesi, başarılı olma şansını ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle de yaklaşan seçimlerde oy isteyecekleri kapıların kendilerine kapatılacağı siyasi oyunlarda ve yanlış kararlardan uzak durmalarım tavsiye ediyoruz. 2019 Yerel seçimleri bu duruma en iyi örnektir. Halk kendi fikir ve taleplerinin dikkate alınmadığı, tepeden inme kararlarla ortaya atılan hiçbir adayı benimsememekte, kendi içinden çıkan adaylar etrafında kenetlenmek istemektedir. Bu vesile ile bu bölgede yaşayan Anadolu insanı olarak yaklaşmakta olan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde kendisini temsil edecek kendi bağrından çıkan adaylar ile yoluna devam etmek istemektedirler. Cumhuriyetimizin temel taşlarından olan demokrasi tavandan tabana değil, tabandan tavana ilerlemek durumundadır. Dolayısı ile Anadolu insanının kendi içinden birini seçmesi onun etrafında kenetlenmesi, onun en doğal demokratik hakkıdır. Açıklanan tüm sebeplerle, kaybedilen zaferlerin kuşkusuz en çok üzüleni biz seçmenler olarak tekrar diyoruz ki: Cumhuriyet tarihinin en önemli kazanımlarına şahit olacağımız bu dönemde uyumlu ve ahenkli bir şekilde görev yapan ilçe yönetimine müdahale edilmemesidir. Şayet geçmiş dönemde yapılan hatalar göz önüne alınırsa mevcut ilçe yönetiminin seçim sonuçlanana kadar görevine devam etmesi en doğru karar olacaktır. Parti tüzük ve temayüllerine göre ilçe başkanının belirlenmesi geçiş dönemi için elzemdir. Bu hassasiyetlerimizin dikkate alınarak hem Cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği seçimlerinin önemi de göz önüne alınarak doğru bir karar verilmesinin hayatı önem taşıdığı muhakkaktır. 3 yıldır gecesiyle gündüzüyle görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan ilçe yönetiminin emeklerini dikkatine almayanlara karşı uyarımızı en yüksek perdeden dile getiriyoruz. Bu seçim sathında gerçek hizmet sahiplerinin dayatmacı politikalarla pasivize edilmeleri halinde tepkimizi en güçlü şekilde göstereceğimizi bu vesileyle Çerkezköy halkına "birlikte yaşıyorsak birlikte de hareket edeceğimizi" bildirmek istiyoruz. Serkan Sürücü Kardeşimizin çıkmış olduğu bu yolda Anadolu insanları ve Erzurumlular Derneği olarak başarılar diliyor kendisine desteğimizin tam olduğunu kamuoyuna sunuyoruz” diye konuştu.

SÜRÜCÜ; “İSTEDİĞİMİZ HAK EDİLENİN HAK EDENE VERİLMESİ”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Serkan Sürücü ise, tepeden inme adaylarla işin olmayacağını ifade ederek; “İnşallah verilmek istenen mesaj alınmıştır. İstediğimiz şey hak edilenin hak edene verilmesidir. Başka bir şey istemiyoruz. Tepeden inme, dayatmalarla bazı şeylerin olmayacağını 2019’da bu millet nasıl gösterdiyse, bundan sonraki süreçte de gösterecektir. Buraya gelerek katılım sağlayan tüm değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Necat İlhan da sonuna kadar Serkan Sürücü’nün arkasında olduklarını ifade ederek, konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!