Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ VERİLDİ

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ VERİLDİ
Başakşehir Okullarının daveti üzerine okulda seminer veren Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı olan Doç. Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Samur, teknoloji, oyun ve sosyal medya bağımlığı konularında veli, öğrenci ve öğretmenlere bilgiler aktardı.

Başakşehir Okulları Konferans Salonunda veli ve öğrenciler ile bir araya gelen Samur, “ Teknoloji, Oyun, Sosyal Medya Bağımlığı (Çocuk ve Medya) hakkında seminer verdi. Ailelere çocukları tuzağa düşüren oyun isimlerini örnekler vererek, geçmişteki çocuk oyunları ile şimdiki çocukların oyun anlayışları hakkında yorumlamalar yaptı. Çocuklar ile kaliteli zaman geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yaş gruplarına göre sosyal medya ve internet kullanımı hakkında da bilgi verirken, çocukların yemek yemesi için annelerin telefonlarını “yemek yedirme aracı” olarak kullanmalarının ne kadar yanlış olduğunu aktardı. İki saat boyunca velilere ve öğretmenlere birbirinden faydalı bilgiler aktaran Samur, seminer sonunda kısıtlı süreye sığdıramayacağı tüm Sosyal Medya ve Teknoloji Bağımlılığı hakkındaki bilgilerin yer aldığı kitabını imzalayarak seminerini sonlandırdı.

SERTİFİKA VERİLDİ

Başakşehir Okulları Yönetimi, katılımından dolayı Doç. Dr. Yavuz Samur’a teşekkür ederek, TEMA Vakfı bağış sertifikasını takdim etti.

YAVUZ SAMUR KİMDİR?  

 Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı olan Doç. Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika'nın Virginia Tech Üniversitesi'nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora unvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans program koordinatörüdür Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma, eğitsel oyun tasarımı, dijital oyun tasarımı, çocukların teknoloji kullanımı, teknoloji/sosyal medya/oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme gibi konular yer almaktadır. Doç. Dr.Samur aynı zamanda öğrenciler için dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games) şirketinin kurucu ortaklarındandır

Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, "Öğretim Tasarımı " “Oyun Temelli Öğrenme", “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya”, "Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı", ve “Çoklu Ortam Tasarımı" gibi dersler veriyor. Doç. Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır.
Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok çalıştay ve seminerler de düzenlemektedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!