Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

SEVAL-AHMET ÇETİN FEN LİSESİ'NDE İLK MEZUNİYET, İLK HEYECAN

SEVAL-AHMET ÇETİN FEN LİSESİ'NDE İLK MEZUNİYET, İLK HEYECAN
Çerkezköy’de hayırsever Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin tarafından yaptırılan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde mezuniyet töreni heyecanı yaşandı.

Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi. Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Hayırsever Seval Ahmet Çetin çifti, Hayırsever Serkan Müjgan Karagöz çiftçi, kurum müdürleri, veliler katıldı.

“MUTLULUK VE HEYECAN YAŞIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Okul Müdürü Fahrettin Karaman yaptı. Karaman konuşmasında şunları ifade etti; “Bugünün haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan saygıdeğer velilerimiz, sizler canınızdan çok sevdiğiniz, gözünüzden dahi sakınmadığınız ciğerparelerinizi 4 yıl önce Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’ne yani bizlere emanet ettiniz. Sizlerden emanet olarak aldığımız sevgili evlatlarınızı bizler de özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ülkesini ve vatanını seven bireyler olarak sizlere tekrardan takdim etmekten büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz” dedi.

“SİZLER BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZSINIZ”

Öğrencilere seslenen Karaman; “Okulumuzun ilk mezunları olan siz gençler, geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güvenleri boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaksınız. Tarihte dünyaya medeniyet sunmuş bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu milletin medeniyet değerleri Türk milletinin öz değerleri olmalıdır. Bu öz değerlerle geleceğe yürüyen, kendisine saygısı olan tıpkı sizler gibi gençler yetişmeli. Sizler bizim gurur kaynağımızsınız. Mezun olmakla bizlerden ayrılmıyorsunuz. Çünkü, Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi sizlerin kalıcı evidir. Bugün gurur günümüz olduğu kadar ayrılık günüdür de. Hepiniz ayrı ayrı yönlere gidip ülkemizin dört bir yanında okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Gideceğiniz diyarlarda okulumuzun birer büyükelçisi olacaksınız. Bunu da layığıyla yerine getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum” dedi. Karaman, konuşmasının sonunda okula desteklerini esirgemeyen Seval Ahmet Çetin çifti ve oğulları Atakan Çetin’e ve Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Güldal’a da teşekkürlerini sundu.

“BAŞARI SON DURAK DEĞİL, DEVAM EDEN YOLCULUKTUR”

Sonrasında okulu yaptıran hayırsever Ahmet Çetin, eşi ve oğlu Atakan Çetin’le kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Çetin, konuşmasında; “Sevgili öğrenciler, Seval Ahmet Çetin Fen Lisesinin ilk göz ağrıları, ilk mezunları; Bu okulun temelini atarken duyduğumuz heyecan kadar, bugün de heyecanlıyız. Yeni bir hayatın başlangıcındasınız. Dün yapılan sınavla inanıyorum ki birçoğunuz hayalini kurduğunuz Üniversiteye yerleşeceksiniz. Bu Lisede okurken dahil büyük başarılara imza attınız. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Yarınlarımızın bilim insanları, mühendisleri, öğretmenleri, doktorları, ya da iş insanları olarak ülkemiz ve insanlığa hizmet için yaşayacağınızdan eminim. ‘Başarı son durak değil, devam eden yolculuktur’ Bilginin, ilmin peşini bırakmayın. Heyecanınızı ve azminizi hiç kaybetmeyin. Vazgeçmediğinizde her zaman kazanacağınızı bilin. Hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek dileriz. Unutulmamak ve unutmamak dileğimle, yolunuz, bahtınız açık olsun” diye konuştu.

“GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNE YARARLI İNSANLAR YETİŞECEK”

Ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, şunları söyledi; “Ben 7 defa mezuniyet törenine katılmıştım. Gençlerimiz burada 3.mezuniyetlerini yaşıyor. İlkokul, ortaokul ve lise. Bu kardeşlerimizin içerisinde akademisyenler, iş insanları, sanatçılar, hukukçular, öğretmenler yetişecek. Nitekim yarının Türkiyesi’ne yararlı insanlar yetişecek. İnşallah onlar Türkiye’mizi bizlerden daha iyiye götürecekler. Bizlerden çok daha iyi yetişiyorlar. Bakın burada harika bir okulumuz var. Benim ortaokul okuduğum anlarda bir tane fen lisesi vardı. Onun dışında fen lisesi yoktu. Bugün her yerde fen lisesi var. Hayırsever vatandaşlarımızın aynı şekilde destekleri devam ediyor. Bunu her zaman görüyorum. Öğretmenlerimiz, velilerimiz her zaman destek veriyor. O zaman kardeşlerimize öğrencilerimize düşen nedir? Derslerine en iyi şekilde çalışmak, tüm gelişmeleri takip etmek. Haftasonu gerçekleşen üniversite sınavında inşallah en güzel dereceyi yaparlar ve kendilerini geliştirmeye devam ederler. Sonrasında geleceğin Türkiye’sinde kendilerine ve ülkemize hizmet vermeye devam ederler. Ben bunlara inanıyorum. Yarının Türkiye’sinde bu okulun verdiği mezunlar arttığında, onlar Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi olarak başarımızı ülkemizin dört bir yanına taşıyacaklar. Okul, bir kültürün inşaası aynı zamanda. Bugün ilk mezunlarımızı veriyoruz ama inşallah ileride otuzuncu, kırkıncı mezunlarımızı da verir, ülkemize iyi insanlar yetişmesinde katkıda bulunuruz.” İfadelerine yer vermesinin ardından okul hayırseverlerine ve velilere teşekkür etti.

“GELECEĞE İNANÇLA YÜRÜYECEĞİZ”

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından okulda dereceye giren öğrencilere plaket ve ödül takdimi yapıldı. Sonrasında okul birincisi Muharrem Güldal bir konuşma gerçekleştirdi. Güldal konuşmasında; “Başarı kimileri için son, kimileri içinse bir başlangıçtır. Ben ve arkadaşlarım lise yıllarımızı başarıyla geride bırakıyoruz. Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde temelini inşa ettiğimiz bu başarı; geleceğe attığımız ilk adım olacak. Her birimiz yolumuzu çizecek;  yeni başarılar için çalışacak, çalışacak, çalışacağız. Geleceğe inançla yürüyeceğiz. Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedeflere ulaşmak için her türlü engeli aşacağız. Üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Bu bilinçle yarınlarımızı kuracak, cumhuriyetimizin değerini koruyacak ve onu yücelteceğiz” diye konuştu. Güldal, tüm öğretmenlere teşekkür ederek, konuşmasını noktaladı.

KEPLERİNİ FIRLATTILAR

Bayrak ve flama devir teslim töreninin ardından okul öğretmenlerine çiçek takdimi yapıldı. Hayırseverlere ve okul aile birliğine plaket takdiminin ardından öğrencilerin kep atmasıyla tören son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!