Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ BİNA YAPIMINA BAŞLANDI

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ BİNA YAPIMINA BAŞLANDI
Çerkezköy Tapu Müdürlüğüne yeni ve modern bir binaya kavuşması için ilk kazma vuruldu. Uzun yıllardan bu yana Erna Center İş Merkezinde hizmet veren Çerkezköy Tapu Müdürlüğü, yeni hizmet binasına kavuşuyor.

17 Ağustos tarihinde TOKİ tarafından ihale edilen ve geçtiğimiz günlerde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasının ardından İstasyon Mahallesi 834 ada 3 parselde yapılacak olan Çerkezköy Tapu Müdürlüğü alanında ilk kazma vuruldu. Hafriyat çalışmalarının 8 Kasım tarihi ile başladı. İnşaatın 10 ayda tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

“YENİ BİNA YERİ BELEDİYE TARAFINDAN 2013 YILINDA DEVREDİLMİŞ”

Edinilen bilgiye göre, 2013 yılı ocak ayında mülkiyeti Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na ait olan İstasyon Mahallesi 834 ada 3 parsel bedelsiz olarak üzerinde Çerkezköy Tapu Müdürlüğü hizmet binası yapılmak üzere devredildiği belirtilen arsanın Ağustos 2022 ayında Çerkezköy Tapu ve Kadastro Hizmet Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre  Düzenlemesi İşi, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ağustos ayında ihaleye çıkarıldığı ve yaklaşık maliyeti ise bugünkü piyasa maliyetlerine göre 19 milyon 900 bin 91,91 TL olarak belirlenen iş için ihaleye altı firma teklif verdiği ve 4 firmanın teklifi geçerli sayılırken,16 milyon 825 bin 283,77 TL ile en düşük teklifi veren yüklenici firma ile 13 Ekim tarihinde sözleşme yapılmış ve 19 Ekim’de de yer teslimi yapıldığı belirtildi.

BİNA EN GEÇ 10 AY İÇİNDE TAMAMLANARAK HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

Çerkezköy Tapu Müdürlüğü yeni hizmet binası yapımı için ilk kazma 8 Kasım Salı günü 09.30’da vuruldu. Tapu Müdürü Serhan Demirbilek ve firma yetkilileri inşaat alanına gelerek yüklenici firmadan bilgiler aldı. Çerkezköy Tapu Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Bu yıl içerisinde 175. yılını kutlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra birimi olan Çerkezköy Tapu Müdürlüğü, uzun yıllardır vatandaşlara verilen hizmet kalitesinin yanında kurumsal konsepte uymayan bir hizmet binasında hizmet vermekteydi. Bu manada, 09/01/2013 tarihli Meclis Kararı ile mülkiyeti Çerkezköy Belediye Başkanlığına ait olan İstasyon Mahallesi 834 ada 3 parsel Bedelsiz olarak üzerinde hizmet binası yapılmak üzere oy çokluğu ile devredilmişti. Ancak yaklaşık 10 yıldır sürüncemede kalan Çerkezköy Tapu Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Yapım İşi, bugün  yani 8n Kasım tarihi itibari ile TOKİ tarafından internet üzerinden (EKAP) üzerinden ihaleye çıkartılmış, ihale 17/08/2022 tarihinde yapılmış, ihaleye katılan 6 istekli arasından, ihaleyi en uygun teklifi veren şirketine kalmıştır. İhaleyi alan firma ile TOKİ arasında 13/10/2022 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 19/10/2022 tarihinde yer teslim işleri tamamlanmıştır. 500 günlük yapım sürecinin şartlarında uygun olması durumunda yaklaşık 9-10 ay içinde tamamlanması planlanmaktadır. Tamamlandığında, bölgemiz mimari özelliklerine uygun, içerinde vatandaşların rahatlıkla işlemlerini takip edebileceği, işlem sonuçlarını ferah bir ortamda bekleyebileceği donatıları da barındıracak bu bina ile tapu müdürlüğü günün şartlarına uygun, modern, işlevsel bir görünüme sahip olacaktır. Hizmet binamız bodrum kat dışında iki katlı ve otoparklı olacak” diye bilgi verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!