Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

SİNAN ATEŞ İSMİNİN PARKA VERİLMESİ REDDEDİLDİ

SİNAN ATEŞ İSMİNİN PARKA VERİLMESİ REDDEDİLDİ
Kapaklı Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. oturumu Meclis Başkan Vekili Metin Kanat başkanlığında yapıldı. Toplantıda 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tarihçi-Akademisyen Sinan Ateş’in isminin meclis tarafından uygun görülecek cadde, park veya bir sosyal tesise verilmesi talebi İmar Komisyonu’nun görüşü doğrultusunda oy çokluğuyla reddedildi.

Kapaklı Belediye Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Meclis Başkan Vekili Metin Kanat başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilk gündem maddesi olarak Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde bulunan 2004 ve 1616 numaralı adalar arasında kalan yolun imar planında değişiklik yapılarak tekrar düzenlenmesi ve 2 imar arasındaki parseller için yeniden parselasyon yapılması talebinin uygun olduğu yönündeki İmar Komisyonu kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Bahçeağıl Mahallesi Muhtarı Kenan Çelik tarafından sunulan dilekçe ile mahalle sakinlerinden genç yaşta hayatını kaybeden Özlem İbidan Yılmaz’ın isminin mahalleye yeni yapılan park alanına verilmesi talebinin uygun olduğu yönündeki İmar Komisyonu raporunun mecliste oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tarihçi-Akademisyen Sinan Ateş’in isminin meclis tarafından uygun görülecek cadde, park veya bir sosyal tesise verilmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü.

OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Mevcutta belediye tarafından yapımı tamamlanan isimsiz bir park alanı bulunmadığı gerekçesiyle talep komisyonda oy çokluğu ile reddedildi. Komisyon üyeleri CHP’li Nalan Çolak ve Kemal Kenar, “Ülkesi ve milleti için çalışan vatansever bir kardeşimiz katledildi. Onun için O’nun adının yaşatılması gerektiğini düşündük ve isminin ilçemizde yaşatılması ve uygun olan bir parka uygun olan bir parka verilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesi gerektiğinden komisyonun oy çokluğu ile aldığı karara ret veriyoruz” şerhi düştüler.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ DA KABUL ETMİŞTİ”

Komisyonun ret yönündeki kararı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan Kazım Doğaç, “Bu önergeyi verirken Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olarak birlikte verdik. Bu önergeye belediye başkanımız dahil olmak üzere sizler de ‘Keşke haberimiz olsaydı biz de bunun altına imza atardık’ dediniz. Sonuç itibariyle burası demokratik bir meclis. Buradaki oylamaya biz itiraz edemeyiz. Ama geçen sefer konuştuklarınızı iyi düşünün. Siz de dahil olmak üzere ‘biz de destek verirdik’ dediniz. Buradaki arkadaşlarımız buna şahittir” dedi. Meclis Başkan Vekili Metin Kanat da “Önerge vermek meclis üyesinin en demokratik hakkıdır. Önergeyi verdiniz, komisyona havale ettik. Ama önerge verildiğinde belediye başkanımız ‘Önergeye ben de imza atardım’ demedi. Zan altında bırakmayın. Kamera kayıtlarını seyredebiliriz. Böyle bir şey söylemedi. Komisyona havale ettik. Komisyonumuz bir karar aldı. Bu kararı oylamaya sunduk. Nihai karar meclisin kararıdır. Meclis bir karar verdi. Hepimiz bu karara saygı duyalım” dedi. Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan da “Çok net hatırlıyorum, bu konu gündeme alınırken ‘keşke hep beraber imza atsaydık’ dendi. Kimsenin bu saatten sonra yalan söyleyecek hali yok. Ben bunun takipçisi olacağım arkadaşlarım adına. Çünkü ‘imar konuları hakkında lehte veya aleyhte alınmış bütün kararlar büyükşehire gider’ der kanun. Özellikle bu konuyu takip edeceğim. Aldığımız kararın büyükşehire gelip gelmediğini inceleyeceğim. Kanun gayet açık. İmar konularında nihai kararı büyükşehir belediyesi verir” diye konuştu. Nalan Çolak da “Komisyonun aldığı karar, herhangi bir alanın bulunmadığına dairdi. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Kapaklı Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir şekilde yapmış olduğu bir sosyal tesis olabilir, bir spor kompleksi olabilir, sokak olabilir, cadde olabilir. Komisyonda sizlerin aldığınız karara ret oyu verdik” dedi.

“BU ÖNERGENİN VERİLMESİNİ KINIYORUM”

Söz alan Erol Özkan da “Bu karara MHP’lilerin hayır vermesini kınıyorum” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Emrah Sevinç ise CHP’li meclis üyeleri tarafından verilen bu önerge ile Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakına kumpas kurulmak istendiğini savunarak, “30 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen Sinan Ateş cinayetini partimizle ilişkilendirmek istediler. Milletvekillerimiz ahlaksızca suçlandı. Partimize cinayetin ihale edilmesi amacıyla sosyal medya hesapları kuruldu. Şiddetli saldırılar gerçekleşti. Ülkü Ocakları hain bir kuşatılmaya alınmak istendi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurumsal ve tüzel kişiliğine halel getirmek istendi. Partimize karşı büyük bir cephe açıldı. İttifakla harekete geçildi. Acımasız kundaklama ve hunharca saldırılar, parti içi hesaplaşma var diyerek kamuoyu yaratıldı. Bu iftira ve iddia sahiplerinin başını çeken Cumhuriyet Halk Partisi ve diğerleri ne tuhaftır ki itham ve iftiraların, iddialarını ispatlayamamış olarak tarihe kara bir leke olarak tescillenmişlerdir. Bu zamana kadar hiçbir ülkücünün elini tutmamış, hiçbir arkadaşımıza hayrı dokunmamış, ülkücü şehitlerimize rahmet dahi okumamış ki böyle bir şey zaten beklemiyoruz, beklemediklerimizden de böyle bir önergenin verilmesini, siyasi malzeme, hamaset ve toplumsal düzene karşı kamuoyunu yanıltmak istediklerini düşünerek şiddetle kınıyorum” dedi. Burada bir siyasi görüşün ön planda olmadığını belirten Kazım Doğaç, “Hayatını kaybeden tarihçi ve akademisyen diyoruz. Bunu siyasileştirmeyin” dedi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran’ın söz istemesi üzerine Yıldıran ile ona söz vermeyen Meclis Başkan Vekili Metin Kanat arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesine geçildi. 2024 yılında Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için belediye başkanına ödenen aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 3’te 1’i oranında huzur hakkı ödenmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon kararı mecliste oy birliği ile kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

2024 yılında Zabıta Memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücreti olarak 2024 mali yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen üst sınırın verilmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon kararı, 2024 yılında Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına, belediye başkanına ödenen aylık brüt ödeneğin 3’te 2’si oranında aylık ödenek verilmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon raporları da mecliste oy birliği ile kabul edildi.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK MECLİSTEN GEÇTİ

Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2024 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarı, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personele ödenecek aylık çalışma ücretinin komisyon raporları doğrultusunda karara bağlanmasının ardından, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılmayacağına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Amatör spor kulüplerine yardım yapılması, yardım tutarını belirlemek üzere belediye başkanına yetki verilmesinin uygun olduğu yönündeki komisyon raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yürütmüş olduğu Sıfır Atık İyi Uygulamaları, Çevre Kirliliğinin Giderilmesi kapsamında belediyeye sunulan yardım karşılığında belediyenin ihtiyacı olan Panelvan aracın alınması konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar da mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

3 MİLYON TL YARDIM YAPILACAK

Ravza Camii Yardım Talebi konusuyla ilgili 3 milyon lira yardım yapılmasına yönelik komisyonun oy birliğiyle aldığı kararın mecliste de oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, İller Bankası Yönetim Kurulu’nun 22.09.2022 tarih ve 44/1701 sayılı karar ile 2 milyon TL kredi ve 1 milyon TL ödenek tahsis edilen Meydan Tören Alanı projesi yapımı ve 02.03.2023 tarih ve 14/336 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile 4 milyon TL kredi ve 2 milyon TL ödenek tahsis edilen Pınar Bulvarı Cephe Rehabilitasyon Yapım işlerinin kapsamının Meydan ve WC Şadırvan Yapım işi olarak değiştirilerek aynı miktarda kredi kullanılması konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!